.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 23:16:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 16.cze.2016 13:42:05 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Morgi napisał(a):
Za 500+ zapłacą wszyscy inflacją i osłabieniem PLN to primo.
Znieśli in vitro to secundo - mimo tyyylu protestów.
O kwocie wolnej od podatku cisza.
Nie wspominam o szczegółach takich jak "dobra zmiana" generalnie wszędzie, ale niezłe jajca są np. ze stadniną w Janowie gdzie zamiast kompetentnego człowieka dali po prostu swojego (co się o ile wiem zmieniło kilka dni temu?)
No i ta "Afera" z trybunałem.
We łbach (pustych) im tylko rozliczenia, ale co mi po rozliczeniach?? Wolę już te kwotę wolną.

+1, absolutnie.

PostNapisane: 16.cze.2016 19:03:10 
Użytkownik

a mi z 500+ jest już 1500+ i sobie chwale lepsze niż procenty w banku :):

PostNapisane: 16.cze.2016 19:17:27 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Pisałem z punktu widzenia ogółu.
Ja też dostaję 500+, a osłabienie złotówki = mocniejszy USD, więc mógłbym PIAĆ z zachwytu na PiS-em.
Ale nie pieję.

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 16.cze.2016 19:25:05 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
lepiej wychodzisz na tym (kurs)- źle, gorzej byś wychodził - też źle...
Są ludzie którym nie idzie dogodzić...
Na szczęście jest sporo firm, które się cieszą słabą złotówką, bo ich marże radykalnie urosły...

:): :):

Obrazek

PostNapisane: 16.cze.2016 19:48:18 
Moderator

No właśnie jestem taką firmą.
Ale z drugiej strony cieszyć się ze słabej waluty, z powodu obory jaką urządzają sobie politycy?
Bo o to właśnie mi chodziło.

A co do dogadzania.
Najlpeiej by mi dogodzili, jakby się ode mnie odpier***lili i dali mi w spokoju samemu działać, bez tego myta dla nich i miliona pogmatwanych przepisów.
chciałbym by mi ani nie pomagali, anie nie przeszkadzali - po prostu przestali istnieć.

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 16.cze.2016 20:52:01 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Morgi napisał(a):
No właśnie jestem taką firmą.
Ale z drugiej strony cieszyć się ze słabej waluty, z powodu obory jaką urządzają sobie politycy?
Bo o to właśnie mi chodziło.

A co do dogadzania.
Najlpeiej by mi dogodzili, jakby się ode mnie odpier***lili i dali mi w spokoju samemu działać, bez tego myta dla nich i miliona pogmatwanych przepisów.
chciałbym by mi ani nie pomagali, anie nie przeszkadzali - po prostu przestali istnieć.

Głosuj na Korwina :)

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 16.cze.2016 21:57:36 
Moderator

Tak robiłem

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 16.cze.2016 22:09:46 
Użytkownik

Auto: A8 V8 Manual Quattro.
Hehe na pawiana?? :D

Ja zarabiam więcej w Euro to dla mnie złotowka może kosztowac 5 gr :)

Cos widze osłabł zapał obrony obecnych szympansów?

PostNapisane: 16.cze.2016 22:10:06 
Moderator

Morgi napisał(a):
Tak robiłem

+1

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 17.cze.2016 06:11:22 
Moderator

Nie bardzo bym chciał by moja waluta kosztowała 5 gr (w sensie 5% obecnej wartości)
Ciebie może to yebie ale mnie nie.

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 17.cze.2016 12:41:34 
Użytkownik

Max właśnie zaprezentował podejście do swojej ojczyzny, jakie prezentują wszelkiej maści sprzedawczyki z wiejskiej i nie tylko.

PostNapisane: 17.cze.2016 12:58:45 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Mówiłem, na obczyźnie ludzie tracą kontakt ...

