Mały update tematu bo coś dawno tu nie pisałem jak widzę - auto ulega ciągłym zmianą , po mimo tego że ciągle jeszcze stoi na kołkach.
Poniżej zamieszczam małe fotostory z prac od ostatnich moich wpisów:
AD1:
Święta, święta i po świętach ale czas nie został zmarnowany i trochę rzeczy zostało zrobionych, kable położone , konsola już poskręcana wiec radyjko siedzi pięknie na miejscu i cieszy oko
ale będąc w trakcie prac nad wiązka do nowej DeltyCC wpadłem na inny pomysł i przy pomocy kolegi Adama vel znanego szerzej jako DEDHI najciekawsze zostało zrobione z z tyłu.
w trakcie prac poprawiony został również tył i wpadły u-dimmension El comp 6 na dystensach z mdf-u , całość została również bardzo dokładnie wygłuszona.
Wnętrze skrzyni wygląda tak
Całość bedzie zabudowana , na razie stworzyłem tylko wzornik wg pomysłu Adama , z kartonu
W dniu dzisiejszym odwiedził mnie kolega Dedhi na małe spa
mojego cabrio
i odsłuchy oraz regulacje całości, myślę, że efekt jak na prawie "seryjne" audio mocno dobry, głośnik kopie jak rasowa klacz a delta robi przyjemną scenę w środku , musiałem jeszcze trochę po wygłuszać/wytłumiać gdzie nie gdzie bo nie chce , żeby audi samo się rozkręcało
.
AD2:
Na ta chwile odebrałem zaciski z malowania a wczoraj z kolega je zregenerowaliśmy - moge powiedzieć ze sa jak nowe.
poglądowe foto
AD3:
życie nie lubi nudy wiec kolejne mody trafiają pod mój miękki dach
Teraz przyszła kolej na wskaźniki pokładowe i tak wielkie podziękowania dla kolegi judo za pomoc w temacie i za odpowiednie "zabawki" oraz wskazówki podłączenia .
trochę foto-klatek z przebiegu prac:
W sumie cała operacja przebiegła prawie bezboleśnie i jak widać wszystko działa poprawnie , kabelek spalania miałem pod kierownicą w czarnej kostce, cała modyfikacja przeprowadzona została w sposób odwracalny bez większej ingerencji w fabryczną instalację. Jedynie musiałem przerobić swoją manetkę pod przełączniki BC gdyż ta co przyszła była w stanie którego nie mogłem zaakceptować (wiec brakuje na dole napisu RESET).
W miedzy czasie planuję jeszcze wisienkę na torcie ale o tym niebawem .... <urodziny> <lol>
AD4:
Postanowiłem skończyć przygotowany przez Słonia gwint , dodatkowo odświeżyłem również zwrotnice.
Oba elementy zostały wypiaskowane następnie pomalowane epoksydem oraz jako warstwa kończąca lakier akrylowy czarny połysk (bedzie sie mniej brudził niż w macie).
Zwrotnice zostały złożone na nowych łożyskach FAG
W minionym tygodniu udało się w końcu zakupic coś czego szukałem dłuższy czas a mianowicie auto na dzień św. Walentego dostało to : - <ok> <mikolaj>
Przepraszam za jakość zdjęć ale w garażu jest takie oświetlenie jaki jest , aparat niestety też z telefonu a i fotograf marny.
Teraz Cabik bedzie wyglądać tak jak chciałem - muszę jeszcze tylko zakupić "jaśka" i wyrezać instalację nowej kierownicy - ale to mam juz opanowane.
To z grubsza tyle . Finał juz blisko ale w sumie i wiosna blisko wiec nie może byc inaczej. Sezon zapowiada się ciekawie.