.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 08:15:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: poszukuję audi 100/200 c3 avant
PostNapisane: 01.lis.2016 08:57:12 
Użytkownik

Jak byś obserwował aukcje do byś wiedział że to ogłoszenie jest już dawno nieaktualne. Druga sprawa jeżeli znasz mój post to napisałem że w dziedzinie c3 jestem laikiem i nie raz pojawił się w nim problem z konfiguracją 2.3 z gazem. Jeżeli da się to ogarnąć to czemu większość wywala gaz z samochodu a nie kombinuje z elektronicznym wtryskiem???

PostNapisane: 01.lis.2016 13:36:28 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Dlatego wywalają bo to są już samochody klasyczne i ludzie kupują je jako pojazdy weekendowe, i tam zwyczajnie gaz jest niepotrzebny. Żeby zrobić 100 km miesięcznie nie trzeba nikomu ani elektronicznego wtrysku, ani gazu. Zresztą leć już szukaj zejebistego volva bo chyba już wszystko jest ustalone.

PostNapisane: 01.lis.2016 16:07:24 
Użytkownik

Widzę że co bym nie odpisał i tak postawisz na swoim .Od początku wyczuwam złośliwość od Ciebie. Więc i ja pozwolę sobie skomentować ze Twój Nick jest odpowiedni. Przypomnę że szukam auta do jazdy na co dzień . Najpierw proponujesz elektroniczny wtrysk a później piszesz że to klasyki do weekendowej jazdy. Zarejestrowałem się na tym forum po to aby zasięgnąć kilka informacji i szczerze dowiedziałem się sporo o c3 za co dziękuję. Oczywiście Ty mi w tym nie pomogłeś !!! Jedyne co to zamartwiałeś się że moderator nie reaguje na mój wpis. Nadal uważam że c3 to piękny samochód ale jako drugi.

PostNapisane: 01.lis.2016 16:18:13 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
Zamiast filozofować i szukać pestek w d00pie, Kup auto które Ci się podoba i Rób je takim jaki Chcesz żeby było. Tu żadne wyrachowanie nie pomoże, nawet mechanicy kupują nieświadomi graty nadające się do remontu. Forum nie uchroni Cię przed pomyłką przy zakupie auta. Taki stary, zabytkowy samochód kupuje się sercem, a nie rozumem. Nawet taki samochód jak Fiat Multipla ma swój klub i swoich amatorów, ludzie mogą gadać że to brzydkie i takie tam rzeczy... Oni mają to gdzieś. Ty też tak Zrób. Zwyczajnie Kup co Ci się podoba, później już tylko wytrwałości życzę :)

PostNapisane: 01.lis.2016 19:48:38 
Użytkownik

Auto: 100 c3 avant 2.3 quattro
Jeśli chodzi o gaz to współpracuje z silnikiem 2,3 czasem tylko obroty spadną za bardzo na chwilkę jak jest zimny.zwykła instalacja 1 generacji.

PostNapisane: 01.lis.2016 22:13:15 
Użytkownik

Kondio prawdopodobnie będę w sobotę rano w Krakowie możemy się umówić? chciał bym zobaczyć Twoje c3 i mieć jakieś odzwierciedlenie

PostNapisane: 02.lis.2016 21:38:39 
Użytkownik

Auto: BEX+ Quattro
mały v8 napisał(a):
Dlatego wywalają bo to są już samochody klasyczne i ludzie kupują je jako pojazdy weekendowe, i tam zwyczajnie gaz jest niepotrzebny. Żeby zrobić 100 km miesięcznie nie trzeba nikomu ani elektronicznego wtrysku, ani gazu. Zresztą leć już szukaj zejebistego volva bo chyba już wszystko jest ustalone.