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 17.cze.2016 17:05:05 
Użytkownik

Już ja znam takich biznesmenów na obczyźnie Jedzie pusty wraca pusty po 10 latach ale tam życie lepsze bo może ciuchów kupić, przepić i przeżreć i do tego kredyt w euro czy funtach hehe

euro i funty w wydaniu najniższej krajowej danego państwa :):

Jeszcze was w tych niemcach wzbogacą kulturowo że będziecie na kolanach wracać do Polski

PostNapisane: 17.cze.2016 19:21:52 
Użytkownik

Auto: A8 V8 Manual Quattro.
jakub33 napisał(a):
Max właśnie zaprezentował podejście do swojej ojczyzny, jakie prezentują wszelkiej maści sprzedawczyki z wiejskiej i nie tylko.

Skoro im się wiedzie to trza nasladować :fuckyou2:

PostNapisane: 17.cze.2016 20:15:09 
Użytkownik

że wtrącę :
złożyłem wniosek w urzędzie skarbowym o rozłożenie na raty VAT-u (kwota 10 K rat słownie TRZY)
odpowiedź na wniosek ma 4 strony i 21 podpunktów dotyczących wyjaśnień po co ? dla czego ? o co kaman ?
na moje zdziwienie odpowiedź pani z urzędu :
1. pani (Krzysia) nie rokuje i jest osobą źle prowadzącą się - 2 ściągnięte mandaty z konta w wysokości łącznej 200 PLN - to zaważyło SIC
2. jest pani nie rzetelna - odprowadziła pani niecałe 200 K różnego rodzaju danin w roku 2015 ale czasami nie w terminie a to bardzo źle i świadczy że nie jest pani rzetelnym podatnikiem (to że ja mam termin płatności już niemal 100 dni pani nie obchodzi)
3. Dla budżetu pani firma nie jest potrzebna : wnosząc taki wniosek stwierdza pani sama że nie ma na podatki. Z punktu widzenia US jest panie szkodnikiem i lepiej żeby zamknęła pani firmę niż przynosiła stratę US i budżetowi państwa.

Zaniemówiłem. Wycofałem wniosek. Powoli zamykam firmę. Bilans super - 200 K w budżecie rocznie i 7 bezrobotnych oraz moja 4 osobowa rodzina na emigracji. A niech mi się szczeniak odezwie po polsku to już ma pasem w dupę.
Na następnym zlocie raczej się żegnamy bo życie w tej pożal się boże "ojczyźnie" jest już totalnie bez sensu. Na kfaczystów dudo zdrajców czy innych wielbicieli broszek oraz 500 +, rydzykowo i inne syfy płacić nie mam zamiaru.

DOBRA ZMIANA tylko k**** gdzie ??

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 17.cze.2016 20:16:52 
Moderator

MAXA8 napisał(a):
jakub33 napisał(a):

Skoro im się wiedzie to trza nasladować :fuckyou2:

Dobra rada: odpuść sobie już ten temat.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 17.cze.2016 20:20:51 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Buba napisał(a):
że wtrącę :
złożyłem wniosek w urzędzie skarbowym o rozłożenie na raty VAT-u (kwota 10 K rat słownie TRZY)
odpowiedź na wniosek ma 4 strony i 21 podpunktów dotyczących wyjaśnień po co ? dla czego ? o co kaman ?
na moje zdziwienie odpowiedź pani z urzędu :
1. pani (Krzysia) nie rokuje i jest osobą źle prowadzącą się - 2 ściągnięte mandaty z konta w wysokości łącznej 200 PLN - to zaważyło SIC
2. jest pani nie rzetelna - odprowadziła pani niecałe 200 K różnego rodzaju danin w roku 2015 ale czasami nie w terminie a to bardzo źle i świadczy że nie jest pani rzetelnym podatnikiem (to że ja mam termin płatności już niemal 100 dni pani nie obchodzi)
3. Dla budżetu pani firma nie jest potrzebna : wnosząc taki wniosek stwierdza pani sama że nie ma na podatki. Z punktu widzenia US jest panie szkodnikiem i lepiej żeby zamknęła pani firmę niż przynosiła stratę US i budżetowi państwa.

