.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 14:54:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 13.kwi.2016 14:12:36 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
szaman napisał(a):
@Roger_35

raport polskiej komisji zostal stworzony w oparciu o raport MAK, KOPIE nagran, bez dostepu do wraku

i dopoki katastrofa nie bedzie wyjasniona przez miedzynarodowa komisje, to ludzie beda mieli watpliwosci - no a tych jest az nadto

p.s. piszesz o skrzynkach ATM - po pierwsze samolot byl na remoncie w Samarze wiec dostep do skrzynek mieli, a po drugie ... enigma tez miala byc nie do zlamania.

Chodzi o dostęp do rejestratora ATM po katastrofie, a nie przed. Bądź proszę precyzyjny, bo temat gorący. W TU 154M był jeden rejestrator ATM, ja nie pisałem o skrzynkach...

Co do Enigmy, racja tylko nikt jej nie złamał w kilka dni...O to chodzi. Producent przyznał, że kody są do złamania, ale nie w tak krótkim czasie. I jeszcze sfałszowany zapis musiałby się zgadzać co do sekundy, z również sfałszowanym zapisem z innych rejestratorów, z dogranymi głosami osób, które już w tamtym czasie nie żyły.

No chyba, że zakładasz, że on startował z Warszawy ze wszystkimi rejestratorami sfałszowanymi...

PostNapisane: 13.kwi.2016 16:44:37 
Użytkownik

Chyba większość zgodzi się ze mną, że był to poprostu nieszczęśliwy wypadek, ale to co działo się od pierwszej minuty po katastrofie powinny być wyjasnione, a dotychczas nikt się tym nie zajął.
Przede wszystkim zachowanie Tuska, bo jak mozna oddać sledztwo, w ktorym ginie prezydent, dowodcy wszystkich rodzajów wojsk, szef sztabu i wielu innych waznych ludzi innemu krajowi i to jeszcze takiemu jak rosja.
Są dwie możliwości, albo Tusk z Putinem dogadali się, że katastofa będzie dobrym paliwem do sklucania naszego kraju, a co za tym idzie, łatwiej takim sterować, albo Tusk dał się rozegrać Putinowi jak dziecko, w co wątpię.
Warto przypamnie słowa Tuska o Putinie, że mamy swojego człowieka w Rosji, nowe otwarcie itd.
Pwinni za to beknać wszyscy którzy wtedy klamali i spowodowali to , ze do dziś wrak gnije w Smoleńsku.

PostNapisane: 13.kwi.2016 20:35:50 
przemik napisał(a):
Zarathustra napisał(a):
A kim jest/był Pan Walter i Wejchert?

Ty to sobie dane zaktualizuj.... to już od dawna nie jest polska spółka.

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/sc ... -zakup-tvn

:galy: aleś wytargał armatę...
tylko,że dla początków iti to jest bez znaczenia..., a jakie były każdy średnio rozgarnięty powinien wiedzieć...

PostNapisane: 13.kwi.2016 21:06:31 
bandit napisał(a):
To jak juz tak daleko idziemy to wielu nowobogackich z prywatnych spolek (pejsat,vw dystrybucja poznan) ma korzenie naszych starszych braci.. z izraela :D wcale mnie nie dziwi balagan w Panstwie istniejemy tylko w teorii. Pzdr.

Wysłane z mojego Z1 przy użyciu Tapatalka

Lubię to!

PostNapisane: 13.kwi.2016 22:27:14 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
i dochodzimy pomału kto utworzył i dla kogo III Rp..

@Jakub
Czekam na trybunał stanu dla króla Europy i Kopaczowej.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 13.kwi.2016 22:36:55 
Zarathustra napisał(a):
i dochodzimy pomału kto utworzył i dla kogo III Rp..

kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zażądem powierniczym.....

no jak Zarat pisał dochodzimy do sedna sprawy :D i zaraz będzie można wątek zamykać :peace:

Ostatnio edytowano 14.kwi.2016 06:16:03 przez tomeksopot, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13.kwi.2016 23:24:07 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Roger_35 napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):
Roger_35 napisał(a):
Zarathustra napisał(a):
przemik napisał(a):
Zarathustra napisał(a):
czekam na rozliczenie afer PO PSL i wyjaśnienia Smoleńska

Przypomne Ci tego posta pol roku przed końcem kadencji..... będziemy dokladnie w tym samym miejscu co teraz... jeśli chodzi o te dwie sprawy powyżej... :)

Może tak być, mam nadzieję że tak nie będzie.

