.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 12:42:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 05.lis.2016 00:35:31 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Jest, tak jak mówiłem wolę już tego beneficjenta profitów niż byłych agentów i ludzi którzy powinni być w 89 wyeleminowani z życia publicznego.

Czyli TW Jerzy Zelnik (gorliwy wyznawca "dobrej" zmiany), poseł Piotrowicz (prokurator w PRL, dzisiaj autorytet prawny PIS) powinni zostać wyeliminowani? Cóż, skoro tak uważasz. Mogę tylko przyklasnąć.

PostNapisane: 05.lis.2016 00:44:46 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Uważam, że oni prędzej sięgną po broń niż tzw gimbaza w wieku poborowym. AK przede wszystkim walczyła o wolną Polskę.

A ta tzw. gimbaza to "gorszy sort" ? Już ich oceniłeś?. Stoją tam, gdzie stało ZOMO? Element animalny?
Ty wiesz, ja też pogłębiam wiedzę o tym, o co walczyła AK. I nie wierzę, że walczyli o możliwość swobodnego biegania po ulicach neandertalczyków w kominiarkach. Nie obronisz tej tezy.

PostNapisane: 05.lis.2016 00:53:48 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Tak uważam, a polityka PiS w tym obszarze bardzo mi się podoba. Odnośnie Piotrowicza, fakt że był prokuratorem w czasach PRL nie świadczy o jego złych intencjach - mówiłem o agentach, czytaj ze zrozumieniem kolego.
Zauważ, że jakby doszło do całkowitej lustracji po 89 roku nie było by całego tego cyrku, gry teczkami, a przemiana miałaby wymiar rzeczywisty, a tak powstała sitwa rządząca krajem przez 25 lat korzystająca z przywilejów władzy kosztem narodu. Pierwsze zatrzymania i zarzuty w sprawie Pro Civili już są, czekam aż dojdą do Komorowskiego.

EDIT:

Gorszy sort, to określenie ludzi - (przez J. Kaczyńskiego) mających na celu swoje partykularne przywileje kosztem dobra ogółu i narodu, np rozbiory Polski spowodowane były ludźmi tego pokroju. Gimbaza - Czy uważam ich za ludzi gorszego sortu? a jeśli tak to co? nazwiesz mnie nacjonalistą? a może faszystą? Uważam, że człowiek powinien mieć określony system wartości. Analizując go możemy oceniać ludzi jako dobrych i złych, czy mam prawo do oceny innego człowieka? może nie mam? czy mam? Ocena innego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się szkalowanie, ale szkalowaniem nie jest mówienie prawdy. Zatem pytanie jaki system wartości człowieka jest właściwy a jaki nie? Czy uważasz że egocentryczne i egoistyczne nastawienie do spraw społeczno-kulturowych jest OK? Czy zacieranie pamięci historycznej i przynależności do ziemi i narodu jest OK? Uważasz że kosmopolityzm jest wporządku ? Zastanów się do czego może doprowadzić wypierając historię, tradycję, kulturę, więzi, religię. Czy nie może być wzorem postępowania dla młodych Polaków taki człowiek jak Stanisław Lesisz ?

Lepszy jest Biber?

PS. Czepiłeś się tych kiboli i AK, oczywiście że sugerowanie iż AK walczyła dla bandytów biegających po ulicach jest tak samo właściwe jak lanie 15W40 do 4.2 TDI. Pytanie kim naprawdę są Ci bandyci biegający po ulicach i jaka to częśc prawdziwych kibiców.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 05.lis.2016 09:31:40 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Tak uważam, a polityka PiS w tym obszarze bardzo mi się podoba. Odnośnie Piotrowicza, fakt że był prokuratorem w czasach PRL nie świadczy o jego złych intencjach - mówiłem o agentach, czytaj ze zrozumieniem kolego.
Zauważ, że jakby doszło do całkowitej lustracji po 89 roku nie było by całego tego cyrku, gry teczkami, a przemiana miałaby wymiar rzeczywisty, a tak powstała sitwa rządząca krajem przez 25 lat korzystająca z przywilejów władzy kosztem narodu. Pierwsze zatrzymania i zarzuty w sprawie Pro Civili już są, czekam aż dojdą do Komorowskiego.

