sam to robiłem i mam pojęcie, nie jestem laikiem (w ramach wyjaśnienia ), mam już swapy za sobą skrzyni tylko nie tipa co mnie zmyliło
na forum się odezwałem by uzyskać dokładniejsze porady odnośnie wsadu sterownika silnika (już nie jest potrzebny bo wiem jak coś jak go zastąpić ) dzięki forum też oczywiście
sterownik mój oryginalny jaki był jest uszkodzony ma uszkodząna pamięć ten z AHA,
tak ETKE znam i z niej korzystałem, w niektórych 2.8 w manualach sterownik jest właśnie w kole zamachowym i w 2.6 też tak jest bo miałem taki cały kompletny samochód, i z niego mam skrzynie sprzęgło i koło zamachowe
Koło zamachowe musi być inne, bo mam takie bez tak zwanego więca i nie ma z czego zczytywać
Bardzo możliwe jest że jest inny sterownik ale mogą być różnice w czasie jazdy a nie w odpaleniu. A narazie skupiam się aby auto zagadało, nawet z blokadą immo na chwilę powinien zagadać na chwile.
Muszę zmienić na koło zamachowe z tak zwanym wiecem czy koronką. Bo do iskry i wtrysków jest potrzebny sygnał z czujnika tego na skrzyni