.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.gru.2024 19:51:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 B5 95 2.6 V6 rok - kilka pytań w jednym temacie
PostNapisane: 19.paź.2016 19:47:26 
Użytkownik

Auto: A4B5 2.6V6
Witam , na wstępie napiszę że już dużo czytałem , co nie co wiem ale chcę się upewnić w pewnych kwestiach . A więc tak

1) Tempomat , mam go ale niestety nie działa , bezpieczniki ok , gdzie szukać przyczyny ??
2) Zmiana licznika bez fis na ten z fis ( odpowiedni już jedzie do mnie , zegarek analogowy bez cyferek ) , pytanie wystarczy podpiąć tylko kostkę od FIS i będzie wszystko działać ?? Oczywiście wiadomo też że manetka do zmiany.
3) Mam dwa kluczyki do laleczki , chciałbym wrzucić pilota , najchętniej ori , podpasują te z poliftowego ?? idzie w ogóle zakodować scyzoryk z poliftowego ?
(http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/ )
4) Mam ori radio ( nie pamiętam nazwy , kaseciak w każdym bądź razie ) było odłączone , podłączyłem wyskoczył napis SAFE , znalazłem w książkach niby klucz do tego radia , wklepałem i wskoczył napis SAFE2 i nic nie idzie zrobić , zablokowane na amen czy coś da radę zrobić ?
5) Mam zwykły hak na stałe , idzie go wywalić i założyć składany jakiś ??
6) Szyberdach , brak reakcji , bezpiecznik ok , czy jakieś napięcie dochodzi do kostki jeszcze nie sprawdzałem.

póki co chyba tyle :) jak ogarnę ją z grubsza ( niestety jest zaniedbana , zawieszenie wali jak głupie , słabo hamuje , błotniki przednie z rudą , poduchy pod motorem chyba wszystkie się skończyły ) pochwalę się w odpowiednim temacie .

Tytuł: Re: Audi A4 B5 95 2.6 V6 rok - kilka pytań w jednym temacie
PostNapisane: 20.paź.2016 14:12:17 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
1) Sprawdź czujniki na pedałach hamulca i sprzęgła. Czasem wystarczy czujnik podkręcić do góry i zadziała. Zrób testy na vag`u i szybko znajdziesz problem. Rozumiem że tempomat jest włączony z poziomu manetki?
2) Nie wiem jak w benzynie ale w TDI`ku musiałem szukać sygnałów spalania, dobrać złącze IDE i trochę się pobawić. Było z tym sporo zabawy, nie jest to opcja p&p ...
5) Wszystko da się zrobić. Szukaj używanego oryginalnego haka Westfalia.

PostNapisane: 20.paź.2016 14:22:53 
Użytkownik

4) Zostaw radio włączone bez przerw na około godzinę i wróci do pierwotnego stanu, czyli znowu będziesz mógł próbować wpisywać kod.

PostNapisane: 20.paź.2016 22:49:24 
Użytkownik

Auto: A4B5 2.6V6
dzięki za odpowiedzi bede to sprawdzał , dzisiaj na szybko podłączyłem licznik , 2 kostki żółta i niebieska , czerwona musze polutować ( kawałek mam ) czy bez tej czerwonej powinno cokolwiek sie zapalić na fis ?? czy tylko sie podświetli ?? reszta działa łącznie z ładowaniem , z temperatura oleju musze pewnie pokombinować

Strefa czasowa: UTC + 1