EDIT:

Gorszy sort, to określenie ludzi - (przez J. Kaczyńskiego) mających na celu swoje partykularne przywileje kosztem dobra ogółu i narodu, np rozbiory Polski spowodowane były ludźmi tego pokroju. Gimbaza - Czy uważam ich za ludzi gorszego sortu? a jeśli tak to co? nazwiesz mnie nacjonalistą? a może faszystą? Uważam, że człowiek powinien mieć określony system wartości. Analizując go możemy oceniać ludzi jako dobrych i złych, czy mam prawo do oceny innego człowieka? może nie mam? czy mam? Ocena innego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się szkalowanie, ale szkalowaniem nie jest mówienie prawdy. Zatem pytanie jaki system wartości człowieka jest właściwy a jaki nie? Czy uważasz że egocentryczne i egoistyczne nastawienie do spraw społeczno-kulturowych jest OK? Czy zacieranie pamięci historycznej i przynależności do ziemi i narodu jest OK? Uważasz że kosmopolityzm jest wporządku ? Zastanów się do czego może doprowadzić wypierając historię, tradycję, kulturę, więzi, religię. Czy nie może być wzorem postępowania dla młodych Polaków taki człowiek jak Stanisław Lesisz ?

Lepszy jest Biber?

PS. Czepiłeś się tych kiboli i AK, oczywiście że sugerowanie iż AK walczyła dla bandytów biegających po ulicach jest tak samo właściwe jak lanie 15W40 do 4.2 TDI. Pytanie kim naprawdę są Ci bandyci biegający po ulicach i jaka to część prawdziwych kibiców.

Spokojnie kolego Zarathustra. Nigdy nie nazwałem Cię faszystą i nacjonalistą. Masz swój system wartości, i wg niego oceniasz innych. Twoje prawo.
Nie, nie uważam, że zacieranie pamięci historycznej jest ok. Nigdy tak nie twierdziłem. Kosmopolitą nie byłem i nie będę. Nie wypieram tradycji, kultury, więzi narodowych. Wręcz odwrotnie. Co do religii i jej obecności w życiu politycznym mam swoje poglądy. Zgodne zresztą z konkordatem.

Co do agentów. Całkowicie zgadzam się z Tobą, że lustracja została przeprowadzona fatalnie. Jedno mnie tylko zastanawia.
Dlaczego bezkrytycznie przyjmujesz, że PIS jest wolny o byłych TW. Gra teczkami? Owszem, część asów w tej grze ma również obecna władza. Każda władza po 89 schowała sobie część tych asów i teraz trzyma w szachu innych. Wzorem lustracji powinien być Instytut Gaucka w Niemczech.

Odnośnie posła Piotrowicza. Nie liczą się intencje, tylko fakty. Oskarżał działaczy Solidarności, dostał medal od PRL. Kreuje się teraz na Wallenroda, ale fakty są inne.

Nie czepiam się kiboli. Po prostu uważam ich za pospolitych bandytów, tchórzliwie zasłaniających się kominiarkami. Wiem, do jakich zadań powołana została AK. I działania o których pisałem były tylko niewielkim fragmentem tych działań. Ale jednak były( rozkaz PZP nr 116/11 z 1 września 1943 r).

Kim są bandyci w kominiarkach? Nie wiem bo się tchórzliwie maskują. Jaka jest ich część wśród prawdziwych kibiców. Też nie wiem. Może nieskromnie powiem, ale ja uważam się za prawdziwego kibica. Jeżdżę na mecze reprezentacji, dopinguję. Kiboli uważam jednak za wrzoda na d.... Ich należy właśnie wyeliminować z przestrzeni publicznej.

