.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 09:03:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z drzwiami
PostNapisane: 02.maja.2015 10:11:30 
Użytkownik

Witam,

Niedawno kupiłem Audi 80 B4 1993 za małe pieniądze, silnik sprawny tylko wnętrze jest do zrobienia. Mam problem, ponieważ był zdjęty boczek od strony kierowcy, założyłem linkę od drzwi, której nie było wcześniej. Wszystko było dobrze do czasu, kiedy zamknąłem drzwi i nie da się ich otworzyć od zewnątrz, jak i od wewnątrz. Zmieniałem wszystkie cztery boczki i ten sam problem pojawił się od strony pasażera z przodu. teraz otwierają się tylko tylne drzwi. Jaki może być problem? Dodam, że centralny zamek działa, to znaczy te 'dzyndzelki' się chowają i wychodzą po przekręceniu kluczykiem.

Pozdrawiam

Tytuł: Re: problem z drzwiami
PostNapisane: 02.maja.2015 11:12:53 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
W klamkach wewnętrznych włożyłeś pancerz linki nie w to miejsce w którym powinien być. Krótko musisz zdjąć klamki, i pancerze przesunąć o ząbek do przodu, bo są za mocno naciągnięte i blokują zamki.

Tytuł: Re: problem z drzwiami
PostNapisane: 02.maja.2015 11:42:41 
Użytkownik

Nie wiem, czy dobrze rozumiem. w drzwiach od strony pasażera mam zdjęty boczek i nie zakładałem nowej linki. Problem w tym, że teraz po zatrzaśnięciu drzwi nie chcą się otworzyć, mimo że od wewnątrz nie ma założonego boczka, więc ciągnę za linkę i również nie chcą się otworzyć.

Można coś zdziałać domowymi sposobami, czy pozostaje mechanik?
Dodam, że należę do tej biedniejszej warstwy społecznej i wolałbym to zrobić samemu, jeśli jest możliwość.

Strefa czasowa: UTC + 1