Witam
W moim TT borykam się z przepalanymi przetwornicami. Najpierw w lewej lampie poszła przetwornica, kupiłem używkę i komplet palników D2S NSSC +50% 6000K.
po około 2 tygodniach znów w lewej lampie gasło światło mijania, najpierw czas pracy światła wynosił około 30 min. i z dnia na dzień się skracał. Wyłączenie świateł choćby na ułamek sekundy i ponowne włączenie i znów mogłem się cieszyć światłem na jakieś 30-20 min. Czas w jakim światło gasło powoli skraca się i teraz wynosi około 5-10 min. Wczoraj zauważyłem że przestał świecić prawy reflektor, i zaczynam nabierać podejrzeń co do wadliwych żarników ktoś miał do czynienia z tą firmą NSSC ?
Przeglądając forum zauważyłem że niektórzy używają tanich zamienników i bez problemu jeżdżą na tym, czy przetwornice ALL nadają się wyłącznie do oryginalnych palników.
Przy próbie samodzielnej regeneracji zauważyłem brak wskazań na dwóch tranzystorach bliżej kostki, wymiana 4 nie przyniosła żadnego efektu.
http://www.xenon-serwis.pl/pl/artykul/j ... 4/691.htmlMoje pytanie czy to ewidentnie wina chińskich palników czy może jeszcze istnieć inna przyczyna.
Jakie palniki polecacie Philips to chyba najłatwiej naciąć się na podróbkę, Osram też tak podrabiają. Zastanawiam się też nad mniej znanymi firmami jak GE czy Tungsram chociaż ich D2S nie spotkałem.