.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 22:22:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z zalogowaniem sie do modułu ABS, Audi a6 2,5 v6 tdi
PostNapisane: 04.mar.2015 16:17:48 
Użytkownik

Witam! Od dluzszego czasu palą sie bledy abs, esp i na srodku mruga kontrolka od hamulca recznego, pomimo prob logowania się do modułu abs i zakodowania czujnika kąta skretu wyskakiwał komunikat "login lost due to dropped session" po paru dyskujsach i krążeniu po internecie wnioski wyszły iż sterownik ma wade czyli nalezy polutować jakies styki wiec zabralem sie za akcje reanimacji, okazało się po rozebraniu ze po pierwsze cały moduł wyglada inaczej jak pokazywany w internecie i nie zawazylem nic co trzeba by lutowac.... Stad pytanie bo mam kompletna pompe ABS z sterownikiem od VW b5 ale pierwsza sprawa to sama wtyczka chociazby nie pasuje. Szukać nowego modułu takiego samego??

Wysłane z iPhone 6 za pomocą Tapatalk

Tytuł: Re: Problem z zalogowaniem sie do modułu ABS, Audi a6 2,5 v6
PostNapisane: 04.mar.2015 16:30:07 
Użytkownik

Obrazek

Tak wyglada mój sterownik ktorego w ogóle cieżko znalezdz w internecie.

PostNapisane: 04.mar.2015 17:47:04 
Użytkownik

Auto: c3,c4,c5,c5
na pompie masz oznaczenia cyfowe (chyba 6 cyfr) i zakonczone 2 literkami i szukasz w internecie pompy z takim oznaczeniem jeżeli potrzebujesz tylko sterownika to i tak najczęściej przedają go z pompą A żeby zobaczyć co trzeba ewentualne lutowac to trzeba odciąć ten dekielek na ktyórym na zdjęciu jest napisane A6 aczkolwiek jezli to a6 i 2.5tdi to troche dziwna ta pompa Który masz rocznik? czy to jest q?

PostNapisane: 04.mar.2015 18:22:43 
Użytkownik

Audi A6 2,5tdi v6, 2000rok,avant kombi, silnik AKE ,skrzynia automat tip, jestem zdziwiony bo pompa którą mam i znalazlem taką samą jak na zdjeciu powyzej to jest pompa od quattro, wiedziałem jaki dekielek mam zdjac i wnetrze tego sterownika bylo zupelnie inne jak pokazywane na YT. Zdecydowanie zupełnie inne. Numery z pompy jakie zczytałem: 8E0614111T.

PostNapisane: 04.mar.2015 18:28:47 
Użytkownik

Po tych numerach znalazłem nareszcie pare pomp ze sterownikami, po obdzwonieniu paru sprzedawców każdy stwierdza że wszystko już padło i pomoa j sterownik. Koszt nie jest taki straszny jak myslalem. Kwestia czy po wymianie pompy będzie trzeba coś adoptować kablem?

PostNapisane: 05.mar.2015 08:43:06 
Użytkownik

Auto: c3,c4,c5,c5
sprawdź czy dasz rade odkręcić sam sterownik od pompy Troche to klopotliwe ale się da Tzn zależy czy przewody laczące sterownik z pompą są na wsuwkę czy na stale Ja wymienilem tylko sterownik i nic nie musialem adaptować ale z elektroniką różnie bywa Ale opcja wymiany tylko sterownika ma taki plus że niemusisz odpowietrzać ABSu

PostNapisane: 05.mar.2015 10:55:32 
Użytkownik

Niestety nie dałem rady odkrecic samego sterownika wiec odkrecilem wszystko aby zbadac temat, sterownik na stałe jest zamontowany zlutowanymi kablami czyli cos juz było grzebane wczesniej. W necie szukałem na aukcjach to kompletne pompy tylko są, tego rodzaju nietypowe sterowniki sa nie do znalezienia...koszt nie jest tako straszny jak myslałem wiec w przyszlym tygodniu kupie i wszystko zmienie wraz z płynem.

Strefa czasowa: UTC + 1