A z tym olejem do 4.2 TDI i działaniami AK to ciekawa analogia. :)

PostNapisane: 05.lis.2016 11:54:23 
Użytkownik

Metyo coś się tak zagotował, agresja to jak wiadomo pierwsza reakcja na bezsilność haha

Gdzie ja kiedykolwiek napisałem, ze moimi idolami są kibole w kominiarkach? Nie przypominam sobie, no ale żeby choc trochę się obronić trzeba cos podkolorować, zmanipulować lub poprostu skłamać.
W sumie się nie dziwię, robisz to tak dobrze jak media z których czerpiesz wiadomości.

Co do fundacji, to ciekawie się robi wokół tych wszystkich" pozarządowych"organizacji, sponsorowanych milionami z budżetu, wszystko ładbie się uzupełnia i kółeczko się zamyka.
Potem wielki szum, że ktoś smie wogole o tym wspominać, jak pan były prezes trybunału niejaki Stępień, czerpał pelnymi garściami z układu.

Ręka rękę myje i kwik z tego, że uszy więdną.

Bronię srodowisk kibicowskich, bo je znam i tyle, robią wiele dobrego, tylko że to jest nie medialne, nie sprzedało by się tak, jak to ze ktoś kopnął w krzesełko na stadionie, lub rzuci racą.

Media liberalne, jak pisalem już kiedyś nie cierpią tego srodowiska, bo to oni pierwsi zaczęli tak głośno wyciągać brudy Michnikowi, Walterowi i innym postomuchom np. oprawami na meczach"szechter przepros za ojca i brata" była jedną z tych, które mocno dało popalić Michnikowi, to oni na stadionach zapoczatkowali "modę na patriotyzm" odzież patriotyczną, czego lewactwo nie potrafi znieść, czym był atak na producentów takiej odzieży, że np niektóre symbole są objęte prawami autorskimi i nie powinny być na ubraniach haha.

Orsetto i Metyo jak twierdzicie, ze to pospolici bandyci, rozpieprzejacy całe miasta, to proszę o przyklady, gdzie i kiedy.

Google w ruch.

PostNapisane: 05.lis.2016 12:45:07 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):
Metyo coś się tak zagotował, agresja to jak wiadomo pierwsza reakcja na bezsilność haha

Gdzie ja kiedykolwiek napisałem, ze moimi idolami są kibole w kominiarkach? Nie przypominam sobie, no ale żeby choc trochę się obronić trzeba cos podkolorować, zmanipulować lub poprostu skłamać.
W sumie się nie dziwię, robisz to tak dobrze jak media z których czerpiesz wiadomości.

Co do fundacji, to ciekawie się robi wokół tych wszystkich" pozarządowych"organizacji, sponsorowanych milionami z budżetu, wszystko ładbie się uzupełnia i kółeczko się zamyka.
Potem wielki szum, że ktoś smie wogole o tym wspominać, jak pan były prezes trybunału niejaki Stępień, czerpał pelnymi garściami z układu.

Ręka rękę myje i kwik z tego, że uszy więdną.

Bronię srodowisk kibicowskich, bo je znam i tyle, robią wiele dobrego, tylko że to jest nie medialne, nie sprzedało by się tak, jak to ze ktoś kopnął w krzesełko na stadionie, lub rzuci racą.

Media liberalne, jak pisalem już kiedyś nie cierpią tego srodowiska, bo to oni pierwsi zaczęli tak głośno wyciągać brudy Michnikowi, Walterowi i innym postomuchom np. oprawami na meczach"szechter przepros za ojca i brata" była jedną z tych, które mocno dało popalić Michnikowi, to oni na stadionach zapoczatkowali "modę na patriotyzm" odzież patriotyczną, czego lewactwo nie potrafi znieść, czym był atak na producentów takiej odzieży, że np niektóre symbole są objęte prawami autorskimi i nie powinny być na ubraniach haha.

