Dzień dobry wszystkim
jestem potencjalnym kupcem audi A4 allroad a więc i potencjalnym użytkownikiem tego forum.
Auto potrzebami jest dopasowane do moich wymagań:
- 58% przebiegu trasa
- 40% przebiegu miasto
- 2% przebiegu droga polna poza miastem, wyboista, niekiedy może być nieodśnieżona
Robię przebiegi rzędu 25 tyś rocznie. Potrzebuję nieco bagażnika. Do tej pory jeżdżę piąty rok volvo s60 2006r, auto bliskie ideałowi dla mnie ale jest za niski i ma niewygodną linię załadunku.
Chciałem poznać Waszą opinią przed zakupem konkretnego modelu, byłem, oglądałem, sprawdziłem w stacji diagnostycznej
http://tnij.org/allroada4 Wyszło pięć spraw :
- zapocenie miski olejowej
- nie działają spryskiwacze reflektorów (ale był niski płyn spryskiwaczy, więc tutaj może być przyczyna)
- geometria do regulacji
- wg mojego przekonania sprzęgło chrupie, ale w ASO powiedzieli że nic takiego nie czuli; może kwestia przyzwyczajenia
- uszkodzenia estetyczne / mechaniczne : lekko połamana dolna osłona silnika + piach na niej; lekko przerysowane nadkole (zaczepy lekko puściły+ małę rysy na felgach); ktoś skrobaczką zbierał śnieg z maski przedniej i jest lekko porysowana ; gałka zmiany biegów ma skruszone elementy plastikowo/aluminiowej obwódki
Poza tym auto ma prawie 90tyś przebiegu i użytkowane było przez rodzinę (Pan + Pani).
I teraz mam pytanie, czy wg Was warto coś takiego wziąć?
Sprzedający nie chce spuścić ceny z ceny nic, propozycja padła (-500 zł). A ja nie planowałem aż tyle wydać na samochód.