miaziol napisał(a):
Wiesz co wozi się czasem bardzo drogie ładunki ale to nie ma znaczenia. Będziesz mnie uczył przepisów? Za utrudnianie manewru wyprzedzania też jest mandat i punkty, tak samo jak za jazdę marginesem, 80km/h plus tolerancja 4km/h to 84km/h i to jest zgodnie z przepisami, przyjęta jest jazda 90km/h i nikt po za holendrami nie robi z tego problemu. Ale co ja tam wiem dopiero 16 lat za kółkiem. Co do mandatów to przekroczenie czasu pracy to nawet mandaty do 15tyś zł w polsce za granicą? W Hiszpanii koleżka dostał za głupotę bo zapomniał zmienić tarczy i weszła mu jazda na jazdę całe 30 minut. Gdyby wyrzucił tarczę było by 150 eur za brak tarczy a że tarcza była to dostał 4601 eur. Więc nie pier.... o niskich mandatach
A gdzież to ja pier...ę o niskich mandatach, bo nie zauważyłem. I gdyby tak było jak piszesz to Twój kolega po fachu nie zrobiłby problemu. I teraz, karważ pytanie, gdzie to ja niby temu panu utrudniałem wyprzedzanie? Weź się chłopie ogarnij, ja jechałem 95 km/h, to gdzie pan ciężarówka jechał zgodnie z przepisami? Jak napisał Basket, przepisy ruchu drogowego dotyczą wszystkich, i nas osobówek, i Was ciężarówek.
PS. Basket, uświadomiłeś mi jeszcze jedną rzecz, skoro on wiedział, że nie da rady, to niby co chciał mi pokazać, bo nie ogarniam?
Chciał pokazać że on tu jest szefem i musi wyprzedzić bo inaczej straci bezcenne 3 minuty z życia. A że przy okazji za nim stworzyła się kolejka na 50-100 aut ... kogo to obchodzi.
Ja już napisałem że gość z ciężarówki powinien oberwać przynajmniej 2 mandatami a idiota z Seata mieć sprawę o zagrożenie w ruchu lądowym.
Reszta bełkotu w tym wątku pokazuje że opowieści o samozwańczych szeryfach szos, kozakach i profesorach prawa drogowego nie jest wymysłem ...
Mam nadzieję że Policja weźmie się za królów lewego pasa i rajdowców w ciężarówkach z naczepami ...