Zaniemówiłem. Wycofałem wniosek. Powoli zamykam firmę. Bilans super - 200 K w budżecie rocznie i 7 bezrobotnych oraz moja 4 osobowa rodzina na emigracji. A niech mi się szczeniak odezwie po polsku to już ma pasem w dupę.
Na następnym zlocie raczej się żegnamy bo życie w tej pożal się boże "ojczyźnie" jest już totalnie bez sensu. Na kfaczystów dudo zdrajców czy innych wielbicieli broszek oraz 500 +, rydzykowo i inne syfy płacić nie mam zamiaru.

DOBRA ZMIANA tylko k**** gdzie ??

Buba jedno właściwie pytanie - jak myślisz - na kogo w ostatnich wyborach głosował cały aparat urzędowy ? I jak myślisz, czy zachowanie tej pani i całego aparatu ma cokoliwiek wspólnego z wyborami ?

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 17.cze.2016 20:28:07 
Użytkownik

Auto: C7
Taka prawda w naszym kraju jesteś traktowany przez urzędasów jak potencjalny złodziej.
Przykre lecz prawdziwe.
Lubię chodzić po urzędach w de witają mnie jakby mnie znali parę lat :D
Gdybym był młody to już dawno spieprzyłbym z tego chorego kraju.

PostNapisane: 17.cze.2016 20:53:58 
Użytkownik

ależ oczywiście. Jako że mam znajomych w tej instytucji zaciągnąłem języka
sytuacja wygląda tak : od stanowisk kierowniczych po szeregowych urzędników panuje mega strach.
Rozkaz jest jeden ściągać a jak nie da się ściągnąć licytować i zamykać. Nie potraficie to stracicie robotę bo na wasze miejsce jest pełno chętnych
Poborcy podatkowi (tacy komornicy na usługach US) mają oficjalny zakaz dogadywania się z "klientami" na ratalne spłaty. Wnioski ratalne mają być NEGATYWNE zawsze.
tylko ściągać i karać TAKIE MOTTO
idźmy dalej :
płaciliśmy nie w terminie = upomnienie które kosztuje (kara)
płaciliśmy nie w terminie = płaciliśmy z odsetkami (kara)
a teraz dostaliśmy wezwanie za uporczywe uchylanie się (SIC !! o jakim uchylaniu się mowa kiedy jedyny problem to kilkudniowe opóźnienie) wynik jest już nam znany choć wezwanie na przyszły tydzień = GRZYWNA

czyli w tym durnym kraju za jedno wykroczenie będę ukarany 3 razy za każdym razem finansowo. Pysznie nie ??

A ta durna pizda z US wmawia mi że to są wymogi UE i ona nic nie może zrobić hahahahahahahahahaha

I Wy mi tu pitolicie że kfaszyści dokonają jakiejś zmiany ? Otóż nie dokonają chyba że tą dobrą zmianą jest zwiększenie fali emigracji.

Pazerni na władzę kfaszyści zorientowali się że nie ma kasy na kłamstwa które zafundowali w kampanii : kwota wolna - WON, frankowicze - WON, pielęgniarki (opiekę zapewniał im sam dudka - wyprowadzacz kota prezesa w swojej kampani wyborczej - WON ( to dopiero trzeba nie mieć honoru ... i jeszcze być z tego dumnym DNO i taki człowiek ze szmaty, zresztą kolega kurskiego czyli podobnego mu włazodupa bez krzty honoru prezentuje nasz kraj na zewnątrz ??!! To jest dopiero skandal i wstyd) durne 500 + zapewnione tylko na ROK hehehehehehehe i w większości idące na wódę. Tak tak tylko na rok, nie wiedzieliście ??
Kfaszystowscy populiści kupili sobie władzę korumpując niewielką część społeczeństwa kwotą 100 euro na miesiąc ....
to jest dopiero dno i metr mułu i niestety wystawia naszemu marnemu społeczeństwu piękną laurkę.

