.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 10:35:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: audi A4 A5 A6
PostNapisane: 16.paź.2015 22:26:53 
Użytkownik

Witam serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem,ale pewnie zagoszczę tutaj na dłużej dlatego na początku chciałbym was prosić o radę chciałbym kupić jakąś czarną wypasioną perełkę rzecz w tym że moją pasja są auta terenowe takim też jeżdżę bo i mam gdzie a do pracy starym fordem courier auto typowo na budowę.Dlaczego audi? Wybór padł na audi ponieważ zawsze mi się podobały robią wrażenie.Dobrze mi było z tym co miałem,ale od kiedy moja partnerka powiedziała mi że jestem dziadem bo nie stać mnie nawet na porządny samochód i rozstała się ze mną. Pomyślałem że czas na zmiany...Zaświtał mi taki pomysł że kupię sobie piękne wypasione audi full opcję postawie go przed domem z pełnym pakietem ubezpieczeń od przypadkowych uszkodzeń-:)))a na przedniej szybie napiszę "No to k**** patrz a niech sobie stoi bo mnie na to stać" i dalej bym jeździł fordzikiem Hi hi...stałby najwyżej tydzień później zacząłbym go ujeżdżać. Jednak nie mam kompletnie pojęcia o co chodzi w tych audi A4 A5 A6 czym one się różnią rozumiem że mogą mieć rożne wyposażenie silniki itd.ale z wyglądu niby są takie same niektóre różnią się przednimi lub tylnymi światłami a niby reszta to samo po prostu już się w tym pogubiłem dlatego proszę o pomoc myślę o autku 5-6 letnim raczej manualna skrzynia S-line i pytanie jak to jest z tym napędem quattro doradźcie jaki model i z jakim silnikiem wybrać.

Tytuł: Re: audi A4 A5 A6
PostNapisane: 16.paź.2015 22:34:33 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
żartujesz czy serio piszesz?

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 16.paź.2015 22:45:18 
Użytkownik

to nie żart.

PostNapisane: 17.paź.2015 06:51:46 
Użytkownik

O fucka. Kolego, z całym szacunkiem. Kup jakieś stare BMW z czarnymi szybami, wielkim spojlerem na tylnej klapie i na kołach wystających po za obrys auta. Do tego dresiki w paski, ubierz w dresiki napompowanego Kena, wsadź go za kierę, postaw zestaw przed domem i zawołaj ową DAMESĘ...
Żadna inna rada nie przychodzi mi do głowy na Twoje dylematy.
Powaga, Egon Olsen by się nie wahał ani chwili!

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 17.paź.2015 14:13:52 
Użytkownik

Auto: Zawsze Fajne :)
adiaudi napisał(a):
O fucka. Kolego, z całym szacunkiem. Kup jakieś stare BMW z czarnymi szybami, wielkim spojlerem na tylnej klapie i na kołach wystających po za obrys auta. Do tego dresiki w paski, ubierz w dresiki napompowanego Kena, wsadź go za kierę, postaw zestaw przed domem i zawołaj ową DAMESĘ...
Żadna inna rada nie przychodzi mi do głowy na Twoje dylematy.
Powaga, Egon Olsen by się nie wahał ani chwili!

Dodał bym jeszcze Opla Calibre z bardzo dużym spojlerem który idealnie wpisuje się w wymagania autora :peace: Dodam jeszcze ze występowały calibry 4x4 w sam raz !

(koniecznie z siatexem w zderzakach i gdzie kolwiek się da no i oczywiście na stalowej feldze 175/80/14 + kołpaki)

PostNapisane: 17.paź.2015 16:25:46 
Użytkownik

Myślę, ze kupno auta nie jest rozwiązaniem twojego problemu.
Idź na jakąś rurkę / do bałaganu i ochłoń od głupich pomysłów, chyba że chcesz z siebie zrobić większego kretyna niż pisząc swój post.