Dla mnie to bez znaczenia jak długo rządzą te oszołomy. Naprawdę nie widzisz, czy nie chcesz widzieć tej mowy nienawiści? Dla mnie Jarosław to mały, niezrównoważony już niestety, faszysta. Słyszałeś jego wypowiedzi z niedzieli - wybaczymy wam, jak was pierwej zaszlachtujemy. Mam prośbę, czy jedyną obroną burdelu jaki robi aktualna ekipa będzie ciągłe powtarzanie, a poprzednicy to? Nie oszukuj się żadne afery nie zostaną wyjaśnione, bo tu tylko chodzi o koryto, raz w posiadaniu jednych, raz drugich (jak myślisz dlaczego Ziobro nie stanął przed trybunałem stanu w poprzedniej kadencji, a takie to proste było? Ręka, rękę myje i nie ma znaczenia z pod jakiego sztandaru ta ręka).

Nic nie zostanie wyjaśnione, bo temat Smoleńska jest dla Jarka i jego dupowłazów niczym więcej tylko trampoliną polityczną i zagłuszaniem własnego sumienia. A katastrofa w Smoleńsku? Dla mnie wydarzyła się bo wyszło nasze, polskie "jakoś to będzie". Że przypomnę tylko śmigłowiec Millera i katastrofę Casy. Dlaczego nie wyciągnięto z nich żadnych wniosków? A propos, a tam nie było zamachów? Tam nie polegli?

I tak na koniec, dla porównania, ile w Polsce, powiedzmy przez ostatnie 20 lat, wydarzyło się katastrof samolotów rejsowych? Odpowiem zero, null! Bo tu procedury bezpieczeństwa są święte, święte!!! I masz odpowiedź na te wszystkie teorie spiskowe, burdel i tyle...

Smoleńsk byłem święcie przekonany ,że to wypadek do tego momentu gdy ruscy zaczęli ciąć i niszczyć wrak https://www.youtube.com/watch?v=NUZOy0fWwUY, wiec przestań mi z jakimiś procedurami wyskakiwać bo ja się zapytam gdzie są święte procedury składania wraku śrubka po śrubce po takiej katastrofie w celu wyjaśnienia przyczyn katastrofy ? oświeć mnie , Kopacz kopała na dwa metry i jakoś 3 czarnej skrzynki nie wykopała do tej pory się nie odnalazła .

Dla Twojej informacji, wrak składa się śrubka, po śrubce kiedy nie znana jest przyczyna katastrofy, takie są procedury. Tu jest znana, obejrzyj filmik, który zamieścił Przemik. Wszelkie procedury bezpieczeństwa zostały złamane i to na pokładzie polskiego Air Force One. Bo polski pilot na drzwiach od stodoły wyląduje. Chłopie przestań się oszukiwać, gdyby nie zeszli tak nisko nie byłoby tego tematu.

Zadam Ci pytanie wprost, jeśli umiesz na nie odpowiedzieć. Dlaczego zeszli tak nisko (mając tyle ostrzeżeń po drodze)?

Żaden to zamach, powtórzę burdel i tyle. Ale taką konkluzję przyjąć do wiadomości najtrudniej...

Pełna zgoda.
Spieprzyl dowódca SP a FO nic z tym nie zrobił...
Sytuacja w lotnictwie cywilnym niedopuszczalna.
Cytuje z pamięci jednego z zawodowych kapitanów: "pull up oznacza że jedna noga jesteś już w grobie i trzeba natychmiast wykonac GA...o ile nie jest już za późno..."
Posłuchajcie komunikaty taws'u z pokładu tutki ...

PostNapisane: 14.kwi.2016 07:24:21 
Użytkownik

Roger_35 napisał(a):
szaman napisał(a):
@Roger_35

raport polskiej komisji zostal stworzony w oparciu o raport MAK, KOPIE nagran, bez dostepu do wraku

i dopoki katastrofa nie bedzie wyjasniona przez miedzynarodowa komisje, to ludzie beda mieli watpliwosci - no a tych jest az nadto

p.s. piszesz o skrzynkach ATM - po pierwsze samolot byl na remoncie w Samarze wiec dostep do skrzynek mieli, a po drugie ... enigma tez miala byc nie do zlamania.

Chodzi o dostęp do rejestratora ATM po katastrofie, a nie przed. Bądź proszę precyzyjny, bo temat gorący. W TU 154M był jeden rejestrator ATM, ja nie pisałem o skrzynkach...

