Hej,
Potrzebuję namiarów na dobry warsztat w Warszawie/okolicach Warszawy od strony Pruszkowa (Piaseczno, Grodzisk, Grójec itd itp).
Sprawa wygląda tak, że dwa miesiące temu kupiłem A6 C5 1.8T. Na stałe mieszkam w Norwegii i auto udało mi się kupić po taniości jak na norweskie warunki, z założeniem, że ogarnę je w Polsce.
Nie kopci, ale bierze olej, około 1.2 litra na 1000km, na pewno cieknie spod jakiegoś czujnika przy rozrządzie, widzę też wyciek na metalową osłonę pod turbiną, więcej nie mam jak sprawdzić, bo nie mam warunków żeby zdjąć osłonę pod silnikiem. Dodatkowo (prawdopodobnie) cykają popychacze zaworowe na zimnym.
Będę w Polsce we wrześniu na 10 dni. Potrzebuję warsztatu który pierwszego dnia mojego pobytu weźmie do siebie auto, sprawdzi kompresje, ciśnienie oleju, stan turbiny, źródła wycieków i wszystko w ciągu tych 10 dni ogarnie. Remont silnika raczej nie będzie potrzebny (auto ma 245 tys km autentycznego przebiegu, od 16 lat jest w Norwegii i ma pełną książkę serwisową), jeśli olej gdzieś jeszcze ucieka to bardziej obstawiam uszczelniacze zaworowe. Ale jak będzie trzeba to i remont mogę zrobić, wychodzę z założenia, że wolę auto kupić tanio i zrobić je pod siebie, a nie wierzyć w obietnice sprzedającego i przepłacać.
Czasu będzie mało, ale myśle, że jest to wykonalne, zwłaszcza, że silnik chodzi poza tym ładnie, zbiera się dobrze i nie ma jakichś niepokojących objawów. Czy zna ktoś jakichś sprawdzonych magików którzy podjęliby się tego zadania?:)
Dzięki z góry!
Michał
Ostatnio edytowano 23.lip.2016 19:31:56 przez Cegua, łącznie edytowano 1 raz
|