no ale plebs łyknął i oto duce umaczany w aferach między innym swojej PiCzki, człowiek który dla władzy zabił brata i szwagierkę i sporą ilość "elyty" znowu rządzi krajem z tylnej ławki totalnie bez odpowiedzialności śmiejąc się w kułak. no chyba że ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości że rozkaz lądowania wyszedł właśnie od naszego niewielkiego choć z wielkim ego kfaszora a pierwszy po bogu czyli kapitan statku powietrznego miał gówno do powiedzenia. Miedzy innym dla tego siedział za sterami nieopierzony kurczak bo sytuacja z Gruzji kiedy pilot odmówił wykonania rozkazu durnia na pokładzie nie mogła się powtórzyć
pasujeeeeeee..... ?????
NO bo kfaszysta się cieszy a WY ??

dobra zmiana dla mniej niż zero, maciory, przestępcy kamińskiego (tak twierdzi duda z nadania kfaszysty pełniący obowiązki niesamodzielnego prezydenta tego durnego kraju żeby nie było że to moje zdanie) Właścicielom broszek oraz męzulków kasujących kasę ze znienawidzonej UE na wiele milionów dotacji mówię głośno : pocałujcie mnie w dupę pieprzeni komuniści i kłamcy. Ja wiem że żeby dać plebsowi 500 musicie mu zabrać 700 bo własnej kasy nie macie i mnie będzie okłamać bardzo trudno. Nie zapłacę też na TV szmatę czy inną propagandową tubę chwalącą słońce narodu w postaci małego kfaszysty

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 17.cze.2016 21:32:47 
Moderator

Cytuj:
Kfaszystowscy populiści kupili sobie władzę korumpując niewielką część społeczeństwa kwotą 100 euro na miesiąc ....
to jest dopiero dno i metr mułu i niestety wystawia naszemu marnemu społeczeństwu piękną laurkę.

Myślę, że 500+ nie miało znaczącego znaczenia. Nastroje społeczne znane były już na długo przed wyborami i jasne było że PIS je wygra. PO pod rządem Kopaczowej było słabe i nie potrafiło już odeprzeć ataków opozycji i przekabacić ludzi jak miało to miejsce kiedy za sterami był król Europy, a afera taśmowa pogrążyła ich definitywnie.

Cytuj:
500 + zapewnione tylko na ROK hehehehehehehe i w większości idące na wódę. Tak tak tylko na rok, nie wiedzieliście ??

Oczywiste jest (przynajmniej dla mnie), że wzrost wydatków budżetowych musi powodować wzrost wpływów budżetowych - pytanie tylko, czy napewno PIS chce zwiększać podatki czy może zacząć je ściągać od świętych krów III RP.

Cytuj:
no ale plebs łyknął i oto duce umaczany w aferach między innym swojej PiCzki

Z tego co wiem, to nie zostały udowodnione przekręty w związku z PC, jeżeli masz jakieś źródła mówiące co innego proszę podaj - poczytam.

Cytuj:
człowiek który dla władzy zabił brata i szwagierkę i sporą ilość "elyty"

Twierdzisz, że Smoleńsk to zamach zainicjowany przez Kaczyńskiego ? Dość kontrowersyjna teza...

Cytuj:
no chyba że ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości że rozkaz lądowania wyszedł właśnie od naszego niewielkiego choć z wielkim ego kfaszora a pierwszy po bogu czyli kapitan statku powietrznego miał gówno do powiedzenia. Miedzy innym dla tego siedział za sterami nieopierzony kurczak bo sytuacja z Gruzji kiedy pilot odmówił wykonania rozkazu durnia na pokładzie nie mogła się powtórzyć

No ja mam biorąc pod uwagę przebieg śledztwa smoleńskiego i wszelkich okoliczności związanych z nim.

A to że US ma takie a nie inne podejście przez 25 lat nie świadczy dobrze o naszym Państwie. I tu się zgadzam - powinno to się zmienić.

BMW 5 GT 3.0 N57

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1