.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 13:55:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 28.cze.2016 21:35:28 
Użytkownik

z tego co kojarzę ten wątek był od początku prawicowym torem. Dla lewaków zakaz pedałowania.

PostNapisane: 28.cze.2016 21:38:44 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Zluzujcie gacie drogie panie ...
Tak po koleżeńsku apeluję do wszystkich uczestników dyskusji.
Kłapaczki wam się rozlegulowały, więc skalibrujcie je, albowiem znów jakichś mod "niechcący" kliknie "delete" , "are you sure?" "yes" ...
Nie zniżajcie się do poziomu sejmowego bagna i jego wątpliwej jakości pracowników ...

Do moderatorów ... cienkie Bolki jesteście ... Napisał ex mod z długim stażem.

PostNapisane: 29.cze.2016 16:13:49 
Użytkownik

Auto: A8 V8 Manual Quattro.
giganteusz_997 napisał(a):
z tego co kojarzę ten wątek był od początku prawicowym torem. Dla lewaków zakaz pedałowania.

Zakaz dla każdego kto posiada zdrowo rozsądkowe myslenie. To temat dla troli-prawiczków(??-nie zajarzyłem sory) własnie więc zmykam bawcie się :)
Jak bym nie napisał to zawsze 5 "mondrych" inaczej zabije mnie swoimi błyskotliwymi argumentami że az cycki odpadają.

Droga władzo juz raz dzieki jednemu trolowi podziekowałem za współprace,nie tak dawno przyznano mi racje więc ?? :)

Wedle zasady mądrzejszy głupiemu ustepuje-ustąpie :)

PostNapisane: 29.cze.2016 16:34:06 
Moderator

Auto: S6 C4
Rzadko tu zaglądam, unikam jak tylko mogę. Teraz jest taki moment i niniejszym zaznaczam swoją obecność. Powyższym postem i kilkoma innymi obrażasz znaczną część userów tego forum. Moje zdanie również często różni się od tutaj prezentowanych, ale nie muszę tego ostentacyjnie pokazywać i rzucać epitetami.

Aby nie było, że pozostanie bez konsekwencji to daję Ci przymusowe 2 tygodnie odpoczynku od forum (za całokształt) na przemyślenie pewnych rzeczy. Następnym razem ugryź się w język (palce :?:), popracuj nad językiem wypowiedzi itp.

+
CFFB

PostNapisane: 29.cze.2016 21:36:42 
Użytkownik

ufffffffffff a już myślałem że lewactwo zwycięży.... :diabel2:

PostNapisane: 30.cze.2016 10:52:44 
nie chodzi o poglądy gigant tylko o kulturę wypowiedzi. Dokładnie tak jak Gitmar pisał. Tu jest hydepark i dla każdego jest miejsce, tylko w ramach ogólnie przyjętych norm....

PostNapisane: 30.cze.2016 16:30:26 
Użytkownik

ALTIERO SPINELLI I NOWA EUROPA: http://youtu.be/kPLi3Y_ySCw
Polecam wszystkim ten krotki film, na temat jak powstawala ue i według jakich ideałów.

PostNapisane: 01.lip.2016 10:58:44 
Moderator

Auto: S6 C4
ezon napisał(a):
Ciekawy jestem jaką macie opinię na temat programu 500+ i innych obietnic socjalnych tego rządku. Tak sobie myślę, że gdyby nie 500+, to można byłoby znieść podatek dochodowy lub radykalnie go ograniczyć. Wyobrażacie sobie, wszyscy otrzymaliby nagle po jakieś 300-500 zł ekstra.

A dlaczego mieliby znieść i wszyscy mieliby z tego korzystać :?: Tu chodzi o politykę pro-rodzinną, coś co było obce poprzednim (nie)rządom.

