.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 08:45:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Audi 100 2,8 ?
PostNapisane: 05.sty.2016 23:05:32 
Użytkownik

Siedzę sobie czasem na tym forum już rok może trochę więcej, nie logowałem się bo takiej potrzeby nie widziałem. Obserwuje sobie post kolegi Therock bo sam miałem podobne problemy przed zakupem swojego. Niby normalny początek ale potem to już dramat. Ludzie a właściwie kilka osób jesteście dość dziwni. Mianowicie wyjaśniam o co mi chodzi. Kolega napisał jasno jakiej pomocy od was wymaga. Co dostał ? Praktycznie zero odpowiedzi. Ale za to masę żali. Szeryf forum czujny (Energy) swoją drogą mógłby popracować nad opanowaniem i kulturą. Na początek znawca wszystkiego już eliminuje na wstepie zamiary Therock. Jakby miał problem z tym że kolejna osoba chce kupić 100 i może znaleźć jakiś cel życiowy, jakąś pasje, lub studnie bez dna. Ciągle jakieś ale, co by nie zostało napisane. Ale pałę to już przegiąłeś jak naskoczyłeś na handlarza. Samochodu od niego nie kupiłeś i nie kupujesz a zaraz z mordą do człowieka. Grzecznie ci przedstawił o co mu chodzi. Wybacz Panie że komisant nie ma lustrzanki za petyrialdy złoty i studia. Zrobił na szybko wstawił w moich oczach to się chwali. I nic więcej od nikogo nie chciał. Po prostu sprostował wypowiedź kolegi który u niego ,,był". A czy był czy nie był to tak jak ktoś napisał to tylko słowo przeciw słowu i każdy może sobie na nie odpowiedzieć sam jak uważa. Wracając do Energy co cię boli że ktoś się loguje na chwile ? Ile razy ktoś wpada na forum pisze coś co było 3 posty niżej albo klepane setki razy, ale nie chciało się wyszukać. I opisze problem, rozwiąże i się zmywa. Sprawa druga dajesz kase na ten samochód ? Bo napisałeś ,, ktoś kupi to goowno i będzie dupę truł na technicznym"? Twój problem- nie! Tylko i wyłącznie posiadacza. A ty nie musisz swoich 10 szarych komórek wytężać aby komuś pomóc w problemie jeśli nie chcesz. I sprawa ostatnia a zarazem najważniejsza. Samochód może być parchem może coś trzeba zrobić w nim i nie wygląda idealnie, ale wydaje mi się że jeśli ktoś nie widział i nie jeździł nie powinien określać czegoś z góry że tak jest i już. Sam podjadę w wolnym czasie, i z miłą chęcią zobaczę tą setkę. Pracuje jako rzeczoznawca więc będziecie mieć blank czytelne informacje o stanie tego samochodu. I zrobię to nie po to aby komuś się przylizać, tylko po to aby pewni ludzie się zastanowili nad swoim postępowaniem. Bo najazdy na kogoś tylko ze względu na to kim jest i co robi, mając zerowy poziom wiedzy to już przesada. A teraz tak na zakończenie do Arthuro Handlarzyna czy nie też człowiek. I tak samo mogę mieć w dupie słowa handlarzyny jak i twoje. Fajnie że zrobiliście ze zwykłego posta pole do popisu kto jest lepszy a kto gorszy i miejsce wzajemnego oczerniania się. Cieszę się również że są tu jeszcze tacy ludzie jak: Kamil_gd, mały v8, lukasz51237, gitmar, speco, staniek, Larix. Którzy potrafią na luzie podejść do świeżaka i coś starać się pomóc. Szczególnie speco się wykazał pokazując kosztorysy napraw jakie przeprowadził w swoim samochodzie co jak mi się wydaje dość jasno dało do zrozumienia Therock jak to może wyglądać jak się kupi coś co było ,,igłą" u sprzedającego. Pozdrawiam. Do poniedziałku wydaje mi się że uda mi się odwiedzić ,,handlarzynę" i zobaczyć to goowno zwane kiedyś audi 100

PostNapisane: 06.sty.2016 07:47:21 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Siedzisz ponad rok na forum, i nie wytrzymałeś, akurat musiałeś się zalogować jak zaczęli rozprawiać nad stara setką z pod Częstochowy :peace: . Ja bym chciał jednak żeby Artek się wypowiedział dokładniej na temat co tam widział w tym "uczciwym" komisie.

