.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 16:55:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Audi 100 2,8 ?
PostNapisane: 02.sty.2016 22:22:20 
Użytkownik

Auto: Audi 100 C4
Może ta zbierze wyższe noty http://otomoto.pl/oferta/audi-100-z-nie ... yfwlj.html

PostNapisane: 02.sty.2016 23:48:10 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
therock napisał(a):

mechaniczny wtrysk życzę cierpliwości i powodzenia :peace:

PostNapisane: 03.sty.2016 12:17:25 
Użytkownik

Auto: Audi 200 20V turbo quattro
W dzisiejszej dobie mechaniczny wtrysk już tak nie odstrasza, przynajmniej tych, którzy mieli z nim styczność i interesowali się jego uzdrowieniem. Jest wiele opcji przerobienia go na EFI, a koszty coraz mniejsze ze względu na konkurencję :)

Audi 200 quattro 20V turbo '89 sedan
Audi V8 d11 4.2 '93

PostNapisane: 05.sty.2016 10:30:36 
Użytkownik

Auto: 80b4
therock napisał(a):
Witam wszystkich, mając parę pelenów zaoszczędzonych, postanowiłem rozejrzeć się za samochodem. Do tej pory miałem 3x Mondeo mk1 i stwierdziłem, że pora na zmianę marki. W oko wpadł mi ten o to egzemplarz http://allegro.pl/audi-100-2-8-pisemna- ... 64133.html. Co jako ludzie obeznani mniej lub więcej możecie mi o nim powiedzieć. Mam dość spory kawałek do tego komisu, a w rozmowie jak to w rozmowie z handlarzem. Panie igła nic tylko brać.
Sam mam kilka uwag do tego samochodu. Ale najważniejszą z nich jest to, że pomimo niskiego przebiegu ~220 tyś kierownice ma bardziej wyjechaną niż moje mondeo z przebiegiem blisko 300 tyś. A przecież Audi ma znacznie lepszą jakość materiałów i wykonania.
Na co miałbym zwrócić uwagę przy zakupię, jakie opinie ma silnik 2,8. Ile by kosztował taki startowy serwis tego silnika. W sensie rozrząd oleje itp. Jak z dostępnością do części w tym modelu. Ile by kosztowało założenie (przykro mi to pisać, ale ze względu na pojemność) LPG. Czy to prawda że setka c4 w stosunku do a6 c4 jest jak kapryśna alfa i ciągle się z nią coś dzieje.

czemu akurat c4 skoro nie chcesz quattro?

Kup sobie np Peugeota z silnikiem V6, vectre V6, lub Nawet BMW e36 i bedziesz mial fajniejsze i lepsze auto.

Oczywiscie te co kolega wyzej pisal Camry/Maxima/Lexus tez swietne, ale wiadomo to inna półka cenowa juz....

PostNapisane: 05.sty.2016 15:52:17 
Użytkownik

Auto: Audi 100 C4
Bolid młodzieży wiejskiej odpada, co do Peugeota to chyba już wolę Multiplę. Vectra w stanie dobrym i to jeszcze z v6 pod maską to ewenement. Doskonale znam temat bo kolega już za taką trochę jeździ. Audi czy to 100c4 czy a6c4 to coś czego nie ma na każdym rogu ulicy. Nie gnije na parkingu pod salonem i jest wielkim fajnym samochodem.
Co wy się tak uparli na propozycje innego samochodu ? Przecież w temacie napisałem że chodzi ściśle o jeden model, a nie wybór między audi a inną marką.
Tak do tego pewne tutaj osoby podchodzą, że jak Audi bez quattro to już nie ma sensu i Audi bez quattro nie było już Audikiem, a każdym innym szmelcem który jeździ po Polskich drogach.

Ostatnio edytowano 05.sty.2016 15:59:23 przez therock, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 05.sty.2016 17:44:37 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
:sylwester: Quattro to jak narkotyk, uzależnia i opanowuje umysł. To taki wyższy stopień wtajemniczenia Audiowca :) Życzę Ci, żeby było Ci dane osiągnąć ten stan :sylwester:

