.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.gru.2024 09:08:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Głośniki przód - Pioneer TS-G1321i
PostNapisane: 28.gru.2014 12:17:39 
Użytkownik

Posiadam Audi A4 B5 97r. Pod choinką znalazłem takie oto głośniczki: http://www.euro.com.pl/glosniki-samochodowe/pioneer-ts-g1321i.bhtml . Teraz mam problem, ponieważ głośniki nijak nie pasują, oryginalne miały 3 śrubki te mają 4, mam do tego dystanse, ale z instrukcji wynika, że powinienem je przykręcić od zewnątrz. To znowu nie pasuje mi, że ta osłona głośników jest prostokątna i w dodatku zgrzana. Jestem zielony i nie wiem co robić.
Pozdrawiam.

Tytuł: Re: Głośniki przód - Pioneer TS-G1321i
PostNapisane: 28.gru.2014 14:35:26 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Kolego przebiałem ten temat (co prawda z innymi głośnikami). Powiem jedno. Wyrzuć te głośniki jak chcesz mieć dobre brzmienie w aucie. Nie wiem jakie masz radio, ale najlepsza rada to taka: kup używane oryginalne głośniki dedykowane do B5 (nokii lub blaupunkta) i to będzie najlepiej grało (szczególnie pod ori radiem). Jak chcesz modzić z nieoryginalnym sprzętem to :
1. Kup zestaw odseparowany
2. Wycisz drzwi
3. Kup wzmacniacz aby ten zestaw napędzić

w przeciwnym wypadku sama zmiana głośników nic nie da, znaczy da > będzie gorzej.

Jak chcesz mieć zajefajne brzmienie w aucie (bez dokładania BOSE) to :
1. Wstaw na przód ORI sprawne głosniki (NOKIA lub Blaupunkt)
2. Jeżeli masz sedana to w półkę tylną wstaw ORI sprawne głośniki coaxialne lub Hertze DSK 165
3. Kup Subwofer aktywny do bagażnika (np Pionieer TS-WX710A)
4. Ja u siebie jeszcze mam jednostkę sterującą PIONEER MVH-X360BT a także wyciszoną półkę tylną i drzwi

P.S. Te głośniki co podałeś są chyba coaxialne, a w B5 fabrycznie jest zestaw odseparowany, więc nie wiem czy można je zalożyć plug and play. Poza tym musisz mieć dystanse, najlepiej z MDF, ale takowych nie dostaniesz, chyba że na zamówienie. Do montażu musisz zdjąć boczek drzwi, głośniki z dystansem są montowane do boczku drzwi. Większych niż 13 nie wsadzisz bo miejsca brak.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Tytuł: Re: Głośniki przód - Pioneer TS-G1321i
PostNapisane: 28.gru.2014 15:48:35 
Użytkownik

Dzięki wielkie. Najprawdopodobniej je sprzedam w takim razie.
Pozdrawiam.

Strefa czasowa: UTC + 1