Orsetto i Metyo jak twierdzicie, ze to pospolici bandyci, rozpieprzejacy całe miasta, to proszę o przyklady, gdzie i kiedy.

Google w ruch.

Skoro mnie wywołałeś to odpowiadam. Czytaj więc "niejaki" (cytat za Twoim określeniem) Jakubie 33.
1. Po pierwsze nie ma "mody na patriotyzm". Moda to może być na czapkę typu "żółw". Ty i Twoi koledzy zamaskowani bądź nie, nie macie wyłączności na patriotyzm.
2. Jak widzę debila w kominiarce i bluzie z symbolem Polski Walczącej to jestem pewny, że Oni o taką Polskę nie walczyli.
3. Mam nadzieję, że nie nazywasz mnie lewakiem. Moje poglądy są biegunowo odległe od lewackich. Co nie zmienia postaci rzeczy, że nie toleruję idiotów i bandytów w swoim otoczeniu.
4. Cóż, dam Ci trochę satysfakcji i sięgnę do Google. Ty zapewne czerpiesz informacje z księgozbioru Biblioteki Narodowej. Ewentualnie słuchasz przekazów i legend dzisiejszych szamanów. Ja jednak idę na łatwiznę, i korzystam z Internetu.
Więc do meritum: ostatnia zadyma w Tychach. Podać link, czy znajdziesz sam? Piękne miasto Madryt i wizyta naszych jaskiniowców z Warszawy. Miłe przyjęcie Meksykanów na plaży w 2013 roku przez kiboli. Jak nie znajdziesz więcej, to podeślę Ci linki.

PostNapisane: 05.lis.2016 12:50:21 
byleś na tej plaży w Gdyni??
Otóż pijani marynarze meksykańscy zaczepiali polskie dziewczyny...to dostali po ryjach. Ot tyle w temacie. I to są wiadomości z pierwszej ręki..., a nie z gazety, googla czy biblioteki narodowej ;)
Gdyby Niemcy mieli takich chłopców może nie było by tylu przypadków molestowania czy gwałtów na niemkach przez ciapatych.

Wszystko da sie przedstawić jak jest akurat wygodnie...

PostNapisane: 05.lis.2016 12:58:29 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
byleś na tej plaży w Gdyni??
Otóż pijani marynarze meksykańscy zaczepiali polskie dziewczyny...to dostali po ryjach. Ot tyle w temacie. I to są wiadomości z pierwszej ręki..., a nie z gazety, googla czy biblioteki narodowej ;)

Wszystko da sie przedstawić jak jest akurat wygodnie

A Ty byłeś? I lałeś po ryjach? Z pierwszej ręki? "Jeden na jeden", czy w stadzie właściwym dla ludów pierwotnych?
Jeżeli zaczepiali, to od tego jest Policja, żeby wyciągać konsekwencje. Tak należy działać w państwie prawa. Sądy orzekły kary dla kiboli. Wiem,wiem. Sądy to "grupa kolesi" jak mówiła pani poseł PIS.
Dlaczego nie odniosłeś się do po pozostałych przykładów bandytyzmu?

PostNapisane: 05.lis.2016 13:02:37 
Użytkownik

Co do meksykańców to pełna zgoda: zasłużyli sobie na to, żeby dostać po ryju, z resztą tego co napisał orsetto zgadzam się. Z resztą nigdy nie kryłem, że cieszę się, że Polacy jako naród są rasistami, przynajmniej mamy w miarę czysto, a mniejszości siedzą cicho, bo wiedzą, że i tak nic nie zdziałają, a jeszcze któryś radykał może w ryja zarobić.

Jakub33, poprosiłeś o linki/źródła przekierowania funduszy do torunia - dostałeś, dlaczego się do tego jasno nie odniesiesz? To ja atakuję? To ja nie potrafię podeprzeć argumentami swoich wypowiedzi? Nie bądź śmieszny!

jakub33 napisał(a):
...