+
CFFB

PostNapisane: 01.lip.2016 11:01:01 
Użytkownik

ezon napisał(a):
Ciekawy jestem jaką macie opinię na temat programu 500+ i innych obietnic socjalnych tego rządku. Tak sobie myślę, że gdyby nie 500+, to można byłoby znieść podatek dochodowy lub radykalnie go ograniczyć. Wyobrażacie sobie, wszyscy otrzymaliby nagle po jakieś 300-500 zł ekstra.

czysta głupota, katastrofalna w długim terminie zarówno dla wzrostu populacji jak i dla rynku pracy

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 01.lip.2016 12:08:49 
Użytkownik

gitmar napisał(a):
ezon napisał(a):

A dlaczego mieliby znieść i wszyscy mieliby z tego korzystać :?: Tu chodzi o politykę pro-rodzinną, coś co było obce poprzednim (nie)rządom.

a takiego

polityka pro-rodzinna to pomoc rodzicom w wychowaniu dziecka - zapewnienie wystarczajacej ilosci miejsc w przedszkolach, organizacja wakacji letnich (by dwoje pracujacych rodzicow nie musialo kombinowac jak kon pod gorke), zniesienie vatow-sratow na artykuly dla dzieciakow itd

a dawanie kasy wprost tytulem "500+" to zwykle rozdawnictwo - i jak dzietnosc wzrosnie chodziazby o te 15% to mi kaktus wyrosnie ...

PostNapisane: 01.lip.2016 12:13:03 
a czemu głupota??
może z budżetowego punktu widzenia sprawa trudna do sfinansowania,ale cywilizacyjnie to krok do przodu i to olbrzymi. To są pieniądze,które to trafiają najczęściej do osób potrzebujących (pomijam patologie,ale ona jest obecna w każdym aspekcie życia spoleczno-ekonomicznego i przez jej pryzmat nie powinno się oceniać całokształtu) i zostaną skonsumowane "tam na miejscu" u lokalnych przedsiębiorców...ja jestem zdania,że to będzie silny bodziec dla gospodarki. Do tej pory nikt w ten sposób nie myślał,a ten rząd się na to odwarzył i chwała mu za to.
Ja też nie jestem zwolennikiem państwa socjalnego (choć mieszkam w państwie,które jest wyjątkowo socjalne) bo to działa demobilizująco...przynajmniej na niektórych,ale Polska takim państwem nie jest bo z tego co pamiętam to socjalu jako takiego tam nigdy nie było...jakiś tam zasiłek na dziecko w kwocie chyba coś koło 80zł do tego próg dochodwy też był chyba niski (nie pamiętam nigdy nie starałem się o to bo uważałem,że nie mam potrzeby;biedy nie miałem) także argumenty o państwie socjalnym w przypadku Polski sa delikatnie mówiąc chybione...
W niemczech każde dziecko do 18 roku życia lub 25 jeśli się uczy dostaje 184eur miesięcznie (od trzeciego dziecka jest 200eur) i nie ma żadnych progów to są pieniądze na dzieci i nic nikomu do zarobków rodziców. I to nie jest kwestia polityczna, tak jest i tyle. U nas się z tego robi politykę zupełnie bez sensu...bo o nie o plitykę tu chodzi tylko ludzi...

edit

szaman oczywiście,że za tym powinny iść rzeczy, o których piszesz,ale najpierw ludzie (przynajmniej niektórzy) powinni mieć za co te artykuły dziecięce bez vatu kupić....

PostNapisane: 01.lip.2016 13:20:03 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Dla mnie pomysl dobry ale wykonanie jest slabe. Fajnie ze cos zrobili ale mogli to bardziej dopracowac. Wiecej bedzie z tego szkody niz pozytku.

Przede wszystkim powinno byc to dawane tam gdzie jest to potrzebne, czyli przedszkola, szkoly, domy opieki, domy dziecka. A wiemy jak duza czesc rodzon to pozytkuje (mysle o patologii, ktora na tym korzysta a nie dzieci)

wytapatane zenkiem

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 01.lip.2016 13:34:12 
bloku ok...,ale jak pisałem nie można tego patologicznego odsetka używać w odniesieniu do większości rodzin w potrzebie...tego się nie da uniknąć.

PostNapisane: 01.lip.2016 14:15:59 
Moderator

Tylko ten odsetek nie jest mały. Przykład ode mnie z podwórka. 40% rodzin otrzymujących 500+ to rodziny cyklicznie pojawiające się w mopsie z problemami alko. Znajoma pracująca w UM nie chce ale musi wypłacać takim rodzinom pieniądze - często 1500 na rodzinę. To teraz wyobraź sobie jaki to musi być udział w miastach typu Katowice, Łódź, Gdańsk, Warszawa...dzielnice robotnicze.

