.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 11:37:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: silne AUDI do 30 tyś zł - może S4 B6 ???
PostNapisane: 01.sie.2016 07:14:12 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Jeszcze nie peklem hehehe. A tak serio to mnie zawsze bawi jak pisza "czytalem na forum ze korby wychodza bokiem" albo "glowice pekaja, tak czytalem".

Prawda jest taka, ze pisza o takich usterkach Ci co trafili na zajezdzone auta. Podobnie jest z 2,5 TDI V6 czy 2,0T...a u mnie w rodzinie zrobily po 200kkm i nic sie nie dzialo gdzie nie byly od nowosci.

wytapatane zenkiem

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 01.sie.2016 16:54:05 
Użytkownik

Arthur napisał(a):
sory ale jeśli przeraziły Cie koszty związane z A8, to niestety ale B6 3.0 czy 4.2 na pewno nie będzie tańsze w utrzymaniu, prędzej szukaj 1.8 T

Mam wrażenie, że odnosisz się do spalania, a ja pytam o koszty eksploatacji. Chociażby amortyzator w A8 to koszt rzędu 1500zł za jedną szt. Dlatego też zapytałem o podstawowe koszty użytkowania i jak narazie nie otrzymałem konkretnej odp, chociaż z każdym Waszym postem i tak wiem coś więcej... Analizując tematy i materiały z internetu coraz bardziej skłaniam się ku S4. Ten dźwięk V8... mmm :diabel2:

PostNapisane: 01.sie.2016 18:18:44 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
ernieball napisał(a):
Co wy chcecie od 3.0 ASN, znam kilka jeżdżących i nic się nie dzieje.
Zrobić porządnie rozrząd, wymieniać oliwę na czas i jeździć.
To bardzo fajne silniki.
Każdy pisze "podobno bloki pękają" tylko ciekawe ilu z tych co tak pisze widziało to na własne oczy?

teraz w ASnach zaczyna się temat z zapalającą się kontrolką oleju, pompy padają, zamienników nie ma a używki idą po 800zł ale na AKP wiadomo będą to najlepsze silniki, kup sprawnego ASNa na części to zroisz interes życia :D

bloku napisał(a):
Jeszcze nie peklem hehehe. A tak serio to mnie zawsze bawi jak pisza "czytalem na forum ze korby wychodza bokiem" albo "glowice pekaja, tak czytalem".

Prawda jest taka, ze pisza o takich usterkach Ci co trafili na zajezdzone auta. Podobnie jest z 2,5 TDI V6 czy 2,0T...a u mnie w rodzinie zrobily po 200kkm i nic sie nie dzialo gdzie nie byly od nowosci.

wytapatane zenkiem

bierz pod uwagę, że z biegiem czasu jest tylko coraz gorzej, ne ma drugiego tal upierdliwego V6 w AUDI, zrobiły po 200kkm ale miały przejechane pewnie połowę tego

spidernet napisał(a):
Arthur napisał(a):
sory ale jeśli przeraziły Cie koszty związane z A8, to niestety ale B6 3.0 czy 4.2 na pewno nie będzie tańsze w utrzymaniu, prędzej szukaj 1.8 T

Mam wrażenie, że odnosisz się do spalania, a ja pytam o koszty eksploatacji. Chociażby amortyzator w A8 to koszt rzędu 1500zł za jedną szt. Dlatego też zapytałem o podstawowe koszty użytkowania i jak narazie nie otrzymałem konkretnej odp, chociaż z każdym Waszym postem i tak wiem coś więcej... Analizując tematy i materiały z internetu coraz bardziej skłaniam się ku S4. Ten dźwięk V8... mmm :diabel2:

Do jakiej A8? Do D3 trochę za tanio do D2 4x za drogo, zmień kierunek poszukiwań i rozglądaj się za C5

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1