PostNapisane: 05.sty.2016 18:50:39 
Użytkownik

Witam, samochód jest moją własnością więc postaram się wyjaśnić kilka kwestii. Oczywiście zdaję sobie sprawę jak traktowany jest w Polsce zawód handlarza i nie zamierzam z tą opinią walczyć. Jednakże zaczynając sprzedawać samochody postanowiłem pójść trochę inną metodą niż reszta Mirków. Jeżeli coś jest malowane to wyraźnie o tym mówię bo nie lubię z ludzi robić idiotów. Przebieg zawszę wpisuję na fakturze sprzedaży i zawsze robię zdjęcia podczas zakupu za granicą, co bym mógł pokazać klientowi w jakim stanie samochód był kupiony.
Kolega ArtHurO mija się z prawdą ponieważ do tej pory jeszcze nikt nie był oglądać samochodu to raz. Dwa radio jest normalnie w cenie samochodu, trzy to przecież rachunki są z niemieckiego przeglądu diagnostycznego a samochód jest w kraju od listopada.
Życzyłbym sobie i klientom żeby 24letnie samochody tak wyglądały. Na potwierdzenie moich słów wklejam zdjęcia JEDYNYCH mankamentów jakie są na samochodzie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 05.sty.2016 18:57:37 
Użytkownik

Jedyny uczciwy handlarz, jednak cuda się zdarzają! Zrób konkretne zdjęcie tego kibla a nie jakieś slajdy zrobione maszynką do mielenia mięsa. Oczyść auto ze śniegu i Pokaż co pod maską jak Chcesz to sprzedać.

Daleko mam do Częstochowy bo bym pooglądał Twoje cuda rodem z Jasnej Góry. Tam nikt liczników nie kręci bo sami święci!

PostNapisane: 05.sty.2016 19:05:54 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Wgniotki srotki, ciekawi mnie trochę kto tu pierd..li farmazony :D

PostNapisane: 05.sty.2016 20:02:19 
Użytkownik

Handlarz po pijaku wlazł na forum i świruje pawiana...

PostNapisane: 05.sty.2016 20:10:35 
Użytkownik

Kolego Energy wytłumacz czemu mnie obrażasz?? Merytorycznie przedstawiłem Ci sytuację a Ty wyskakujesz do mniez jakimiś żalami. Dokładne zdjęcia ponad 30 sztuk masz w ogłoszeniu. Jeżeli masz życzenie, jak pogoda pozwoli to zrobię zdjęcia z pod maski i każdego elementu z miernikiem lakieru.

PostNapisane: 05.sty.2016 20:49:08 
Użytkownik

To Ty się tu Żalisz, na tym forum raczej auta nie Sprzedasz. To forum dla pasjonatów a nie giełda samochodowa. Bierz Chłopie w łapę plaka i czernidło i w niedzielę na giełdę z nim, ktoś kupi i też będzie nam doopę truł w dziale technicznym... Takie życie.

PostNapisane: 05.sty.2016 21:01:42 
Użytkownik

Kolego Energy z Tobą dyskusję zakończyłem, nie ten poziom...Zainteresowany dostał dokładne zdjęcia mankamentów, jeżeli będzie miał jakieś pytania na pewno dostanie odpowiedzi. Ze swojej strony chciałem tylko pokazać że jeden z forumowiczów bezczelnie kłamie że widział mój samochód.

PostNapisane: 05.sty.2016 21:04:26 
Użytkownik

A ja Ci radzę: Zmywaj się stąd bo tu Napotkasz samych "bezczelnych kłamców".

PostNapisane: 05.sty.2016 21:09:44 
co Ty sie kolego Energy tak sadzisz??
Słowo przeciw słowu i tyle. Dlaczego mam nie wierzyć człowiekowi,który pisze,że nikt nie był auta oglądać,a opowiada,że był?? Mało tu koniobijów?? i marzycieli?? zobacz choćby do działu kupujemy S6 C4.... i nie tylko ....
wyluzuj trochę... ;)

PostNapisane: 05.sty.2016 21:27:28 
Użytkownik

Tomek, on tu nie przylazł pogadać o konkretach, zwyczajnie hiena chce parcha opchnąć. Dziś tu się zalogował a za tydzień zapomni hasła. Nie ma kogo żałować.

PostNapisane: 05.sty.2016 22:22:37 
Użytkownik

Zalogowałem się tu tylko i wyłącznie dlatego, ponieważ uzyskałem informację, że ktoś bezpodstawnie oczernia mój samochód. Czy ja go komuś na siłę wciskam....nie. Napisałem tylko jak wygląda sytuacja, że auta nikt nie oglądał, że radio jest normalnie z autem, że nie jest w kraju trzy lata ale raptem dwa miesiące. Jeżeli tego kolego Energy nie rozumiesz to najwidoczniej masz problemyz czytaniem ze zrozumieniem. Najlepiej będzie jak przestaniesz się wypowiadać w tym temacie po pokazujesz tylko swoje "januszostwo" .