PostNapisane: 01.lip.2016 15:29:17 
Użytkownik

czemu nie rozumiecie że żeby dać 500 trzeba zabrać 700 ??
Urzędnicy, komputery, system to wszystko kosztuje
Czyli najpierw wyjmą Ci z portfela 700 żeby potem z fanfarami dać ci 500. No tego już chyba udowadniać nie trzeba
decyzja głupia, czysto polityczna i z zatrważającymi skutkami. O ironio za chwilę kaska się skończy hehehehehe i co wtedy ??

dzietność polek w UK 2,3
dzietność polek w PL 1,3
dzietność w PL potrzebna do odbudowy społeczeństwa 2,1

A z socjalu w PL idzie bardzo dobrze żyć wbrew pozorom. A ci co są obcykani w tematach wyciągali bez 500 + około 2000 miesięcznie. Oczywiście gotowizną bo rachunki też są płacone.
I w ten prosty sposób łapówka w wysokości ledwie ponad 100 euro per łeb (tylko dla wybranej grupy) starczyło żeby kupić sobie władzę. I to jest najsmutniejsze. No ale lemingi nadal wierzą że dostali 500 za darmo. Ręce opadają. przypomnę jeszcze że w kampanii ta akcja miała obejmować każde dziecko. No ale pisuarki z dudką na czele tak ludziom nakłamali że jedna złamana obietnica więcej czy mniej nie ma już znaczenia. Prawda panie pielęgniarki ?? Bo to Was podnóżek prezesa zajmujący przez przypadek stanowisko prezydenta tego śmiesznego kraiku, zapewniał że powinnyście być spokojne bo on o Was zadba. A jak się okaże że w przyszłym roku 500 + zgaśnie to co zrobicie ?? Bo jak na razie pieniądze są zagwarantowane tylko do końca roku. A dziura budżetowa rośnie niczym balon dmuchany kompresorem

PostNapisane: 01.lip.2016 15:40:48 
eeehhh :/ ja myślałem,że dyskutujemy poważnie....ale Ty zaczynasz z tymi swoimi dudkami,podnóżkami i innymi tego typu. Ja out szkoda czasu....

PostNapisane: 01.lip.2016 15:48:36 
Moderator

Akurat Darek ma w jednym racje..."ci bardziej cfani" już wcześniej wyciągali dość spore pieniądze...

Zastanawiam się co będzie w 2017 i 2018...bo w 2019 na bank wyskoczą z czymś podobnym jeśli ten projekt upadnie aby ponownie przed wyborami obiecać. Na rok...może dwa. Pytanie tylko skąd to wezmą?! Zresztą każdy chce mniejszych podatków ale z drugiej strony jak utrzymać szkolnictwo, opiekę medyczną, etc. ? No jak?! Skoro nie zaczną od swoich kieszeni! Ani poprzednicy ani obecni nei chcą od koryta się oderwać :/

