.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 13:57:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 22.lut.2016 10:04:54 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
"Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" Mt 7,1-3

Nie ma czym się podniecać, ani nie ma po co w syfie się babrać i wymiatać brudów. Bolek, czy Lolek, osobiście nic złego mi nie zrobił. Nie mam za co na Nim się mścić ani nie mam za co Go rozliczać. Każdy z nas kręci mniejsze lub większe wałki. Naprawianie świata zacznijmy od siebie.

PostNapisane: 22.lut.2016 10:33:08 
Moderator

Auto: S6 C4
...i to jest bardzo dobra puenta Energy :)

+
CFFB

PostNapisane: 22.lut.2016 11:44:05 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Zreszta rozliczenie przeszłości niczego nie polepszy a jedynie może więcej namieszac nie tylko w polityce ale i gospodarce. Trzeba spojrzeć na to jak nas teraz swiat odbiera...
wytapatane smartem

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 22.lut.2016 11:57:11 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Witam Panowie,

Ja wbrew Panom, którzy psy na tym wątku już zaczęli wieszać, cieszę się, że będzie miejsce do dyskusji (symptomatyczne jest, że podobno Ci, których "nasze szambo" najmniej interesuje najbardziej się pienią). Nie wspomnę już o próbach wycieczek osobistych w kilku pierwszych postach...

Zarathustra, dzięki za podjęcie tego wątku, choćby dlatego, z mojego punktu widzenia, że wątpliwości coraz więcej, a mądrych posłuchać i poglądy wymienić, zawsze warto.

Co do aktualnej sytuacji, TW "Bolek". Owszem, nie neguję tylko prośbę mam taką, żeby pamiętać o kontekście historycznym lat 70-tych. W tej chwili banda burków, którzy w tamtym czasie marszczyli d... i siedzieli w domach najgłośniej szczekają. Jeszcze te papiery nie ujrzały światła dziennego a osąd już wydany.

Powiem tak, dla mnie Wałęsa zawsze będzie kimś specjalnym, boli mnie tylko, że tak po ludzku nie stanął przed nami i nie powiedział, tak, Panowie w tamtym czasie się złamałem, bo się zwyczajnie bałem o siebie, rodzinę etc. Nie byłoby teraz bicia piany i szacunek miałby większy. Chociaż? Jak, któryś z kolegów napisał, Polakowi nie dogodzisz.

A swoją drogą, Kiszczak, i to pośmiertnie, wyrocznią dla Jarka i PIS! No niezły chichot historii to jest...

PostNapisane: 22.lut.2016 12:32:49 
Witaj Roger ;)

Roger_35 napisał(a):
Powiem tak, dla mnie Wałęsa zawsze będzie kimś specjalnym, boli mnie tylko, że tak po ludzku nie stanął przed nami i nie powiedział, tak, Panowie w tamtym czasie się złamałem, bo się zwyczajnie bałem o siebie, rodzinę etc.

No właśnie gdyby tak zrobił pewnie nie było by sprawy,ale....,ale no właśnie w zależności od momentu kiedy by to uczynił nasza historia potoczyła by się,czy przynajmniej w/g mnie powinna była potoczyć się, inaczej.

PostNapisane: 22.lut.2016 12:42:59 
Użytkownik

Energy napisał(a):
"Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" Mt 7,1-3

Nie ma czym się podniecać, ani nie ma po co w syfie się babrać i wymiatać brudów. Bolek, czy Lolek, osobiście nic złego mi nie zrobił. Nie mam za co na Nim się mścić ani nie mam za co Go rozliczać. Każdy z nas kręci mniejsze lub większe wałki. Naprawianie świata zacznijmy od siebie.

I to jest właśnie sedno. Tylko zacząć od siebie jest najtrudniej. I żeby jeszcze inni nie przeszkadzali, ale to już prawdziwa utopia...

PostNapisane: 22.lut.2016 12:55:54 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Na wstępie chcę nadmienić, że długo zastanawiałem się czy reanimować wątek, gdyż jak się okazuje wątek budzi skrajne emocje. Uznałem, że to czy wątek będzie miał racje bytu zależy tylko od Was - użytkowników - zatem podejmuję wątek, z jakim zainteresowaniem - okaże się.

Chcę również z góry zaznaczyć, iż na forum tym obowiązuje REGUALMIN:
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=258

który określa jakie zachowania są akceptowalne, a jakie mogą skutkować ostrzeżeniem, a nawet banem:

Cytuj:
Admini oraz moderatorzy będą usuwali komentarze podpisy oraz posty z następującą treścią :

a. Zawierające mocne i nagminne wulgaryzmy (art. 3 Ustawy o języku polskim z dnia 7 października 1999r.)
b. Propagujące środki odurzające, narkotyki (art. 1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii z dnia 24 kwietnia 1997r.)
c. Obrażające osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego); obrażające inne narodowości, religie, rasy ludzkie (art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 - 196 Kodeksu karnego)
d. Zawierające informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego);
e. Przyczyniające się w zamyśle do łamania praw autorskich (nie jest zabronione cytowanie) (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994r.)
f. Atakującą bezpośrednio innych użytkowników forum;
g. Zawierające reklamy
h. Odbiegające od tematu dyskusji, nie związane z tematem wątku bądz traktujące ironicznie dany wątek.
Ponadto osoba umieszczająca powyższe treści powinna liczyć się z sankcjami.
i. Zawierające mocno kontrowersyjne wypowiedzi, z brakiem poczucia dobrego smaku i wyczucia.
j. Posty zawierające treść o działaniach niezgodnych z prawem, skierowanych przeciw majątkowi oraz dobrom osób trzecich, namawiające do oszustwa czy naginania prawa.
k. Posty napisane z rażącym brakiem poszanowania dla zasad ortografii i interpunkcji. Recydywa w tej kwestii będzie skutkowała przyznaniem ostrzeżenia.
l. Posty nie podlegające pod powyższe punkty podlegają indywidualnej ocenie moderatora/administratora.

W wątku tym obowiązuje bezwględne przestrzeganie powyższych zasad, niestosowanie się do nich będzie skutkować karteczkami, a nawet banem. Każde wycieczki osobiste nie będą tolerowane, jeśli chcesz coś napisać - przemyśl dwa razy i napisz.

Jeśli wątek i rozmowy tutaj prowadzone nie interesują Cię - nikt nie zmusza Cię do śledzenia wątku (po prostu olej wątek).

Wracając do meritum, ostatnio oglądałem to

Co myślicie o tym?

W odpowiedzi, proponuję obejrzeć też to

https://www.youtube.com/watch?v=8UYgZSKD1DE

Mam od siebie trzy tezy, które w moim mniemaniu, dość poważnie deprecjonują teorię o wybuchu/wybuchach:

- Pani Stankiewicz już wie, teraz za wszelką cenę szuka potwierdzenia;
- nie są dla mnie wiarygodni "eksperci" udowadniający teorię o wybuchu/wybuchach przy użyciu parówek;
- jak to możliwe, że w podkomisji (powtarzam PODKOMISJI, nawet nie komisji) nie ma żadnego eksperta ds. badania wypadków lotniczych? (moim zdaniem, żaden się nie zgodził bronić tej karkołomnej teorii w obawie o utratę autorytetu własnego).

I tak na koniec, to moje prywatne zdanie, żeby nie było, Jaro ma nieźle za pazurami w tej sprawie (mam na myśli katastrofę) i cała ta akcja to próba zakrzyczenia własnych wyrzutów sumienia, patrz: Donek wylądował to ty też musisz.

A gdyby się nasz Pan Prezydent wtedy nie spóźnił, to w ogóle by tematu nie było...

PostNapisane: 22.lut.2016 19:16:35 
Klubowicz

wątek "Czekam kiedy nastąpi obywatelski sprzeciw" założyłem ja (trener II klasy :( )
Bardziej miałem na myśli komentowanie bieżących spraw politycznych (rozrósł się ogromnie co świadczy o tym, że był potrzebny).
Zarathustra - dziękuję, że wątek powrócił. (mnie zwyczajnie nie chciało się powalczyć)

PostNapisane: 22.lut.2016 19:27:35 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Idę pooglądać Wiadomości - czuję ze Bolek będzie bohaterem przez pełne 30 minut... ;)
Jędruś - dzięki Ci za założenie wątku, ale widzisz - byłeś bohaterem tylko przez parę lat :peace:

PostNapisane: 22.lut.2016 19:40:42 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Ja oglądam właśnie TVP INFO, wydanie specjalne - Kulisy III RP ...

Ando nie dziękuj - to ja dziękuje Tobie, że zainicjowałeś wątek i "zmusiłeś" może co niektórych do pogrzebania głębiej i przejrzenia na oczy.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 23.lut.2016 09:35:01 
Użytkownik

Bolki zamknijcie ten dział to już nie to samo.

Jak założy jakiś oburzony użytkownik forum jak w wcześniej to ludzie będą pisali a nie jak tutaj z łaski, nikt nic nie pisze.

PostNapisane: 23.lut.2016 11:11:29 
Użytkownik

giganteusz_997 napisał(a):
Bolki zamknijcie ten dział to już nie to samo.

Jak założy jakiś oburzony użytkownik forum jak w wcześniej to ludzie będą pisali a nie jak tutaj z łaski, nikt nic nie pisze.

Po pierwsze, z całym szacunkiem kolego, nie chcesz, nie piszesz, nikt Cie nie zmusza. Po drugie, jeśli nie rozumiesz tego oburzenia co do zasady, to ja Ci już tego nie wytłumaczę. I po trzecie wreszcie, przypominam delikatnie, że jednym z głównych założeń i zasad tego wątku jest wzajemny szacunek i brak wycieczek osobistych, bez względu na poglądy polityczne.