PostNapisane: 05.sty.2016 22:24:32 
Klubowicz

Auto: AUDI
...

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Ostatnio edytowano 05.sty.2016 23:21:22 przez ArtHurO, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 05.sty.2016 22:54:46 
Użytkownik

Auto: A4B5 Avant 2.6 Quattro
Frolik napisał(a):

Kup ... vectre V6, lub Nawet BMW e36 i bedziesz mial fajniejsze i lepsze auto.

No bez przesady...

PostNapisane: 05.sty.2016 23:05:32 
Użytkownik

Siedzę sobie czasem na tym forum już rok może trochę więcej, nie logowałem się bo takiej potrzeby nie widziałem. Obserwuje sobie post kolegi Therock bo sam miałem podobne problemy przed zakupem swojego. Niby normalny początek ale potem to już dramat. Ludzie a właściwie kilka osób jesteście dość dziwni. Mianowicie wyjaśniam o co mi chodzi. Kolega napisał jasno jakiej pomocy od was wymaga. Co dostał ? Praktycznie zero odpowiedzi. Ale za to masę żali. Szeryf forum czujny (Energy) swoją drogą mógłby popracować nad opanowaniem i kulturą. Na początek znawca wszystkiego już eliminuje na wstepie zamiary Therock. Jakby miał problem z tym że kolejna osoba chce kupić 100 i może znaleźć jakiś cel życiowy, jakąś pasje, lub studnie bez dna. Ciągle jakieś ale, co by nie zostało napisane. Ale pałę to już przegiąłeś jak naskoczyłeś na handlarza. Samochodu od niego nie kupiłeś i nie kupujesz a zaraz z mordą do człowieka. Grzecznie ci przedstawił o co mu chodzi. Wybacz Panie że komisant nie ma lustrzanki za petyrialdy złoty i studia. Zrobił na szybko wstawił w moich oczach to się chwali. I nic więcej od nikogo nie chciał. Po prostu sprostował wypowiedź kolegi który u niego ,,był". A czy był czy nie był to tak jak ktoś napisał to tylko słowo przeciw słowu i każdy może sobie na nie odpowiedzieć sam jak uważa. Wracając do Energy co cię boli że ktoś się loguje na chwile ? Ile razy ktoś wpada na forum pisze coś co było 3 posty niżej albo klepane setki razy, ale nie chciało się wyszukać. I opisze problem, rozwiąże i się zmywa. Sprawa druga dajesz kase na ten samochód ? Bo napisałeś ,, ktoś kupi to goowno i będzie dupę truł na technicznym"? Twój problem- nie! Tylko i wyłącznie posiadacza. A ty nie musisz swoich 10 szarych komórek wytężać aby komuś pomóc w problemie jeśli nie chcesz. I sprawa ostatnia a zarazem najważniejsza. Samochód może być parchem może coś trzeba zrobić w nim i nie wygląda idealnie, ale wydaje mi się że jeśli ktoś nie widział i nie jeździł nie powinien określać czegoś z góry że tak jest i już. Sam podjadę w wolnym czasie, i z miłą chęcią zobaczę tą setkę. Pracuje jako rzeczoznawca więc będziecie mieć blank czytelne informacje o stanie tego samochodu. I zrobię to nie po to aby komuś się przylizać, tylko po to aby pewni ludzie się zastanowili nad swoim postępowaniem. Bo najazdy na kogoś tylko ze względu na to kim jest i co robi, mając zerowy poziom wiedzy to już przesada. A teraz tak na zakończenie do Arthuro Handlarzyna czy nie też człowiek. I tak samo mogę mieć w dupie słowa handlarzyny jak i twoje. Fajnie że zrobiliście ze zwykłego posta pole do popisu kto jest lepszy a kto gorszy i miejsce wzajemnego oczerniania się. Cieszę się również że są tu jeszcze tacy ludzie jak: Kamil_gd, mały v8, lukasz51237, gitmar, speco, staniek, Larix. Którzy potrafią na luzie podejść do świeżaka i coś starać się pomóc. Szczególnie speco się wykazał pokazując kosztorysy napraw jakie przeprowadził w swoim samochodzie co jak mi się wydaje dość jasno dało do zrozumienia Therock jak to może wyglądać jak się kupi coś co było ,,igłą" u sprzedającego. Pozdrawiam. Do poniedziałku wydaje mi się że uda mi się odwiedzić ,,handlarzynę" i zobaczyć to goowno zwane kiedyś audi 100

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1