Witam koledzy. Od prawie roku posiadam moja Ade. lecz teraz zaczely sie problemy z moim 2.5 tdi v6 afb. Otóż padl sterownik vp44 kupilem drugi z gwarancja. po zlozeniu odpalila bez problemu. po tygodniu dwoch wywlilo blad 0575 oraz drugiego nr nie pamietam w poniedzialek ale byl o tresci zawor regulacji dawki paliwa poza granica. po odpaleniu auto ma krzepe. lecz postoi na luzie lub na niskich obrotach i koniec. 1,2,3 do 3 tys ale to tak mozolnie a 4,5,6 do ok 2200 a 0-100 okolo 30sekund. Dymka nie puszcza nic a nic. turbina po wyczyszczeniu vtg nowa gruszka od turbo podcisnienie ok. po zamianie n18 i n75 brak roznicy przeplywka takze po podmiance na druga brak roznicy i po odpieciu takze brak. jedynie jest to ze jak juz zmuli to wrzuce na luz dam do deski na 3 tys puszcze i tak dwa razy jeszcze i na niedlugi czas mocy powracaja. dodam ze czasami turbina tak jakby przeladowywala bo wydaje mi sie ze czasami jakby mial wiecej mocy i po deszczu na prostym przy rozpedzaniu z 4 biegu przy ok 3tys asr mi zamygal a jest to przod naped. Brak juz mi sil:@
_________________ Była a6 c5 2.5tdi afb avant Była a4 b5 2.5 tdi afb avant Był Golf 4 TDI ATD +koks wykonania własnego Była TT 8N coupe 1.8T AUQ 180km Jest Bora 1.9 TDI AGR+ 127@278
|