Witam,
planuję zakup samochodu - w tej cenie to pod lupę w zasadzie brałem tylko Audi A4 B6. Jeżdżę raczej mało, rocznie 10-12tys, trasy krótkie (jeden tydzień jadę do dziewczyny (75km) w jedną stroną, w drugi tydzień do domu rodzinnego (55km)), więc raczej w diesla nie ma sensu inwestować. Z benzyniaków z tego co się zorientowałem to najlepszą opcją było by 1.8T. Poszukiwałem i w polsce i na zachodzie (ale w rozsądnych odległościach od mojego miejsca zamieszkania) i niestety jest duży problem w tym, żeby znaleźć porządne 1.8T. Generalnie poszukiwałem sedana, bo kombi mi się nie podobają...ale niestety z racji miesięcznej próby znalezienia innego egzemplarza wymiękłem i chyba dopuszczę do siebie inne opcje aut.
Moje pytanie brzmi: które audi moglibyście mi również zaproponować biorąc pod uwagę:
- cena auta do 25tys,
- auto z dobrą, ocynkowaną blachą z racji tego, że garażował będę pod chmurką,
- najlepiej jak by był to sedan, ale nie mówię nie na inne rodzaje,
- porządny silnik i ogólne podzespoły (zawieszenie itp) - przez "porządny" rozumiem jak najmniej awaryjny i możliwie najtańszy w razie uszkodzeń/awarii,
- jeśli chodzi o liczbę KM to jest to najmniej istotna kwestia - dziadkiem nie jestem, który ciągnąć się lubi, ale na wyścigi też nie jeżdżę