PostNapisane: 06.sty.2016 08:19:13 
Użytkownik

Dokładnie tak. Spotować i jeździć na zloty nie za bardzo mam ochotę bo takie rzeczy mnie nie bawią. A jak mam jakis problem ze swoją audi to wystarcza mi szukajka. Ale takich jaj jak się tu odwalają to w żadnym wątku nie widziałem.

PostNapisane: 06.sty.2016 10:26:13 
Klubowicz

Auto: AUDI
mały v8 napisał(a):
Siedzisz ponad rok na forum, i nie wytrzymałeś, akurat musiałeś się zalogować jak zaczęli rozprawiać nad stara setką z pod Częstochowy :peace: . Ja bym chciał jednak żeby Artek się wypowiedział dokładniej na temat co tam widział w tym "uczciwym" komisie.

Wykasowałem swoje posty w tym wątku - moje zdanie się nie liczy. Ważniejsze jest kilka zdjęć komisanta i "Świerzaka"... Nie wypowiadam się więcej, nie widzę potrzeby.

Na Forum istnieje forma pomocy koleżeńskiej - mi sprawdzali auta, po które jechałem, ja sprawdzałem kolegom auta które chcieli kupić... teraz będąc w Częstochowie na zakupach obejrzałem, napisałem i zbieram baty. Dziękuję, koniec.

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

PostNapisane: 06.sty.2016 11:42:22 
Użytkownik

Ja to rozumiem, nawet zacytuje sam siebie z wątku z przed dwóch miesięcy o identycznym samochodzie:
"Już żadnym nowym użytkownikom nie pojadę oglądać żadnych samochodów, nie będę robił z siebie idioty u miejscowych handlarzy."
Ale opisz wszystko dokładnie co tam jest nie tak , bo jak do tej pory to wiemy że ma radyjko na obrazku,jest okradzione z jakiejś elektroniki, i jest ulep. Ale co i jak to nie wiadomo. Puki co na fotach widać wszystkie listwy co nie często się widuje w setkach :D , jak zacząłeś to dokończ , i nie fochaj się jak dziecko :d

PostNapisane: 06.sty.2016 12:32:06 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
Zobaczcie same fotki tej setki z ogłoszenia tego "handlarza". Mankamentów jest naprawdę wiele. Biorąc pod uwagę że auto jest biedne, okradzione z radia, wąskie zegary, szyby z tyłu na korbkę, ośka... Ta cena jest stanowczo zbyt wygórowana i nikomu bym tego auta nie polecił.

Setka Pawlo przy tym gniocie to jak dzień do nocy.

Te auto szczerze i obiektywnie bym polecił: http://otomoto.pl/oferta/audi-100-avant-2-8e-v6-quattro-ID6yfkEl.html