Co do tematu stadionów, to co teraz się wyprawia, to przedszkole w porownaniu z latami 80-2000, a jak bardzo co przeszkadza to co robią ci w kominiarkach, to idź i ich upomnij, choć jestem pewien że stadion od srodka oglądasz tylko w tv.

Cały czas mowa nie o kibicach, tylko kibolach, vel stadionowych/ulicznych bandytów! Orsetto również trafnie stwierdził, żebyś sobie wygooglował ostatnie wybryki, jeśli masz z tym problem (w co wątpię) zrobię to za Ciebie i podrzucę gotowe linki.
Miłego googlowania życzę.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 05.lis.2016 13:12:52 
nikogo nie lałem, ale byłem i widziałem co sie tam działo...siedzibe firmy miałem jakieś 100m od tamtego miejsca i spędzałem tam sporo czasu.
o innych aktach bandytyzmu nie pisałem bo nie wiem co tam sie działo to po pierwsze, a po drugie trzeba oddzielić bandytyzm od normalnego odruchu obrony osoby słabszej, która jest w kłopotach... i to miało miejsce na plaży w Gdyni. A typowe dla Twojej narracji frazesy o państwie prawa, ludach pierwotnych to sobie zachowaj. Jak Ci żone (kobiete) zacznie ktoś obrażać, napastować to co zrobisz?? Będziesz patrzył jednocześnie dzwoniąc na policje?? Czy może staniesz w jej obronie??

ps.
aha i żeby nie było, że bronie kiboli i chuliganów. NIE BRONIE! nie jestem kibicem nigdy nie byłem (piłkarskim) nie znoszę piłki nożnej! :peace:

PostNapisane: 05.lis.2016 13:32:32 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
nikogo nie lałem, ale byłem i widziałem co sie tam działo...siedzibe firmy miałem jakieś 100m od tamtego miejsca i spędzałem tam sporo czasu.
o innych aktach bandytyzmu nie pisałem bo nie wiem co tam sie działo to po pierwsze, a po drugie trzeba oddzielić bandytyzm od normalnego odruchu obrony osoby słabszej, która jest w kłopotach... i to miało miejsce na plaży w Gdyni. A typowe dla Twojej narracji frazesy o państwie prawa, ludach pierwotnych to sobie zachowaj. Jak Ci żone (kobiete) zacznie ktoś obrażać, napastować to co zrobisz?? Będziesz patrzył jednocześnie dzwoniąc na policje?? Czy może staniesz w jej obronie??

Obrona ok. Nie ma wątpliwości. Reakcja adekwatna do sytuacji. Każdy z nas ma prawo się bronić. I zabić gnoja, jeśli będzie taka konieczność. Skoro widziałeś na własne oczy, ok, nie mam powodu żeby Ci nie wierzyć. Tyle,że nie kilkunastu na jednego.

Państwo prawa to frazesy? Dla mnie nie. W takim państwie chciałbym żyć.
Nie wiesz, co się działo w Madrycie? TV nie masz? Rasowy polityk z Ciebie wychodzi.

AD Twojego PS.
Ja lubię piłkę nożną. I kibicuję.
I nie utożsamiam Cię z kibolami. Widać, że na bandytów mamy jednak wspólny pogląd. :)

PostNapisane: 05.lis.2016 13:54:48 
orsetto napisał(a):
Widać, że na bandytów mamy jednak wspólny pogląd.

zaryzykuję stwierdzenie, że każdy z nas "tu obecnych" ma taki pogląd

PostNapisane: 05.lis.2016 14:11:26 
Użytkownik

etyo obadałem te linki o Rydzyku, pierwszy to zadna dotacja, tylko wyrok sądu, sprawy o odszkodowanie, która ciagnela się od 2007r, chyba już byl czas na wyrok, czy kilka lat m miało się to jescze toczyć, ale wiadomo sady są pisowski, stąd taki wyrok haha.

