.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 19:14:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A8/S8 4,2 benzyna z gazem 1996r. poszukuję mechanika!
PostNapisane: 09.kwi.2015 13:41:21 
Użytkownik

POSZUKUJĘ MECHANIKA DOBREGO!!!

Jestem właścicielem Audi S8 quattro 4,2 benzyna (+ gaz), rok produkcji: 1996. Pochodzę z DOLNEGO ŚLĄSKA.

Auto jest bez wypadkowe. Usterek niestety nie znam, ponieważ każdy mechanik stwierdza co innego.
Zacznę od początku: we wrześniu 2012 r kupiłem to Audi.
Po kupnie samochodu oczywiście pierwsze od czego zacząłem to była wymiana oleju i rozrządu.
Samochód sprawował sie idealnie, nic się nie psuło, moje wizyty na warsztacie dotyczył jedynie wymiany oleju i ogólnego sprawdzenia samochodu.
Z czasem wymieniłem cały układ hamulcowy, wachacze, łączniki, akumulator, pompe paliwa oraz wyczyściłem sterownik skrzyni biegów.
Po roku czasu od kupna wyjechałem do Norwegi do pracy, byłem tam 3 miesiące i 5 dni po powrocie zamówiłem amortozytor bo tylko to mi zostało do wymiany.
Gdy wracałem od mechanika nagle coś zaczeło pukać zjechałem na pobocze i zgasiłem silnik, po scholowaniu auta do warsztatu okazało się,
iż w misce olejowej są złote opiłki niestety ale zostały uszkodzone panewki.
Według rady mechanika kupiłem silnik z 160 tyś przebiegiem kilometrów i wtedy zaczeły się schody po wymianie auto nie chciało jechać odpalało bez problemu ale nie miało mocy.
Pierwszy mechanik się poddał, następny stwierdził, że na któryś cylinder auto nie pali,
samochód chodził troche lepiej ale nadal nie tak jak powinnien, następny mechanik się poddał,
kolejny wymienił kolektor, cewki, wtryski, świece i komputer i zrezygnował gdyż pojazd dalej nie chodził jak powinnien.
Auto obecnie stoi od miesiąca w garażu.

Szukam kogoś kto jest w stanie to zrobić? Oczywiście w okolicach DOLNEGO ŚLĄSKA. Najlepiej, żeby to był warsztat samochodowy. proszę o namiary i opinie.

Tytuł: Re: Audi A8/S8 4,2 benzyna z gazem 1996r. poszukuję mechanik
PostNapisane: 09.kwi.2015 15:32:26 
Użytkownik

Dolny Śląsk może i najwięksyz nie jest,ale mały też nie. Może podasz konkretniejszą okolicę jaka cię interesuje?

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

Tytuł: Re: Audi A8/S8 4,2 benzyna z gazem 1996r. poszukuję mechanik
PostNapisane: 09.kwi.2015 17:30:17 
Użytkownik

dokładniej okolice Bolesławca

Strefa czasowa: UTC + 1