PostNapisane: 06.sty.2016 12:49:12 
Użytkownik

Auto: Audi 100 C4
Byłem widziałem i wygląda to następująco. Opisuje zgodnie z prawdą. Komis czy jak to nazwać znajduje się i może jeśli kolega artur był to niech napisze jak wygląda. Taka od weryfikacja. Audi stała długo nie ruszana tarcze całe w rdzy na przednim lewym kole kapeć tył prawy też nie imponował ilością powietrza ale był do jazdy. Opony przód dość słabe tył nie wiele lepszy. Jakby był śnieg na drogach nie zaryzykował bym powrotu do domu. Praktycznie na ogranicznikach, nie sprawdzałem roku produkcji. Samochód odpalił z boostera. Na samym początku chodził dość słabo w sensie otrzepywał budę ze śniegu. Ale według mnie tragedii wielkiej nie było. Po chwili zaczął pracować równo cicho i dość ładnie. Poziom oleju w normie a w sumie na max. Świeżo zmieniony 10w40. Poziom płynu chłodzącego poniżej minimum prawie na dnie- zdarza się. Przewody od chłodnicy miękkie brak oleju w zbiorniczku wyrównawczym. Chociaż sam płyn do wymiany. Po przejechaniu się delikatne masło pod korkiem raczej ze względu na długie stanie bez odpalania. Silnik tu i ówdzie się poci, ale bez jakiejś masakry. Rozrząd raczej szmata do wymiany dla spokojności chociaż jakaś tam wlepka pod maską była jeszcze z niemiec. Szyby oryginał wszystki poza czołową. wymieniana jak dobrze pamiętam w 2009. Lakier oryginał 80-100 mikronów klapa tył albo szpachla albo malowanie 360-500 ale stawiam na szpachlowanie. Pomimo delikatnej polerki lakier nadal jest do korekty i raczej tu już bym stawiał na coś porządnego. Kilka wgniotek i zadrapań. Najgorsza koło lewej lampy. Trudna do wyprowadzenia bez szpachli. reszta da się wyciągnąć. Podłoga w bagażniku w sensie wykładzina, w jakimś oleju lub coś podobnego. Lampa w klapie z lewej strony pęknięta stoi w niej woda i po podniesieniu klapy wlewa się do środka. Ogólnie chyba najgorsze miejsce jakie znalazłem, to właśnie bagażnik. NIe wygląda na to aby z podłogą było coś kiedyś kombinowane. Wnętrze prane, mało zniszczone jeśli chodzi o tapicerkę kierownica dość mocno wytarta. Samochód szybko chwycił temperature. Tyle z postoju teraz jazda. Sprzęgło dość wysoko łapie nie wiem czy to specyfika pracy w tym modelu czy jego bliska śmieć. Nie zauważyłem ślizgania. auto prowadzi się dość pewnie jednak nie sprawia wrażenia zwartego. Może kwestia opon i ich wielkości, może jakiś luzów w zawiasie. stuków nie zauważyłem. Kierownica strasznie aż za bardzo lekko się kręci. Może maglownica pada, może coś z pompą lub zawieszeniem. Hamuulce szybko i równo się oczyściły z rdzy nie zauważyłem ściągania przy hamowaniu. Hamowanie określam na równe i przyzwoite. Wymienione uszczelki pod kolektorami wydechowymi, uszczelki pod dekle zaworów sprzedający dodaje do samochodu. Chyba nic więcej nie napisze. AAAA nie wiem czy to tylko moje odczucie ale silnik mimo pojemności i mocy szału nie robi. Ładnie mruczy ale na tym koniec. Jest dość ospały i mało ,,zrywny" klimatronik jak i termometr w zegarach temperature podaje w Fahrenheitach. Felgi 17 całkiem spoko się prezentują tylko trzeba by było je dobrze doprać. I specjalnie dla artura radio jest papierowe to fakt ale mogliśmy to wywnioskować ze zdjęć. Prawdziwe leży na tylnej półce i dodane jest w cenie. Są to tylko moje wnioski z oględzin. Mechanikiem nie jestem, i samochodu zbyt dokładnie nie trzepałem. Wszystko zgodne z prawdą.

PostNapisane: 06.sty.2016 12:50:59 
Użytkownik

I wszystko jasne. Arturo jak i energy kupili setke może i ładną nie mi to oceniać nie widziałem i nie mogą sprzedać to teraz będą szczerze polecać byle tylko opylić auto a reszta będzie be. Panowie, nie przedszkole ogarnijcie się. Rdzy na samochodizie zero ranty czyste progi to samo. Nawet tam gdzie jest przycierka są tylko rysy, nawet rdzawego nalotu nie ma.

PostNapisane: 06.sty.2016 13:08:07 
Użytkownik

Energy bardzo nie chciałem się zniżać do Twojego poziomu ale już nie mogę, okradziony to Ty jesteś ale z mózgu. Kilka razy pisałem że radio jest w cenie samochodu. Czy jedno poważne zagniecenie i kilka małych wgniotek w 24 letnim aucie to dużo?? Człowieku tsen egzemplarz jest w 95% w oryginalnym lakerze więc naturalne jest że ma jakieś mankamenty...

Artuto kłamiesz jak z nut...powiedz jak trafiłeś do mnie na plac skoro adresu nie podaję w ogłoszeniu a nie przypomina sobie żeby ktoś dzwonił do mnie w tej sprawie. Odpowiedz proszę czemu kłamiesz że auto jest w Polsce trzy lata i dlaczego kłamiesz że radio jest za dopłatą??

TheRock dziękuje za obiektywny opis samochodu. Jeszcze do kolegów powyżej, nie dość że do radia nie trzeba dopłacać to jeszcze w cenie auta są kompletne koła zimowe z oryginalnymi kołpakami audi.

PostNapisane: 06.sty.2016 13:12:52 
Użytkownik

therock napisał(a):
I wszystko jasne. Arturo jak i energy kupili setke może i ładną nie mi to oceniać nie widziałem i nie mogą sprzedać to teraz będą szczerze polecać byle tylko opylić auto a reszta będzie be. Panowie, nie przedszkole ogarnijcie się. Rdzy na samochodizie zero ranty czyste progi to samo. Nawet tam gdzie jest przycierka są tylko rysy, nawet rdzawego nalotu nie ma.