Reszta linków to poprostu smiech na sali, a nie dotacje, Rydzyk prowadzi szkołe więc ma prawo startować w roznycg konkursach na dofinansowanie różnych projektów i te sumy haha daj spokój.

Zainteresuj się lepiej wątkiem o fundacjach, powiazanych z Warszawskim ratuszem i finansowanyxh z naszych podatkow. Tam sumy idą w miliony, i to na takie szkolenia jak np" co robić kiedy dziewczynka dostanie pierszej miesiaczki na obozie harcerskim" i to nie jest jescze najlepszy tytuł wykladu haha.
Ciekawe też nazwiska przewijają się w tych fundacjach, Stępień, panie Komorowskie itd wszystko ładnie powiązane ze sobą.

Orsetto slabo coś się postarales, pokazales trzy przykłady z kilku lat, meczy co tydzien jest rozgrywanych kilkadziesiąt, gdzie te rozwalone miasta, trupy na ulicach, bandy w kominach, dawaj wiecej.
n
Na stadionie są odpowiednie służby do robienia porzadk u i to one są za to odpowiedzialne.

Co do zadymy w Gdyni, to to, co zrobił wtedy Tusk, zasluguje tyljo na spluniecie mu w pysk.
Meksykance sobie robili co chcieli na plaży, dostali za to po łbach, potem jeszcze z policja meksyki się szarpali, a on przyjechał ich przepraszać i zegnać.
Założę się, że meksykance mieli wtedy niezłą beke z tego, nawywijali, a premier kraju w którym nawywijali ich przeprasza a swoich pozamykał haha.
Tak ten pseudopremier dbał o Polaków.

Chciałbym wiedzieć analogiczną sytuację w Meksyku, wtedy polacy wylapali by kilkuletnie wyroki, albo ich glowy kulały by się po przydrożnych rowach.

Pamietam jak jakaś wloska ekipa poszalała troche w Warszawie, przy okazji jakiegoś meczu pucharowego, kilku nasza pilic j a pozamykała, oczywiście zaraz zgosil sie po nich ambasador Włoch i po kilku dniach byli u siebie, tak się dba o swoich.

PostNapisane: 05.lis.2016 16:38:46 
Użytkownik

Co do fundacji i powiązań politycznych się zgodzę, ale proponuję opanować optymizm, bo w tej chwili zapewne dzieją się analogiczne wałki.
Pani ghronkiewicz nasrała sobie w gniazdo i teraz będzie w tym brodzić... Niestety, ale ludzie nie mają umiaru, chcą więcej i więcej, i więcej... Dotyczy to tak samo pieniędzy jak i władzy...

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 05.lis.2016 19:00:29 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Co do sytuacji w Gdynii mogę powiedzieć jedno. Policji w cywilu było 4 lub 6. Nie robili nic bo mieli zakaz interwencji. Latynoskie bydło powinno dostać większy łomot niż tylko szarpaniny. Należało im się. A to co potem media i "władze miasta" zrobiły...żal.pl Odwróciły kota ogonem - ale tak to jest jak ówczesny premier kręci lody za oceanem. Mało kto wie ale tak jest do dziś. Warto sprawdzić co robi synek Donaldinia.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 05.lis.2016 20:58:40 
Użytkownik

Warto wspomnieć, że chyba dwoch chłopaków z Ruchu jeszcze siedzi za to.

PostNapisane: 05.lis.2016 21:55:00 
Moderator

orsetto napisał(a):

Spokojnie kolego Zarathustra.

Jestem spokojny.

Cytuj:
Nigdy nie nazwałem Cię faszystą i nacjonalistą.

Nie pisałem,że mnie tak nazwałeś, zadałem pytanie czy w związku z moimi poglądami na pewne sprawy zaczniesz mnie tak nazywać. Nie odpowiedziałeś.

