lukasz16100 napisał(a):
"nastały ch** czasy na sprzedaż samochodu".
Powiem tak - ch*** czasy to nastały na kupno samochodu, bo dobre oferty w każdej marce można policzyć na palcach jednej ręki. Akurat w ostatnim czasie trochę motałem ze swoimi autami i tak - sprowadzoną przeze mnie osobiście TTkę, bezwypadkową i w całkiem niezłym stanie (nie ma kilkunastoletnich aut idealnych) sprzedałem po tygodniu od wystawienia oferty za ponad 2tys więcej niż kupiłem, po 2 latach eksploatacji, Mazda 6, którą pchałem w ramach pomocy ojczulkowi, salon PL w full opcji puściłem na drugi dzień po zamieszczeniu oferty. Z kolei Łosia (XC90) dla żony szukałem ponad 4 miesiące i kupiłem ją od prywaciarza na następny dzień od pojawienia się oferty, a kilku chętnych było w kolejce - swoją drogą najlepszy zakup w życiu jeśli idzie o stan auta. Także podsumowując - godne auto nie schodzi z ceny, tym bardziej takie jak S4 B5 gdzie cena ofertowa jest bo być musi, a ten kto wie czego szuka to weźmie ją nie negocjując ceny i dziękując właścicielowi jeszcze kilka dni po zakupie.
Po prostu nie ma dobrych aut na rynku dlatego tak jak Kolega wyżej pisze - po takie auto lepiej wybrać się na zachód albo szukać na forach tematycznych. Czasami dobre sztuki w ogóle nie trafiają do publicznej oferty.