.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 08:38:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Q7] Kilka pytań po zakupie
PostNapisane: 19.lut.2016 15:55:44 
Użytkownik

Witam szanowne grono klubowiczów Audi. Stałem się posiadaczem audi Q7 z 2007 roku. silnik 3.0 Tdi i mam kilka pytań po zakupie.
1. Radio nie czyta mi Mp3, mam full opcje i nagłośnienie BOSE premium, w drugiej audi (starszej) nie było bose ale czytało Mp3. Czy da się jakoś to "dokodować" ? zmieniarka na 6 płyt standardowa. Po włożeniu płyty z MP3 na komputerze jest szare.
2. W samochodzie mam Bixenon skrętny ( jak to faktycznie sprawdzić czy on jest skrętny ) ?
3. Czy na środkowym komputerze pokładowym da się czytać smsy? mam tam funkcję telefonu łączy się z Iphone 6 bez problemu mogę dzwonić nawet nazwy kontaktów się importowały, pytanie tylko o smsy.
4. Czy da się zrobić polski lektor w nawigacji?
5. Jak korzystać z tej pneumatyki, powiem szczerze nie będe wjeżdżał w żaden teren, nie che nadmiernie tego eksploatować bo wiem ile kosztuje serwis. Chce ustawić i nie ruszać najlepiej.
6. Akumulator- no właśnie temat rzeka, auto generalnie startuje zawsze nawet po tygodniowym postoju, ale kręci " ciezko" czy ten typ tak ma? oglądałem 2 inne modele i miały dokładnie to samo z czego jeden jeszcze "miałczał" Akumulator jest 100 , i ma rok i 2 miesiące ( są na niego papiery) nie chce doprowadzić do sytuacji kiedy gdzieś w trasie na postoju go rozładuje i nie będe mógł uruchomić auta.
7. Jak korzystać z czujnika martwego pola, to jakoś świeci w lusterkach czy piszczy?
8.na dole drzwi kierowcy mam taki dziwny przycisk: Samochód i przy maste jak by trzy ((( w kierunku góry. coś jak "zasięg" do czego to służy? ( nie ma słowa o tym w instrukcji obsługi)
9. Czy do zestawu audio da się dołożyć aux? jeśli tak to jakie są to koszta.
10. Pytanie o zmianę lamp na polift ( czy wystarczy wyjąć stare włożyć nowe lampy nowe klosze, podpiąć i będzie chodzić? jedni mówią że tak, drudzy że jakieś moduły trzeba jeszcze. ( jeśli ktoś miałby lampy w bdb stanie chętnie odkupię)
11. Na pilocie mam symbol bagażnika ale po wciśnięciu klapa nie wędruje sama do góry tylko " odmyka" zamek, podobnie żeby zamknąć bagażnik z pilota , trzeba dopiero guzikiem na bagażniku wcisnąć żeby klapa się zaczęła zamykać.
Dziękuje za odpowiedzi.

Tytuł: Re: [Q7] Kilka pytań po zakupie
PostNapisane: 20.lut.2016 15:58:05 
Użytkownik

1. możliwe, że nie masz zmieniarki MP3 - trzeba wymienić na taką, która jest mp3.
2. jak odpalasz auto to światła robią zeza -> test lamp: góra-dół, lewo-prawo.
3. nie.
4. w MMI 3G na pewno.. ale Ty masz 2G i nie jestem pewien. musisz zapytać firmy, która wgrywa spolszczenia, nowe mapy etc.
5. jak lubisz twardo ustaw dynamic, jak chcesz komfortowo to comfort. ewentualnie automat ;)
6. mojego ojca byłe Q7 od samego początku kręciło dłużej niż każde inne auto. jak będzie Ci padał aku, wyczujesz.. w Q7 aku jest pod siedzeniem kierowcy.
7. jak będziesz widział auto w martwym polu to włącz kierunkowskaz - zobaczysz reakcję ;) w ustawieniach MMI możesz ustawić sobie jasność świecenia side assist
8. alarm z czujnikiem przechyłu
9. nie miałem 2G, nie mam pojęcia
10. nie wiem
11. tu nie zadałeś pytania, ale.. da się to włączyć vcdsem ;)

PostNapisane: 20.lut.2016 16:57:52 
Użytkownik

11. Jak przytrzymasz przycisk na pilocie też się nie otwiera?

Dacia Logan van 2010 1.5 dci gruźlik do tyrania jest od 2017
Polo VI 2018 1.0 tsi jest od 2018
Xc90 2.4 2005 jest od 2020

PostNapisane: 21.lut.2016 13:57:28 
Użytkownik

Cześć dziękuje za odpowiedzi.
Nawet jak wcisnę i przytrzymam na pilocie to robi się otwarcie bagażnika , ale tylko na 2 sekundy i zamyka sie z powrotem .
Jak dam lampy na auto i przekręcę zapłon to startują xenony - ale nie mam tego zezowania. Po prostu się mocno rozświetlają. czy da się jakoś po wtyczce sprawdzić czy jest xenon skrętny ?
Co do kręcenia rozrusznika i akumulatora , w moim przypadku o tyle jest to dziwne , że długo w sumie nie kręci ale "słabo " kręci. Tak jakby ciezko było mu obrócić. Akumulator ma rok ale stał włożony w samochodzie cały czas , auto nie było jeżdżone. ( góra raz w miesiącu)

Strefa czasowa: UTC + 1