Tak jak w temacie. Mam możliwość podmiany mojego Mondka na właśnie takie Audi
http://olx.pl/oferta/audi-100-zajrzyj-m ... 8acef7a02d. Oglądałem już ten samochód i mam kilka ale.
Zaczynając od blach. Każde drzwi mają pod tą listwą na dole purchle rdzy, co jak na ocynkowane Audi jest dość dziwne. Czy to norma tego modelu?
Trochę klepie zawias (padnięte poduszki amortyzatora przód), ale to nie problem, jednak kierownica ma pozycję mocno przekrzywioną(widać na ostatnim zdjęciu w ogłoszeniu) mimo, że jedzie prosto. Przestawiona na wieloklinie ?
Sprawa kolejna i najważniejsza. Silnik- trochę nim rzuca na wolnych obrotach. Nie faluje obrotami, ale chodzi nie równo jakby kulał na mieszance. Właściciel mówi że wystarczy wymienić/ przeczyścić przepustnicę.
Dodatkowo jak na 2,8 to ten samochód nie ma jakiegoś szczególnego kopa, Przyśpieszenie jest nie wiele lepsze od mojego mondeo 2,0. Wygląda to jakby chciało a nie mogło jechać.Co może powodować te dolegliwości ?
Rozrząd do wymiany... Mały przebieg, lecz stary rocznikowo.
No i niestety to 2,8 bez gazu. Jakiego mogę się spodziewać spalania ?
Jakie są plusy auta ? Jeden jedyny właściciel od 1995r, oraz pomijając te wyżej wymienione wady ogólnie dobry stan.
Jak myślicie warto się zamienić ? Biorąc pod uwagę, że mam mondeo po remoncie silnika z LPG i poza kosmetyką nie ma w nim nic do roboty. Zawias prawie nowy sztywny, silnik igła zero pobory oleju i innych problemów.