Cytuj:
Masz swój system wartości, i wg niego oceniasz innych. Twoje prawo.

Prawo każdego.

Cytuj:
Nie, nie uważam, że zacieranie pamięci historycznej jest ok. Nigdy tak nie twierdziłem. Kosmopolitą nie byłem i nie będę. Nie wypieram tradycji, kultury, więzi narodowych. Wręcz odwrotnie. Co do religii i jej obecności w życiu politycznym mam swoje poglądy. Zgodne zresztą z konkordatem.

Ale ogólnie określona grupa społeczna wychowana w lewackim duchu ("gimbaza") jest dla Ciebie OK? śmierdzi hipokryzją.

Cytuj:
Co do agentów. Całkowicie zgadzam się z Tobą, że lustracja została przeprowadzona fatalnie.

A wiesz dlaczego?

Cytuj:
Jedno mnie tylko zastanawia.
Dlaczego bezkrytycznie przyjmujesz, że PIS jest wolny o byłych TW.

Nie przyjmuje tego bezkrytycznie, ba obawiam się że samo środowisko PIS jest lub było inwigilowane przez odpowiednie służby.

Cytuj:
Gra teczkami? Owszem, część asów w tej grze ma również obecna władza. Każda władza po 89 schowała sobie część tych asów i teraz trzyma w szachu innych. Wzorem lustracji powinien być Instytut Gaucka w Niemczech.

Asy to przez 25 lat trzymała/trzyma była generalicja, WSI i Moskwa/Berlin.

Cytuj:
Odnośnie posła Piotrowicza. Nie liczą się intencje, tylko fakty. Oskarżał działaczy Solidarności, dostał medal od PRL. Kreuje się teraz na Wallenroda, ale fakty są inne.

Zgoda, ale może chłop się nawrócił? Nie sądzę aby Kaczyński go trzymał nie mając do niego zaufania.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 05.lis.2016 22:20:25 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
orsetto napisał(a):

Spokojnie kolego Zarathustra.

Jestem spokojny.

Cytuj:
Nigdy nie nazwałem Cię faszystą i nacjonalistą.

Nie pisałem,że mnie tak nazwałeś, zadałem pytanie czy w związku z moimi poglądami na pewne sprawy zaczniesz mnie tak nazywać. Nie odpowiedziałeś.

Cytuj:
Masz swój system wartości, i wg niego oceniasz innych. Twoje prawo.

Prawo każdego.

Cytuj:

Ale ogólnie określona grupa społeczna wychowana w lewackim duchu ("gimbaza") jest dla Ciebie OK? śmierdzi hipokryzją.

Cytuj:
Co do agentów. Całkowicie zgadzam się z Tobą, że lustracja została przeprowadzona fatalnie.

A wiesz dlaczego?

Cytuj:
Jedno mnie tylko zastanawia.
Dlaczego bezkrytycznie przyjmujesz, że PIS jest wolny o byłych TW.

Nie przyjmuje tego bezkrytycznie, ba obawiam się że samo środowisko PIS jest lub było inwigilowane przez odpowiednie służby.

Cytuj:
Gra teczkami? Owszem, część asów w tej grze ma również obecna władza. Każda władza po 89 schowała sobie część tych asów i teraz trzyma w szachu innych. Wzorem lustracji powinien być Instytut Gaucka w Niemczech.

Asy to przez 25 lat trzymała/trzyma była generalicja, WSI i Moskwa/Berlin.

