Witam ponownie! Panowie zakodowalem nowe transpondery do dwoch kluczy i w blokach pom. 22 w ostatnim oknie pokazuje ze sa dopisane. Ecu i licznik maja inne Vin. Ecu i licznik to immo 3 Z racji tego ze transpondery dopisalem juz do licznika to teraz chcialbym dopisac Ecu do licznika Auto chodzi na wylaczonym immo a na łonczonym gasnie po 1-2 sekundach Prosze o pomoc bo zgłupieje! Cała procedure wykonuje na właczonym immo
1. Wchodze w sterownik Silnika sprawdzam Vin i wychodze 2. Loguje sie pinem wyjetym z Ecu ( oczywiscie poprzedzonym 0 z przodu ) 3. Pin przyjmuje bez bledu i piny oba sa poprawne 4. Nastepnie Adaptacja i kanał 50 read 5. w okienku "New value" wymazuje sume 32000 i zastepuje ja swoim pinem z licznika ( oczywiscie poprzedzonym 0 z przodu ) 6. Test 7. I teraz w gornym oknie pokazuje sie komunikat Wait , System notOk i w tym etapie stoje!
W blok.pom kanal 22 pierwsze okno jest błedne bo jest 0 zamiast 1 nastepne pola kolejno jest 1 ,1 ,2 Kanał 23 kolejno okienka sa : 1, 1, 1 ,6 Kanał 24 kolejno okienka sa: 0, 0, 0, 0
Mam zapisane oba wsady i nie wiem dlaczego we wsadzie Ecu jest zapisany dwa razy ten sam Vin ale jest inny jak Vin w liczniku. Mam kabel Commandera i VCDS
Czy pomogl by mi ktos przerobic wsad z Ecu ??? Czy ma ktoś jakies pomysly dlaczego nie chce przejsc tego etapu i jak to zrobic?
|