Co do Enigmy, racja tylko nikt jej nie złamał w kilka dni...O to chodzi. Producent przyznał, że kody są do złamania, ale nie w tak krótkim czasie. I jeszcze sfałszowany zapis musiałby się zgadzać co do sekundy, z również sfałszowanym zapisem z innych rejestratorów, z dogranymi głosami osób, które już w tamtym czasie nie żyły.

No chyba, że zakładasz, że on startował z Warszawy ze wszystkimi rejestratorami sfałszowanymi...

nic nie zakladam

po katastrofie z tak waznymi osobami na pokladzie powinno byc odstepstwo od jakichkolwiek przepisow i procedur i tylko polskie sluzby powinny miec dostep do wraku i skrzynek (lacznie z "natychmiastowym" ich transportem do Polski

wypada po prostu powtorzyc frazes " co by bylo gdyby tam rozbil sie airforce 1" ...

PostNapisane: 14.kwi.2016 18:37:23 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
Manewry jakie wykonał tupolew w ostatnich sekundach tzw. lotu według raportu MAK - przeczą teoriom fizyki - przyorał w 1 brzozę na 5 metrach potem natychmiast wzniósł się żeby ominąć resztę i zrobić pół pętli i rozsypać się w drobny mak kawałek dalej , chyba trzeba być idiotą żeby myśleć ,że piloci olali całą aparaturę a w szczególności wysokościomierz , co ze szczątkami które były przeciągane zaraz po katastrofie bliżej , jeszcze nie potwierdzili zgonu Kaczyńskiego a Komorowski już przejął pałeczkę łamiąc przy tym Konstytucje gdzie był wtedy KOD ? za PO to burdelu nie było ?
zresztą co by nie było nie widzę szans na normalność w naszym pięknym kraju .

PostNapisane: 14.kwi.2016 22:45:33 
Moderator

Auto: Audi S4
Nawet gdyby TU154 nie uderzył w brzoze tym jednym skrzydłem i tak rozbiłby się o ziemie. Piloci zlekceważyli TAWS bo myśleli ze zbliżają się do pasa lądowania. Tupolew to nie awionetka ze możesz go poderwać będąc 50 m nad ziemią. Nie lubie ruskich.... ale na klika minut przed katastrofą pilot Jaka który już siedział na pasie... zameldował pilotom Tupolewa.... ze w tej chwili tu jest kibel i widoczność spadła do 200 m... powiedział to POLSKI pilot i zołnierz.... wiec co.... tez był w zmowie z sowietami....?
Sp pamięci Arka Protasiuka a wraz z nim tych biednych ludzi... zgubiła mega presja na wykonanie zadania jakim było wylądowanie w tych niemożliwych do wylądowania warunkach.... co musiało się dziać w glowie tego chłopaka... to nawet nie chce mi się myśleć.
Dorabianie do tego wszystkiego jakieś tam polityki , Komorowski to, Tusk tamto, KODy srody i inne pierdolety.... to po prostu polityczna hucpa na grobach tych ludzi.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 14.kwi.2016 23:58:33 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
Manewry jakie wykonał tupolew w ostatnich sekundach tzw. lotu według raportu MAK - przeczą teoriom fizyki - przyorał w 1 brzozę na 5 metrach potem natychmiast wzniósł się żeby ominąć resztę i zrobić pół pętli i rozsypać się w drobny mak kawałek dalej , chyba trzeba być idiotą żeby myśleć ,że piloci olali całą aparaturę a w szczególności wysokościomierz , co ze szczątkami które były przeciągane zaraz po katastrofie bliżej , jeszcze nie potwierdzili zgonu Kaczyńskiego a Komorowski już przejął pałeczkę łamiąc przy tym Konstytucje gdzie był wtedy KOD ? za PO to burdelu nie było ?

Błagam ...
MLW dla TU-154M wynosi 80 Ton ... Ciężar równoważny na jedno skrzydło wynosi 40 Ton ...
Zastanów się co się dzieje gdy jedno z nich odpada, nawet gdy traci jego część ... błyskawiczny obrót wokół własnej osi na dach jest nieunikniony.
Tak, w tym przypadku piloci olali wszystko co się dało ...
Smoleńsk to nie Lockerbie ... Nie tym razem.
Nie jest mi po drodze z tą bandą zdrajców z PO, ale tyle jest w tym ich winy co mojej,czy twojej ...
Komorowski przejął władzę zgodnie z konstytucją.
Tyle suchych faktów.

