.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 10:01:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hamulce i abs miekkie po zdjeciu pompy
PostNapisane: 03.mar.2015 18:45:32 
Użytkownik

Witam! Mianowicie problem poruszany wczesniej wyskaujacego błędu czujnika skretu, problem z kodowaniem gdyz nie moglem połaczyc sie ze sterownikiem ABS od słowa do słowa z posiadaczami audi okazalo sie ze jak nie ma komunikacji z modułem abs to sterownik padł albo rozlutowały się styki w sterowniku, wiec zabrałem sie na demontaż sterownika abs, ponoć idzie bez demontażu pompy tutaj niestety tak sie nie udało, zdemontowalem pompę wraz ze sterownikiem bo rozebraniu sterownika żadnych rozlutowanych styków jak pokazywane na instruktarzach na YT zreszta w ogole inaczej wyglądał ten moduł po rozebraniu anizeli wszystkie inne jakie w necie znalazlem, po obejrzeniu dokladnym pompy i sterownika nie znalazlem zadnych numerow czego kolwiek ogólnie posiadajac pompe ze sterownikiem abs od Passata B5 99rok rozni sie wielkoscia i rodzajem wtyczki po porownaniu i rozlozeniu rąk stwierdzilem ze zamontuje wszystko z powortem tak jak było po zamontowaniu okazalo sie że nie mam hamulców w ogóle miękki pedał do samej podłogi, odpowietrzenie każdego koła załatwi sprawe?

Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalk

Tytuł: Re: Hamulce i abs miekkie po zdjeciu pompy
PostNapisane: 04.mar.2015 13:14:32 
Moderator

Auto: V70
Nazwij temat zgodnie z zasadami to może chociaż dowiemy się czy chodzi o Audi 80 czy R8

Tytuł: Re: Hamulce i abs miekkie po zdjeciu pompy
PostNapisane: 04.mar.2015 16:12:42 
Użytkownik

Przepraszam zapomniałem, ale sprawa rozwiazana, pompa poprzez vcdsa odpowietrzona i caly układ rownież, jak narazie mam problem z czujnikiem cisnienia hamulcow taki blad wyskakuje i problem z zalogowaniem sie do modułu zeby nastawic czujnik kąta skrętu.

Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalk

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1