To je kup i się później pochwal jak się jeździ.

Ja żadnej setki nie kupowałem :) Na pewno nie na forum :)

Do pana Witosa : Nie bluzgaj mi tu hieno bo widzę jak po innych forach tez siejesz propagandę. Chętnie bym kupił tego twojego szrota i podpalił go na placu, tylko dlatego żeby zakończyć ten cyrk.

PostNapisane: 06.sty.2016 13:25:59 
Użytkownik

Skończyłeś ty chłopie podstawówkę? Rozumiesz co to znaczy czytanie ze zrozumieniem ? Z E Z R O Z U M I E N I E M. Piszę do cb powoli bo nie wiem czy szybko czytasz, ale na bank wszystko do cb wolno dociera. Uwaliłeś się na samochód ok twoja sprawa, uwaliłeś się na sprzedającego twój problem, ale zaczynasz wbijać na mnie a tego nie lubię. Po cholerę się dowalasz, napisałem tylko co widziałem dla jasności. Nie chcesz to nie czytaj, bo gadasz głupoty szeryfie. I od cb aż wali wrogim nastawieniem z tej pipidówy prawie w Białorusi. Więc jak masz odrobinę rozumu zamilcz, i daj sobie spokój z komentowaniem tego co tu widzisz.
I wali mnie czy po tym poście mam bana. Bo jak to forum wygląda jak mój post, to raczej tu siedzieć nie będę.

Ostatnio edytowano 06.sty.2016 13:28:01 przez therock, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 06.sty.2016 13:26:55 
Użytkownik

Energy napisał(a):
therock napisał(a):

To je kup i się później pochwal jak się jeździ.

Ja żadnej setki nie kupowałem :) Na pewno nie na forum :)

Do pana Witosa : Nie bluzgaj mi tu hieno bo widzę jak po innych forach tez siejesz propagandę. Chętnie bym kupił tego twojego szrota i podpalił go na placu, tylko dlatego żeby zakończyć ten cyrk.

Ty to jednak podła świnia jesteś? Jest tu jakiś moderator, ktokolwiek kto ogarnia ten burdel i takich jełopów?

PostNapisane: 06.sty.2016 13:27:42 
Użytkownik

Idź się lecz...

Przynajmniej wyszło szydło z worka że handlarz i zainteresowany (kupiec) to jeden i ten sam "człowiek?".

PostNapisane: 06.sty.2016 13:29:50 
Użytkownik

Leszek Jarosław Korpysz
psychiatra
Wiejska 13, Międzyrzec Podlaski. Na internecie polecają, zamówić Ci wizytę ?
P.S
Ciężko pisać z jednego i tego samego konta jeśli dzieli nas ~85 km

PostNapisane: 06.sty.2016 13:31:58 
Użytkownik

Możesz zamówić.

Pomyśleć że chciałem Ci "Matołku" pomóc...

PostNapisane: 06.sty.2016 13:41:03 
Użytkownik

Dzięki Ci Panie że jednak od początku zacząłeś narzekać. Bo nie wiem gdzie bym zaszedł z twoimi radami. Może do Audi 100 Avant quattro za 8900.
Takie pytanie na marginesie. Co trzeba zrobić aby zmienić zegary wąskie na szerokie w 100?

PostNapisane: 06.sty.2016 13:49:31 
Użytkownik

Trzeba pozyskać zegary (długie), najlepiej z AC/BC, do tego manetki, czujnik ciśnienia oleju, parę kabelków dołożyć...

PostNapisane: 06.sty.2016 13:57:06 
Użytkownik

Daj linki do tych innych for, z tą propagandą :D udzielam się i siedzę na naprawdę wielu forach, ale takiego trolla jak Energy to ja nie widziałem nigdy..serio. Jeżeli to jest doświadczony użytkownik forum to współczuję, czy moderatorzy jadą z nami?? Przecież po IP można sprawdzić czy vitoocars to therock.

PostNapisane: 06.sty.2016 14:04:42 
Użytkownik

therock napisał(a):

Czyli jak na setkę to auto niemal idealne, jak rozumiem kupiłeś je?

PostNapisane: 06.sty.2016 14:18:20 
Użytkownik

Nie nie kupiłem. Idealnie nie ma, napisałem. I nie zwykłem kupować pierwsze które zobaczyłem. Druga sprawa Alfa 166 2,4 jtd też mnie ciągnie ale to zobaczymy co z tego wyjdzie.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1