.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 22:45:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 80 B4 - Dokładanie Airbag
PostNapisane: 12.lis.2015 21:17:56 
Użytkownik

Witam

Mam problem - zachciało mi sie rezania poduszek do b4. Kupiłem kpl kokpit, wiązkę kierownicę - okazało się że sprzedający wysłał mi pierwszy lepszy sensor - którego wtyczka nie pasuje do instalacji w aucie, dodatkowo poduszka pasażera nie ma wtyczek - wchodzą w nią 2 wtyczki - dlaczego dwie? - jednak nie ma ich w zestawie. Nie chcę się poddawać i będę próbował to uruchomić - mam jednak kilka pytań -
- sensror? - jaki kupić na allegro jest kilka rodzajów - brązowy, zielony....
- wtyczki do poduszki pasażera - od czego dopasować? z a4,100,c4? będa pasowały?

Jutro porobię foto mojej wiązki i poduszki. Napinacze mam na linke - procon.

Tytuł: Re: Audi 80 B4 - Dokładanie Airbag
PostNapisane: 12.lis.2015 21:48:20 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Dwie kostki, bo poduszka ma dwa ładunki. Jak się piz..nie mocno to odpalają dwa na raz jak lekko to tylko ten słabszy. Ale dziwne ze w takich starych krypach już to było :galy:, jesteś pewny ze to poduszka od 80-tki? . Powiem tak... jak wszystko jest w oryginale , to po wypadku ciężko odbudować cały układ poduszek, a Ty chcesz wszystko porobić po swojemu , zakładasz na pałe sterowniki wiązki ...powodzenia. Tam po którymś roku zdjęli procon-ten i założyli ładunki w pasy, też oczywiście ma znaczenie.

Tytuł: Re: Audi 80 B4 - Dokładanie Airbag
PostNapisane: 12.lis.2015 23:19:48 
Użytkownik

nie chcę i nie robię nic na pałę - żadnych sterowników nie zakładam - tylko chciałbym ustalić jaki powinien tam być sterownik. Poduszki są od b4. Instalacja jest oryginalna z b4 z poduszkami.

Strefa czasowa: UTC + 1