Jestem po małej (albo i dłuższej) nieobecności, ale czas nie pozwolił wcześniej zrobić tego co powinno się od razu.
W aucie błąd z napinaczem pozostał dalej, w nowym roku się tym zajmę, na razie nie jest źle z nim na tyle by robić to na cito.
Problem z aku rozwiązał się po... wymianie aku bo miałem tam wsadzony 72Ah w słabym stanie, teraz jest 60Ah nowy i jak na razie wszystko ok.
Płyny, filtry i oczywiście rozrząd również odhaczone (jak i filierek w misce olejowej - sitko).
Potrzebuje zrobić jeszcze parę rzeczy i chciałbym prosić Was o info i porady :
1. Wywala mi ciągle bezpiecznik od zapaliczki (nie mam jej koło popielniczki tylko na tunelu środkowym w konsoli od navi, a druga zapalniczka jest w bagażniku).
Domyślam się, że gdzieś się odłączył przewód i robi zwarę (wywala bezpiecznik nawet jak w gnieździe nic nie ma wpiętego). Teraz mam problem bo nie wiem jak wyjąc te gniazda by im się dokładnie przyjrzeć.
O ile w bagażniku jeszcze istnieje opcja wyjęcia jej i zobaczenia (co zrobię na dniach) o tyle wyjęcie tej z tunelu jest jak na razie dla mnie możliwe tylko po wykręceniu/demontażu tunelu środkowego - czego nie specjalnie chce mi się robić. Może macie jakiś patent. Załączam foto (tylko to jest z b6 a nie b5, rożni się tylko gałką, u mnie jest nieco inna).
http://oi63.tinypic.com/35k4jld.jpg2. Wymiana prawego dolnego głośnika (BOSE) w drzwiach przednich od strony pasażera. Pytanko czy trzeba demontować całe poszycie drzwi czy istnieje możliwość zdjęcia obudowy i dostania się do niego ?
edit. dorwałem filmik jak dostać się do głośnika wiec nr 2 nieaktualne