Grzebałem w tym temacie prawie rok szukając radia do swojej eski
Generalnie masz 3 możliwości aby mieć radio z Automapą:
1) Radio które chodzi na Androidzie. Niestety, to jest niszowy rynek, produkują na niego tylko chińskie firmy, i produkują chińszczyznę, o kiepskiej jakości wykonania, niedopracowanym oprogramowaniu i słabym wsparciu posprzedażowym. Wszystkie dostępne na rynku modele są przestarzałe technologicznie i chodzą w większości na Androidzie 4.4, jeden czy dwa na 5.0. Obecnie na rynku standardem jest 6.0, za chwilę wchodzi siódemka, ale te radia nie potrafią jej odpalić, są zbudowane na zbyt starych układach elektronicznych, a ich autorom nie chce się ich ulepszać. Urządzenia też bardzo długo się odpalają, co już kolega wspomniał.
2) Radio które potrafi przenieść obraz z telefonu na ekran radia. Tu są hasła takie jak MirrorLink, DriveLink. Niby to działa, ale pooglądaj sobie na YouTube jak to wolno i nieprecyzyjnie chodzi. Nie widziałem takiego zestawu w praktyce, jakby Ci się udało to może to ma jakieś szanse bytu?
3) Radio które obsługuje Android Auto. Wtedy podłączasz telefon i on Ci rysuje obraz na ekranie radia. Chodzi płynnie i precyzyjnie, ale na razie tylko Google Maps, niedługo chyba będzie też Waze. Do Automapy nie wiem czy kiedykolwiek dojdziemy, strasznie wolno wprowadzają jakiekolwiek nowości. Może prędzej Yanosik? Cholera wie, na razie nie ma.
Jakbyś miał jakieś bardziej konkretne pytania to chętnie pomogę, bo przekopałem sporo dostępnych źródeł wiedzy i niestety nie jest różowo - szkoda żebyś ty wydał jakieś pieniądze a potem był rozczarowany.