Czołem wszystkim
Pojawiłem się na tym forum, ponieważ jestem coraz bliżej zrobienia prawka i kupna pierwszego wozu.
Od jakiegoś czasu się za czymś rozglądam, przy budżecie do 25-30 tysięcy w oko wpadło mi Audi A4 B7, zarówno sedan, jak i avant.
Poczytałem co nieco o tym wozie, dowiedziałem się, by odpuszczać sobie 2.0TDI, najlepiej rozglądać się za 1.9, bądź 2.7/3.0. Jednak wydaje mi się, że 2.7 czy 3.0 i moc, jaką oferuje taki samochód, nie jest dobrym wyborem na pierwszy wóz. Biorąc pod uwagę to, że na zakup dla mnie jest przeznaczony kawał pieniądza, mógłbym chcieć czuć się znacznie lepszym od "sebków" w Golfach i E46, szukać czegoś z dużą mocą, jak takie 200-konne A4 B7 2.7, ale mi nie o to chodzi, a w dodatku nie wiem, czy bezpieczne jest pakowanie się w cztery koła o mocy 200 koni z kawałkiem na pierwszy samochód.
Chciałbym się dowiedzieć od Was, za jakimi innymi silnikami można się rozglądać, do jakiego przebiegu szukać, a także na co jeszcze zwracać uwagę.
Nie znam jeszcze kultury tego forum, ale proszę nie kwestionować tego, jaki mam budżet na pierwsze 4 koła (że za duży, że po co itd.), bo to jest sprawa indywidualna.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.