PostNapisane: 23.lut.2016 12:09:31 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
giganteusz specjalnie dla ciebie 13.29 stop klatka https://www.youtube.com/watch?v=8yBTK0qyOlg i wszystko wiadomo

PostNapisane: 23.lut.2016 22:46:14 
Moderator

Ona chyba jednak coś ma z głową

Pozatym, jak chciała kasę to dlaczego do Wałęsy nie uderzyła? ten kupiłby te papiery za grube $$$

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 23.lut.2016 23:07:45 
Moderator

Wywiad z TVNem pokazał, że albo coś bierze na główkę albo faktycznie już ma tak zlasowany mózg...

PostNapisane: 24.lut.2016 00:21:31 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Zarathustra napisał(a):
Ona chyba jednak coś ma z głową

Pozatym, jak chciała kasę to dlaczego do Wałęsy nie uderzyła? ten kupiłby te papiery za grube $$$

Obejrzałem bardzo uważnie i nie zgadzam się z kolegą.
Wielka klasa i kultura tej Pani - czapki z głów.
Przyznała się i przeprosiła kilkukrotnie. Powiedziała że zrobiła to z pobudek materialnych. Broni w sensowny sposób imienia męża a także Bolka - czego akurat nie do końca mogę zrozumieć mając na uwagę kondycję psychiczną i intelektualną owego osobnika ...
IPN w osobie jego prezesa otworzył igrzyska - jedyna okazja w swoim rodzaju bo w sumie to organizacja utrzymywana za grubą kasę bez specjalnych osiągnięć. Ich strona internetowa mówi sama za siebie ... dno.
Co do samego Bolka - niech w końcu zamilknie i nie ośmiesza się więcej i pośrednio Polski na arenie międzynarodowej. Powinien przeprosić i powiedzieć jak było - zyskałby dużo w oczach ogółu. Mataczy i pieprzy od rzeczy w cały świat ...
Ja byłem w stanie uwierzyć mu we wszystko do czasu obalenia rządu Olszewskiego ... Wtedy pojawił się ten rudy zdrajca - od tamtego czasu nie wierzę ani jednemu ani drugiemu ...

PostNapisane: 24.lut.2016 14:18:55 
Moderator

W całej tej sytuacji Bolek jest tylko przykrywką. A raczej cała wyciągnięta sprawa. Zasłona dymna na działania obecnego rządu - choćby "odszkodowanie" dla ojca dyrektora. Choć mnie bardziej martwi fakt, że może to być nagonka ze strony wschodniej. Tworzenie zamętu w PL aby nas skłócić.

Czy tyko ja mam odczucia, iż sprawa dokumentów Kiszczaka to zasłona dymna dla innych ważnych dla rządu spraw niekoniecznie jasnych dla obywateli?

PostNapisane: 24.lut.2016 18:56:43 
Klubowicz

1. Zgadzam się z Baskeciorem odnośnie wypowiedzi P Kiszczak
2. Bloku - ja osobiście nie widzę zasłony dymnej (może faktycznie jest jej nieudana próba ale pytanie zasadnicze! - kto najbardziej krzyczy, że z bohatera bolka robią??? ) Ano Ci co z niego zrobili bolka a następnie bohatera i jak ładnie baskecior to ujął "rudy lis" i koledzy dalej nam wmawiają swoje bla bla bla, że Pis czy IPN porywa się na bolka! bo sraj przepraszam popuszczają w majty, że są następni w kolejce (raka wycina się całego albo się go nie rusza)

Przypominam, że w Czechach dało się zlustrować - u Nas się nie dało bo był i jest układ

PostNapisane: 24.lut.2016 19:02:53 
Moderator

Niby tak...ale za bardzo się to zbiega z pewnymi ruchami i decyzjami. Bądź co bądź kilka ustaw przeszło w między czasie tego szumu - stąd takie moje domysły. Czekam w sumie na oficjalne stanowisko instytucji (jeśli takowa jest), która będzie w stanie określić autentyczność treści oraz wyciągnie wszystkie inne tajemnice z tamtych lat (niekoniecznie Bolka). Bo albo ruszamy i wywalamy wszystko albo zostawiamy temat w spokoju - szkoda tylko, że jak wspomniałeś krzyczą Ci którym nie powinno zależeć na rozgłosie tej sprawy...

PostNapisane: 24.lut.2016 22:33:21 
Moderator

no najwiecej to krzyczy sam zainteresowany, a lepiej by było dla niego jakby się odzywał. Chłopaki macie rację, trzeba wyciąć raka w całości. Co do teorii spiskowych, nie głosowałem na PIS, ale powiem Wam szczerze, że ufam Kaczyńskiemu, tzn. mam poczucie, że to co robi nie robi dla partykularnych interesów, a dla dobra Państwa - szkoda tylko że ja mam nieco inną wizję naszego Państwa, ale lepsze to niż wykorzystywanie wpływów dla własnych, prywatnych celów.

BMW 5 GT 3.0 N57

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1