deha21 napisał(a):
Dzięki za odpowiedź obserwattor.9!
Jeszcze powiedz mi jakbyś mógł czy wersja 116KM pali więcej niże te 110KM i 90KM? Bo gdzieś według statystyk trochę więcej, ale wiadomo jak to na papierku wygląda. Bo generalnie taniej mogę kupić 116KM niż 110KM i pytanie czy potem nie będzie po prostu droższa w eksploatacji (ponoć cześci droższe).
116 (AJM) może więcej spalić, ale nie będzie to jakaś kolosalna różnica niech Ci spali 7 litrów wszystko zależy od jazdy, nie wierz ludziom którzy piszą, że pali 9 bo to musi być coś tam zj***ne żeby AJM tyle pił
Co do części są ciut droższe, ale bez wielkiej różnicy, jest to silnik pd, może paść wałek, szklanki, jakaś pompka, ale pomimo tego co tutaj niektórzy wypisują nie są to złe motorki, a ww części mogą paść w każdym silniku pd ATJ, AWX, AVF, ARL. Jeśli chcesz mieć jednak spokój od tego typu napraw to kup sobie AFNa czyli 110tkę jest ciut prostsza, nie ma mowy o ww naprawach i eksploatacja będzie spokojniejsza, a różnicę w stosunku do Renówki i tak odczujesz na plus
Jeśli byś się jednak uparł na tą 116(AJM) to musisz go dobrze zdiagnozować vagiem i pojechać z kimś kumatym żeby ne wtopić.
Zarat
To, ze jedna, albo dwie osoby miały problem z AJM nie znaczy, że ten silnik jest zły, widziałem te motorki z dużymi nalotami i śmigały całkiem całkiem
Pozdro brachu