Chłopaki pomóżcie, dziś po zakupach w Auchan auto zaczeło sie dziwnie zachowywać - Audi a4 b6 2002r 5 bieg 130km otóż podczas wyjazdu z parkingu i zatrzymaniu sie na światłach auto co chwilę się całe zatrzęsie nie jest to reguralne i występuje to w różnym przedziale czasowym np. raz na dwie sekundy potem raz na 6 sekund i tak ponownie... Dodam że zauważyłem że dzieje się tak tylko gdy jest prawie nagrzana powiedzmy 60-70 stopni, nie jestem do konca pewny ponieważ dopiero to nastąpiło przed wieczorem w pierwszym momencie nie wiedziałem czy gasić silnik, ogólnie pracuje bardzo cicho, nie ma problemów z odpalaniem. Pomożecie dodam że przy tym szarpnięciu, bujnięciu obroty lekko spadają jakby auto chciało zgasnąć przy niskich obrotach przy wolnej jeździe jakby coś ją dusiło, przerywało?po prawej stronie mam dziurawe nadkole a była straszna ulewa czy miało to jakiś wpływ na zalanie się czegoś? Auto kupione tydzien temu i nie jechało w deszcz. Nie wiem czy jeździć dalej żeby czegoś nie uszkodzić bo bujnięcia budą są konkretne... :wink4: Czyli: Odpalam auto silnik przez 10 sekund pracuje równo i jest bujnięcie i delikatny spadek obrotów, mijają 3 sekundy nastepne szarpnięcie i przyduszenie i tak co chwile, na 90% nie wystepuje przy nagrzanym aucie jutro jeszcze sprawdze, czyżby wstrysk? :mellow:
|