PostNapisane: 01.lip.2016 16:00:08 
Użytkownik

nie bierz do siebie
moja pogarda dla popaprańców i pisiorków jest szeroko znana.
A w samodzielności niejakiego dudki chyba nie wierzysz prawda ? Bo rządzi tak czy inaczej kaczor a dudka i szydełko zrobią dokładnie to co kaczor rozkaże bo wulgarnie rzecz ujmując mają gówno do powiedzenia. Tego już chyba nie trzeba udowadniać. A to właśnie jest najbardziej straszne co podkreślałem kilkakrotnie :
CZŁOWIEK BEZ JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZIALNOSCI KARNEJ CZY KONSTYTUCYJNEJ PEŁNI ROLĘ PREZYDENTA I PREMIERA JEDNOCZESNIE i do tego obala właśnie TK który jest zapisany w konstytucj iczy to się komuś podoba czy nie
Czy to naprawdę aż tak trudno zrozumieć ??
Słuchałem dzisiaj przez chwilę tej pani zwanej premierem komentujący nie wpuszczenie wojska polskiego na obchody czerwca w Poznaniu. Pięknie się zagalopowała twierdząc że kto brał udział w tym "incydencie" nie dorósł do bycia ... I już czekałem czy padnie tutaj słowo Polakiem ale babsko się powstrzymało. Myśl już jednak pobiegła a próba zmiany ostatniego słowa spowodowało że zdanie które wypowiedziała było stylistycznie i merytorycznie na poziomie ucznia z podstawówki. A władze miasta nie chciały tylko aby rozkaz niejakiego kosmity maciarewicza dotyczący apelu smoleńskiego (WTF ??? to trzeba mieć dopiero nasrane w głowie) został zrealizowany bo niby jaki to ma związek z obchodzoną rocznicą ? No ale co maciorka każe robić trzeba więc wojsko stwierdziło że muszą rozkaz wykonać. I dla tego władze miasta zadecydowały jak zadecydowały. Moim zdaniem słusznie.
A co niejakiego maciarewicza to bardzo podejrzewam że to właśnie on jest agentem Rosji bo jego czyny przynoszą szkodę krajowi a plusy właśnie Rosji. Zwykły dureń który zdradził naszych agentów wywiadu i informatorów marginalizując rolę jednego z najlepszych kontrwywiadów na świecie (tak, tak PL mogła się kiedyś czymś takim pochwalić) za co powinien zostać skazany na wieloletnie więzienie i dożywotni zakaz zajmowania jakichkolwiek funkcji państwowych

PostNapisane: 01.lip.2016 16:05:54 
Użytkownik

bloku napisał(a):
Zresztą każdy chce mniejszych podatków ale z drugiej strony jak utrzymać szkolnictwo, opiekę medyczną, etc. ? No jak?! Skoro nie zaczną od swoich kieszeni! Ani poprzednicy ani obecni nei chcą od koryta się oderwać :/

Bloku to jest proste jak konstrukcja cepa i o ironio wielokrotnie w PL już zaobserwowane.
Zniesienie podatku dochodowego oraz zmniejszenie vatu. Do tego napisanie prawa podatkowego od nowa bo przecież gówna nie poprawisz i zapisanie w nim że próba omijania NISKICH podatków rodzi za sobą POWAŻNE konsekwencje. I już. Myślisz że Polakom chciało by się kombinować jeśli podatki były by "do przyjęcia" nie !!! Bo i po co ? My nie jesteśmy nieuczciwi to państwo nas takich robi.

jak Miller obniżył akcyzę na wódę to wszyscy mówili że budżet padnie a tu cyk i wpływy większe. I to zadziałało by w innych przypadkach. I ludzie by nie łasili się na zwykłą łapówkę która jest KORUPCJĄ a tym samym przestępstwem !

Przypominam że jakoś w zeszłym roku minęła 5 rocznica podniesienia vatu do 23 % na 3 lata

PostNapisane: 01.lip.2016 20:27:21 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Jeśli chodzi o 500+ to wystarczy na to spojrzeć nie jak na socjal, ale jak na PREMIĘ za posiadanie dzieci...
Najpiękniejsze jest w tym to, że dotyczy wszystkich drugich i kolejnych dzieci...niefajne jest to, że kryterium dochodowe daje na pierwsze...i nie ważne czy idzie to na wódkę, faje, czy kino, teatr i książki... jeśli mamy mieć jakiekolwiek poczucie wolności, to nie można pozwolić na to, by urzędnik mówił na co mamy wydawać pieniądze, bo zawsze znajdzie się taki który powie, że można było wydać lepiej...

Niestety prawdą jest, że za socjal da się może nie na bogato, ale da się żyć od 1-go do 1-go..
Ten patologiczny system, to spuścizna po Rzeczpospolitej Ludowej...

Nie martwcie się, że na kolejne lata zabraknie kasy na 500+, system podatkowy jest tak uszczelniany, że śmiem twierdzić, że z szarej strefy może z 10% się ostanie...
A wtedy może zacznie się obniżanie podatków...
Może to tylko moje pobożne życzenie....

Poprzednie wszystkie rządy potrafiły tylko zadłużać kraj, ten stara się coś zrobić, żeby ten trend odwrócić, poczekajmy na efekty, zanim zaczniemy krytykę...
Nie jestem wróżką, nie wiem jakie efekty przyniosą te decyzje, ale jestem ciekaw efektów i czekam na nie...

Ostatnio edytowano 01.lip.2016 20:34:31 przez myszon90, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1