PostNapisane: 15.kwi.2016 07:24:10 
Baskecior napisał(a):

no tu akurat nie masz racji....

PostNapisane: 15.kwi.2016 10:30:04 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):

Błagam ...
MLW dla TU-154M wynosi 80 Ton ... Ciężar równoważny na jedno skrzydło wynosi 40 Ton ...
Zastanów się co się dzieje gdy jedno z nich odpada, nawet gdy traci jego część ... błyskawiczny obrót wokół własnej osi na dach jest nieunikniony.
.

tylko nie wyzywaj mnie od debili ...
nie natknalem sie nigdzie na szczegolowy opis jak ten obrot mialby wygladac
fakty:
-brzoza scieta na wys 5m
-predkosc 260-270km/h
-ulamane ok 6m skrzydla
jak to widzisz ?

PostNapisane: 15.kwi.2016 15:26:34 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
ja to widzę tak, jak w linkach które podałem.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 15.kwi.2016 20:32:42 
Użytkownik

szaman skomentuj proszę linki Leo i odnieś się do nich mertorycznie

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 15.kwi.2016 21:02:29 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
Piloci byli samobójcami pokroju Andreasa Lubitza ? mój traktor z gps-em połączony ze stacją naziemną i satelitami ma gwarantowany pomiar położenia z dokładnością do 4,5 cm z samych satelit jest około 20 cm więc pewnie jest bardziej zaawansowany niż tupolew ? wątpię żeby piloci nie znali własnego położenia i koordynatów lotniska.
Mógł to być na skutek wprowadzenia w błąd pilotów najbardziej skłaniam się ku teorii ,że dostali złe odczyty ciśnienia co mogło wpłynąć na prace instrumentów pomiarowych http://smolensk-2010-gdzie-prawda.blogs ... metra.html

PostNapisane: 16.kwi.2016 10:00:50 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
mariuszj0808 napisał(a):
Piloci byli samobójcami pokroju Andreasa Lubitza ? mój traktor z gps-em połączony ze stacją naziemną i satelitami ma gwarantowany pomiar położenia z dokładnością do 4,5 cm z samych satelit jest około 20 cm więc pewnie jest bardziej zaawansowany niż tupolew ? wątpię żeby piloci nie znali własnego położenia i koordynatów lotniska.
Mógł to być na skutek wprowadzenia w błąd pilotów najbardziej skłaniam się ku teorii ,że dostali złe odczyty ciśnienia co mogło wpłynąć na prace instrumentów pomiarowych http://smolensk-2010-gdzie-prawda.blogs ... metra.html

Panowie z całym szacunkiem, przestańcie na siłę szukać teorii spiskowych, bo ich po prostu nie ma. Jak już napisał powyżej Basket, pierwszy komunikat TERRAIN AHEAD, PULL UP oznacza na nasze ni mniej, ni więcej, spierd...j w podskokach jeśli to jeszcze w ogóle możliwe. A oni nadal się zniżali!!!! I lekceważyli kolejne ostrzeżenia...

Koniec pieśni, amen. Nomen omen.

Ostatnio edytowano 18.kwi.2016 05:52:01 przez Roger_35, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 16.kwi.2016 14:58:03 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
A to co działo się PO katastrofie nie wydaje się Wam eufemistycznie mówiąc - dziwne ?

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 17.kwi.2016 18:40:42 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
Baskecior napisał(a):

Jesli się mylę to proszę wyprowadz mnie z błędu.

PostNapisane: 17.kwi.2016 20:10:56 
Baskecior napisał(a):
tomeksopot napisał(a):
Baskecior napisał(a):

Jesli się mylę to proszę wyprowadz mnie z błędu.

to jest dłuższa kwestia niestety...
Z grubsza chodzi o art 131 Konstytucji,który mówi o tymczasowym wykonywaniu obowiązków prezydenta przez marszałka sejmu. W przypadku stwierdzenia czasowej niezdolności,śmierci i inych jeszcze tam wymienionych okoliczności. Za każdym razem potrzebny jest TK bez względu na zaistniałą okoliczność....Komorowski był już przed południem w kancelarii i to jest w przekonaniu wielu konstytucjnalistów za szybko bo tak naprawdę poza medialnymi doniesieniami wtedy nie można było jednoznacznie stewierdzić czy prezydent żyje czy nie...To jest prawo i tu są procedury. Do czasu stwierdzenia śmierci (akt zgonu) TK powinien (albo powiedzmy mógłby spokojnie) stwierdzić czasową niezdolność....itd...
to tak w skrócie....

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1