.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 12:27:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: To lecimy po bandzie. Nowe ustawienia fotopułapek
PostNapisane: 12.cze.2015 09:44:09 
Użytkownik

Auto: Audi 100 C3
Artykuł z interii http://motoryzacja.interia.pl/raport-po ... Id,1831893
i komentarz jednej z osób:
"Jazda obwodnicą miejską z V = 112km/h (ograniczenie do 60km/h) odcinek ok. 4 km bez przejść, skrzyżowań, chodników po bokach itp. Po jednej stronie ciągnie się ekran dźwiękochłonny ok.2,5 m wys. nie ma więc możliwości przebiegnięcia jakiegoś zwierzaka lub "zbłąkanego" działkowicza idącego na skróty. (W ogóle to nie wiadomo dlaczego jest tylko 60-tka). Z tyłu brązowa cywilna Insignia dogania i jedzie za mną przez ok 1 km. Nagle włącza sygnały i wyprzedzając pokazuje mi zjazd na pobocze. Pan aspirant podchodzi ładnie się przedstawia i podaje przyczynę zatrzymania (pozdrawiam przy okazji). Zaproszenie do radiowozu i demonstracja nagrania następnie informuje o przekroczeniu pow. 50 km/h w terenie zabudowanym i zatrzymaniu prawa jazdy na okres 3 m-cy oraz mandacie w wys.500zł. Moja odpowiedź: Panie aspirancie prawo jazdy to straciliśmy razem, a mandatu nie przyjmuję gdyż film który Pan zarejestrował jest dowodem w sądzie który mnie ukarze a sprawę pozbawienia uprawnień na okres 3 m-cy dla nas obu przekaże urzędowi starostwa. Odpowiedź policjanta partnera: -Pan chyba żartuje. Moja: -Niestety nie. A ma Pan przy sobie obowiązujące przepisy? - Mam. Oczywiście. - To proszę sprawdzić. Prawo jazdy jest zatrzymywane każdemu kto "popełnia czyn polegający na kierowaniu pojazdem z prędkością przekraczającą dopuszczalną o więcej niż 50 km/h na obszarze zabudowanym" i nie ma tam nigdzie mowy o kierowaniu pojazdem uprzywilejowanym. Kilkuminutowa cisza (policjanci na zmianę studiują swoje przepisy). -Panie kierowco proszę przejść do własnego pojazdu i tam poczekać. Po ok 12 minutach podchodzi funkcjonariusz z moimi dokumentami i mówi: -Panie kierowco w dniu dzisiejszym dostaje pan pouczenie, a tu są pana dokumenty. Rozluźniony z uśmiechem mówię: -Panie policjancie Pan chyba też dostał dziś "pouczenie"... -Poniekąd. Nie będę ryzykował... To jest ku....a po.....y kraj.... -Do widzenia. Miłego dnia. -Do widzenia panu."

Jak myślicie, działa to tak?

PostNapisane: 12.cze.2015 11:28:21 
Użytkownik

Marcin_89 napisał(a):

Jak myślicie, działa to tak?

to niebieskie kółeczko wzajemnej adoracji, w życiu nie pozwoliłoby na taki krok.

PostNapisane: 12.cze.2015 13:50:03 
Użytkownik

Wracałem sobie kiedyś świeżo kupionym volvo z tablicami zjazdowymi (tzw, S3) która fabrycznie ma być w miejscu normalnej no ale żeby nie zginęła to przykleja się ja za tylną szybę
Była już noc to ją tylko położyłem na półce tylnej

Po jakichś 10km zauważam, że jedzie za mną jakieś auto i mi blinduje co chwila długimi światłami, myślę noc pier..e jadę
Ciemno, ale teren zabudowany 50km/h to jadę trochę szybciej tak pod 100, oni podobnie za mną i dalej blindują

Patrze stoi auto na drodze, zwalniam i chce go wyprzedzić ale ono stało na czerwonym to ja też heble i stoję za przed tym autem na środku drogi, te auto spokojnie za mną ale dalej blindują

Dobra zielone ja już w miarę zapier...m do domu, jakiś kilometr przed domem włączyli sygnał bo to byli karabinierzy
Zjeżdżam, patrze w lusterko idzie dwóch do mnie ja też wysiadam

Rozmowa:
- dobry wieczór, nie ma Pan tablicy na aucie
- ja mówię, że mam zjazdową S3 tylko mi się odkleiła już przynoszę dokumenty
- Ci patrzą przez szybę widzą tą tą tablice i do mnie: nic nie trzeba, przepraszamy za kłopot, spokojnej nocy

Można normalnie traktować człowieka? można

https://www.google.pl/maps/dir/Maddalon ... 1258?hl=pl

PostNapisane: 18.cze.2015 17:46:12 
Użytkownik

Auto: A8 D3 '08
Drogi mamy tragicznie oznakowane. Dlatego ja w większości jadę tak jak ja uważam.
Niektóre zakręty czy ograniczenia prędkości postawione dla przeładowanych jelczy, a w miejscach gdzie ograniczenia powinny stać to nie ma nic. Efektem tego jest, że jest prosta droga, gdzie czasem przejeżdża c360 z pługiem z pola na pole przez szosę i tam przez 10 km jest ograniczenie do 70, albo jest znak, że ostry zakręt, no spoko, ale zakręt jest tak ostry, że trzeba dwiema nogami trzymać hamulec, by zwolnić do 40 i nie wypaść z zakrętu.

Audi A3 8P 2.0 TDI BMM '06 2017-20--

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1