.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 23:33:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Audi TT] Alarm orginalny
PostNapisane: 13.lis.2015 19:08:37 
Użytkownik

Witam posiadam audi tt i prosze o pomoc z alarmem orginalnym niewiem gdzie go szukac niedziałaja kierunki ani syrena kupiłem nowy alarm kapletny czy ktos mi powie jak znalezdz :( sorki za niekapletna wiadomosc kpolega pisał ja dopiero co weszlem i poprawiam jak cos jeszcze napisze pytaj

Audi tt 1,8 benzyna rok 1998/99
\

Ostatnio edytowano 22.lis.2015 21:58:21 przez 121krzysiek, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: Re: [Audi TT] Alarm orginalny
PostNapisane: 15.lis.2015 18:12:23 
Użytkownik

Auto: Panamera 4S
Oh kolego ale pojechałeś!
TTka ma już 3 generacje....troszkę więcej info podaj.

PostNapisane: 22.lis.2015 22:06:45 
Użytkownik

Witaj sorki za niekapletne wiadomosci tt 8N z 98/99 rok bezyna 1,8 silnik hodzi o odnalezienie alarmu niemam orginalnego kluczyka i alarm nie działa a dokładniej niema migania kierunkami i brak jest syreny zamkne go centralka działa tylko na drzwiach czerwona dioda i nic wiecej sie nie dzieje sprawdzany był czy jak szyba była otwarta to sie cos zacznie dziac i po wejsciu do srodka i nic a kobieta nim moja jezdzi i wole jej zabezpieczyc auto poprosze o pomoc

PostNapisane: 22.lis.2015 22:28:32 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Jak miga to działa. Dorób scyzoryk i niech jeździ. Te alarmy mają to do siebie że działają jak im pasuje :D . Nie zakładaj żadnych niefabrycznych gówien , bo to potrafi dobrze zabezpieczyć samochód, ale przed właścicielem jak się spie..li. Załóż jej jakies odcięcie pompy na guziczek i niech jeździ. Kto teraz takie retro auta kradnie?

PostNapisane: 23.lis.2015 13:04:27 
Użytkownik

Auto: Panamera 4S
121krzysiek napisał(a):
Witaj sorki za niekapletne wiadomosci tt 8N z 98/99 rok bezyna 1,8 silnik hodzi o odnalezienie alarmu niemam orginalnego kluczyka i alarm nie działa a dokładniej niema migania kierunkami i brak jest syreny zamkne go centralka działa tylko na drzwiach czerwona dioda i nic wiecej sie nie dzieje sprawdzany był czy jak szyba była otwarta to sie cos zacznie dziac i po wejsciu do srodka i nic a kobieta nim moja jezdzi i wole jej zabezpieczyc auto poprosze o pomoc

Miganie kierunkami moze byc systemowo wylaczone pod VAGiem, sprawdz to najlepiej przez kompa.

Co do syreny - były 2 typy, jedne wykorzystywaly klakson a inne dodatkowa syrenę ktora jest pod tapicerka po lewej stronie w bagazniku.

Co masz na myśli: "zamkne go centralka działa tylko na drzwiach czerwona dioda i nic wiecej sie nie dzieje" - znaczy sie ze kluczykiem fizycznie zamykasz auto i sie rygluja zamki i dioda swieci a alarm nie załącza?

PostNapisane: 23.lis.2015 17:32:55 
Użytkownik

Wielkie dzieki za odpowiedz hubi_pl chodziło mi o zamykanie pilotem jak nim zamykam to jest ok wszystko tylko niewiem czemu migacze sie nie załaczaja ja kupiłem od gostka i troszke nie powiedział co jest nie tak a alarmu nigdy nie sprawdzałem czy dziala a okazało sie w domu jak centralka zamykam to zamki sie zamykaja i miga w drzwiach dioda lecz nie migaja kierunki i dlatego kobieta sie martwi czy dziala alarm i niewiem jak to sprawdzic

Strefa czasowa: UTC + 1