Cytuj:

Zgoda, ale może chłop się nawrócił? Nie sądzę aby Kaczyński go trzymał nie mając do niego zaufania.[/

1. Nie nazwę Cię faszystą. Bo nim po prostu nie jesteś.
2. Zdefiniuj "gimbazę". Gimbaza = lewak? Nie za ostro?
3. Nieskuteczna lustracja. Mam swoje domysły, dlaczego tak ją przeprowadzono.
4. Całe środowisko opozycyjne było inwigilowane. No może nie całe. Prezes PIS spał spokojnie 13.XII, przynajmniej tak twierdzi.
5. Myślę, że A. Macierewicz kilka teczek też ma. Moskwa, WSI też.
6. Może się nawrócił. A może reszta kanalii stanu wojennego i komuny też?. Nie wierzę. Oportunizm w czystej postaci. A to,że J.Kaczyński ma do niego zaufanie, o niczym nie świadczy. Sprawny wykonawca poleceń i tyle.

PostNapisane: 05.lis.2016 22:38:49 
Moderator

orsetto napisał(a):

4. Całe środowisko opozycyjne było inwigilowane. No może nie całe. Prezes PIS spał spokojnie 13.XII, przynajmniej tak twierdzi.
6. Może się nawrócił. A może reszta kanalii stanu wojennego i komuny też?. Nie wierzę. Oportunizm w czystej postaci. A to,że J.Kaczyński ma do niego zaufanie, o niczym nie świadczy. Sprawny wykonawca poleceń i tyle.

1. Brawo za spostrzegawczość :)
2. Nie za ostro.
3. Podzielisz się z nami?
4. Sugerujesz że J.Kaczyński był agentem ? :)
5. Macierewicz jest autorem 2 aneksu do raportu z weryfikacji WSI i autorem pierwszego raportu dot. osób współpracujących z SB, już w 1992 miał świadomość tego że np. Wałęsa był agentem, więc jest to osoba mająca ogromną wiedzę w tym zakresie. Tak na marginesie WSI już nie istnieje.
6. Do wykonawców poleceń trzeba mieć zaufanie, a w przypadku naszego kraju i jego przeszłości wręcz jest to niezbędna konieczność, zatem stoję nadal na stanowisku, że jakby J. Kaczyński nie miał zaufania to koleś by nie był w tym miejscu gdzie jest teraz.

EDIT:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/walesa- ... sce/bq2njh

Bolkowi to już się we łbie poprzewracało. To jest właśnie przykład ludzi, których definiował Kaczyński, a o którym pisałem kilka postów wyżej Orsetto.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 05.lis.2016 22:56:05 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
orsetto napisał(a):

1. Brawo za spostrzegawczość :)
2. Nie za ostro.
3. Podzielisz się z nami?
4. Sugerujesz że J.Kaczyński był agentem ? :)
5. Macierewicz jest autorem 2 aneksu do raportu z weryfikacji WSI i autorem pierwszego raportu dot. osób współpracujących z SB, już w 1992 miał świadomość tego że np. Wałęsa był agentem, więc jest to osoba mająca ogromną wiedzę w tym zakresie. Tak na marginesie WSI już nie istnieje.
6. Do wykonawców poleceń trzeba mieć zaufanie, a w przypadku naszego kraju i jego przeszłości wręcz jest to niezbędna konieczność, zatem stoję nadal na stanowisku, że jakby J. Kaczyński nie miał zaufania to koleś by nie był w tym miejscu gdzie jest teraz.

1. Dziękuję za dobre słowo :)
2. Ok.
3. Nie.
4. Litości, gdzie choćby zasugerowałem, że może być agentem? Po prostu jest śpiochem i zaspał na stan wojenny. :)
5. Wiem, że jest autorem aneksu. Wiem też, że Ś.P Lech Kaczyński nie zdecydował się na jego publikację B.Komorowski też nie. Prezydent Duda na razie też nie. Może aneks jest niewiarygodny? Nie wiem, nie czytałem. Wiem, że WSI zostało rozwiązane. Wiem też, że B.Komorowski był przeciw. Nie wiem dlaczego.
6. Czy zaufanie J. Kaczyńskiego niweluje każde parszywe zachowania prokuratora Piotrowicza z PRL? Czyli znalazł sobie wiernego siepacza. Takich jest sporo. Niekoniecznie z rodowodem z PRL.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1