[quote="mały v8"]W ilu tematach jeszcze o to samo zapytasz? Nawet jak masz to co z tego? zadymił i jedzie dalej. Jak wymaga przepałowania po trasie zapali sie taka kontrolka i wszystko.
Ta kontrolka zapala sie podobno tylko wtedy kiedy filtr jest całkowicie zapchany , a my nie dajemy mu szans zregenerowac sie bo np. jeździmy tylko do pracy 3 km.
W moim przypadku zdąży sie za którymś razem zregenerowac skoro jeszcze nigdy nie widziałem tej kontrolki. Ale jest to małe pocieszenie, bo nadmiar paliwa w trakcie procedury aktywnego wypalania przedostaje sie nie tylko wtedy kiedy zgasimy motor przerywając ja, ale chyba również wtedy kiedy nagle zwolnimy w korku albo kiedy często stajemy na swiatłach
A tak na marginesie to jestem w sumie zadowolony, bo samochód 4 letni kupiłem z przebiegiem 180 tys. km co może świadczyć o jego podróżach w trasie, znacznie gorzej dla silnika byłoby gdyby miał przejechane 60 tys tylko w mieście. Jeżeli nie bede mógł regularnie jeździć w trasie zwłaszcza zimą to chyba wytne ten cholerny filtr - szkoda motoru a zwlasza turbosprezarki.