Energy napisał(a):
Zamiast filozofować i szukać pestek w d00pie, Kup auto które Ci się podoba i Rób je takim jaki Chcesz żeby było. Tu żadne wyrachowanie nie pomoże, nawet mechanicy kupują nieświadomi graty nadające się do remontu. Forum nie uchroni Cię przed pomyłką przy zakupie auta. Taki stary, zabytkowy samochód kupuje się sercem, a nie rozumem. Nawet taki samochód jak Fiat Multipla ma swój klub i swoich amatorów, ludzie mogą gadać że to brzydkie i takie tam rzeczy... Oni mają to gdzieś. Ty też tak Zrób. Zwyczajnie Kup co Ci się podoba, później już tylko wytrwałości życzę :)

+1
Wrzuć EFI i zapominasz o problemach z gazem. Jeżeli auto ma być weekendowe to gaz jest zbędny - np. nie możesz wjechać do podziemnego parkingu/

awo_marek napisał(a):
Widzę że co bym nie odpisał i tak postawisz na swoim .Od początku wyczuwam złośliwość od Ciebie. Więc i ja pozwolę sobie skomentować ze Twój Nick jest odpowiedni. Przypomnę że szukam auta do jazdy na co dzień . Najpierw proponujesz elektroniczny wtrysk a później piszesz że to klasyki do weekendowej jazdy. Zarejestrowałem się na tym forum po to aby zasięgnąć kilka informacji i szczerze dowiedziałem się sporo o c3 za co dziękuję. Oczywiście Ty mi w tym nie pomogłeś !!! Jedyne co to zamartwiałeś się że moderator nie reaguje na mój wpis. Nadal uważam że c3 to piękny samochód ale jako drugi.

Mały i Energy próbują Cię uświadomić, że w przypadku C3 wybrzydzanie a bo taki to mi nie pasuje, bo ma to czy tamto to można sobie darować. Powoli taki los spotyka C4. Większość C3 i C4 kończy swój żywot za wschodnią granicą :): Te, które nie poszły na wschód u nas pełniły funkcję ciężarówki i transportu na sumę w niedzielę. Zadbane sztuki cenami dorównują C5 z końca produkcji. Uzbrój się w cierpliwość, przeglądaj codziennie allegro,otomoto,olx,gratka,gumtree, sprzedajemy. Szukając C4 w TDI Q, żeby znaleźć coś w pobliżu i przyzwoicie wyglądającego minęły 3 miesiące, auto kupowane bez mechanika i nie stwarzało problemów, wymagało pewnych nakładów jak każde inne.

Powodzenia w poszukiwaniu :)

Możesz pomyśleć o ściągnięciu zza zachodniej granicy, ale rozważ to zanim wejdą nowe stawki akcyzy.

http://allegro.pl/audi-100-c3-avant-qua ... ml#thumb/5 LPG i podwójna blokada dyfra

http://allegro.pl/audi-100-c3-avant-spo ... l#imglayer

PostNapisane: 13.lis.2016 11:27:29 
Użytkownik

Witam,
by nie zaśmiecać forum powielanym tematem, pozwolę sobie skorzystać już z zaczętego ;)
Poszukuję Audi C3 Avant lub sedan w bdb stanie do 12tyś.zł Auto chciałbym użytkować codziennie dlatego interesuje mnie benz do wstawienia gazu. Nie chcę kupować nowszego auta po roku 2000 bo najzwyczajniej nie podobają mi się, są po prostu nijakie. Może znacie jakiś fajny zadbany egzemplarz? Znalazłem jeden co o nim myślicie, może byłby w stanie ktoś go dla mnie zobaczyć ponieważ mieszkam w trójmieście i mam spory kawałek. Z góry dziękuję za pomoc.
http://otomoto.pl/oferta/audi-100-avant ... yCOiH.html

PostNapisane: 13.lis.2016 12:40:23 
Użytkownik

jeszcze jeden ciekawy blisko mnie tylko ciekawe jaki stan skoro taka cena?
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/motoryz ... 24443.html

PostNapisane: 13.lis.2016 13:37:21 
Użytkownik

Hej jeżeli nie zależy Ci na 100% oryginale to polecam to audi należące do kolegi z forum cygaro89 ja jednak zakupiłem volvo 850 pozdrawiam ! https://photos.google.com/share/AF1QipP ... Xb2padEFSM

hkTVkNlQ1a3ZVUF8wQ2w3VUpB

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1