.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 22:35:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pomysł na biznes związany z autami ?
PostNapisane: 08.lip.2015 08:33:13 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
No widzisz smyku zciśnieniowany...tylko ja mam konkretny pomysł na interes. Leć dorób jeszcze na budowie zainwestuj w taką brykę

Obrazek

Ruszysz po okolicznych metropoliach bo masz wszędzie blisko. Zgromadź stertę złomu, posegreguj ją w swojej hali i na każdej tonie jesteś kilka stówek do przodu. :D

Puki co w naszym kraju nie da się otworzyć małego biznesu od zera, wiem bo sam próbowałem z duuuuuużo grubszym startem . Z paroma tysiącami, to se możesz w balet ruszyć, i to tez wystarczy na kilka dni jak dup nie zaprosisz. Jak się znasz na wykończeniówce kup sobie przycinarkę parę szpachelek i drap tynki a branże samochodową zostaw w spokoju. Takich czyścicieli tapicerek i pucowaczy lakieru to jest w pytę, i są nikomu nie potrzebni. Z rozbierania aut na części jest kasa , jak się ma kilkadziesiąt sztuk nowych modeli , rozebranych skatalogowanych i wystawionych po każdej śrubce na allegro. Ja tam nikogo nie oceniam, ale jak zadajesz takie głupie pytanie na forum to oczekuj głupich odpowiedzi.

PostNapisane: 08.lip.2015 09:21:32 
Klubowicz

Biorąc kredyt popadniesz w niewolnictwo, a ponieważ szanse na utrzymania płynności bieżącej w pierwszym roku są zerowe, skończy się tym, że wyjedziesz na rok do roboty, żeby spłacić bankowi owoce własnej naiwności.

Mały znowu ma rację. Z tym, że może trochę poczytaj, popytaj i poza złomem zacznij handlować nawozami i chemią rolniczą. Do niedawna dobrze się wiodło serwisantom urządzeń chłodniczych w gospodarstwach mleczarskich, ale chwilowo jest tam jakaś zapaść. Rolników jest od groma, a jak im dowieziesz nawozy i pestycydy na miejsce w dobrej cenie, to będą szczęśliwi, a Ty z tego wyżyjesz. Pogadaj z miejscowym doradcą z ODR-u, przeczytaj ze dwie książki o produkcji roślinnej, zwierzęcej i ogólnie o rolnictwie. A potem trochę ulotek i w teren... Od gospodarstwa do gospodarstwa... Raz zdobyty klient-rolnik do Ciebie wróci, bo chemia jest potrzebna w każdym cyklu produkcyjnym. Dwóch pozyskanych i zadowolonych klientów we wsi oznacza w kolejnym roku kilku następnych. Ale: musisz mieć dobre ceny, nie nawalać z terminami i być wobec nich 100% uczciwy, bo inaczej za długo nie pohandlujesz - nikt nie będzie chciał z tobą gadać, a jeszcze psami poszczują... Tutaj na początek 10 tys. Ci starczy. Sprawny dostawczak - 5-6 tys. (np. VW T4, ale Żuk też jest OK, chociaż więcej pali) i trochę na towar. Później będzie łatwiej, bo będziesz brał towar z odroczonym terminem płatności, a rolnicy płacą od razu (zaliczki Ci nie dadzą, a na początek nikt Ci nic nie sprzeda "na krechę"). Jeżeli oficjalnie jesteś bezrobotny, to zapytaj w PUP o dotację na rozpoczęcie działalności.

Pozdrawiam

Edit: Mały, bardzo ładny Żuk, to Twój?

PostNapisane: 08.lip.2015 11:58:36 
Użytkownik

Znajomy jeździ busami po wioskach i zbiera sprzęt RTV AGD złom i folie od rolników. Drugi kupel z trzecim popatrzyli kupili busa i dziś pojechali po wioskach też zarobić potem będę wiedział co i jak chciałem z nimi jechać na fazę wypić ale nie wzięli bo boją się będę czwartym z busem. :):

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1