.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.kwi.2025 21:00:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 2.0 ABT] Głośne syczenie spod maski - usuniete!
PostNapisane: 16.sie.2005 07:54:45 
Użytkownik

Witam

Na środowym spocie w W-wie po raz pierwszy spotkalem klubowiczów (Pozdrawiam) i pojawiłem się z problemem syku po zapaleniu silnika.Niestety nie udalo się zobaczyć na miejscu spotkania co jest natomiast 2 dni później pojechałem do mojego osobistego mechaniora i okazalo się ,że pękła /sparciała guma tzw.podstawy wtrysku do mojego samochodziku.Pomimo soboty długiego weekendu i dzieki kontaktom namierzylem sklep w w-wie (bardzo dobrze zaopatrzony w rzeczy gumowo-metalowe i inne) i usterka została zlikwidowana .Podaję objaw co się działo w moim przypadku a zdjęcie wymienionej części mogę przeslac zainteresowanym emalią.
Objaw:
1.Charakterystyczny syk dochodzacy z okolicy wtrysku i w przypadku poruszania filtrem powietrza i wtryskiem cichnący lub wzmagajacy się.
2.Falujace obroty na biegu jałowym zwlaszcza na benzynie bardziej odczuwalne
3.Większe spalanie-15-16 litrów gazu (12-13 l norma)

To tyle -jakby ktos miał pytania szczególowe Zapraszam.

Cristobal

PS.Silniczek tyz namierzylem i wyczyściłem.Dzięki Wielkie dla wszystkich

EDIT by GrzesB: Pozwoliłem sobie na modyfikację tematu - wteraz łatwiej zidentyfikować o co chodzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2005 08:00:01 
Klubowicz

Ja jeszcze dodam, że autko wcale nie chciało reagować na szybkie naciśnięcie pedału gazu ;)

Fajnie, że się uporałeś i nawet o tym napisałeś :peace:
Czekamy jutro ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1