Pamiętaj baby trzeba trzymać krótko - najlepiej tylko do rana :mikolaj:

PostNapisane: 17.paź.2015 19:20:29 
Użytkownik

Kochani nie róbcie sobie jaj...Ja o te audi pytam poważnie głupia baba nie ma tu nic do rzeczy tak na marginesie to mam nissana patrola za kupę kasy jak go kupiłem auto miało 6 miechów więc nie mam się czego wstydzić a wręcz uwielbiam nim jeździć na mojej byłej kiedyś też zrobił świetne wrażenie a ile miała frajdy jak śmigała nim w terenie...Wybór audicy to inna sprawa jest przemyślany żadne inne auto mnie nie interesuje bo te autka są perfekcyjnie zrobione.Patrol zostaje do końca swych dni ale czas na zmiany nie zawsze trzeba jeździć ubłoconym monsterem szczególnie jak człowiek wybiera się na kolacje czy do opery wiec i jest trochę racji w tym babskim gadaniu.Więc może znajdzie się ktoś kto naprawdę powie mi o co w tych audi chodzi po prostu nie znam się na tym.

PostNapisane: 17.paź.2015 20:34:10 
Użytkownik

pasja4x4 napisał(a):
Kochani nie róbcie sobie jaj...Ja o te audi pytam poważnie głupia baba nie ma tu nic do rzeczy tak na marginesie to mam nissana patrola za kupę kasy jak go kupiłem auto miało 6 miechów więc nie mam się czego wstydzić a wręcz uwielbiam nim jeździć na mojej byłej kiedyś też zrobił świetne wrażenie a ile miała frajdy jak śmigała nim w terenie...Wybór audicy to inna sprawa jest przemyślany żadne inne auto mnie nie interesuje bo te autka są perfekcyjnie zrobione.Patrol zostaje do końca swych dni ale czas na zmiany nie zawsze trzeba jeździć ubłoconym monsterem szczególnie jak człowiek wybiera się na kolacje czy do opery wiec i jest trochę racji w tym babskim gadaniu.Więc może znajdzie się ktoś kto naprawdę powie mi o co w tych audi chodzi po prostu nie znam się na tym.

Jak nie planujesz wózka i potomstwa w najbliższym czasie bierz A5 trzydrzwiowe. A4 oklepane, pełno tego w każdej wsi (bez względu na generację). A6 tak samo, tyle że to tatowóz.
A5 najładniejsza i najświeżej wygląda (z zewnątrz). A jak masz zbędne $ to celuj w S5 3.0 z kompresorem.

PostNapisane: 17.paź.2015 20:40:52 
Moderator

Chcesz nówke czy z rynku wtórnego ?

Jak używka to może to Cię zainteresuje?

viewtopic.php?f=2&t=135430

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 17.paź.2015 21:43:16 
Użytkownik

Dzięki ładnie wygląda nie chcę nówki rynek wtórny 5-6 lat takie auta chyba można kupić w dobrej cenie i raczej nie wymagają wkładu na dzień dobry-:)

PostNapisane: 17.paź.2015 22:06:24 
Użytkownik

Ta s5 wygląda bosko ale ceny też powalają na kolana z byłą dzieli mnie tylko niewielki płotek miedzy posesjami a jak nie zdążę wykupić full ubezpieczenia to szkoda takiej perełki hi hi...a na poważnie nie chcę aż tak drogiego auta.

PostNapisane: 17.paź.2015 22:49:31 
Moderator

ile chcesz wydać na auto?

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 18.paź.2015 06:45:24 
Użytkownik

To może inna kolejność wydatków;
1. Nie szukaj Audi na dojeżdżanie do opery.
2. Zainwestuj w solidne, bezpieczne ogrodzenie, przykład > patrz - Wielki Mur Chiński. Zrób mini otworki, aby DAMESA mogła podziwiać Audi, ale nie mogła uszkodzić.
3. Kup Audi na dojeżdżanie do opery.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 18.paź.2015 09:09:30 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
A4 Allroad....nie oklepane a i bagaznik ma.

Strefa czasowa: UTC + 1