mały v8 napisał(a):
Dlatego wywalają bo to są już samochody klasyczne i ludzie kupują je jako pojazdy weekendowe, i tam zwyczajnie gaz jest niepotrzebny. Żeby zrobić 100 km miesięcznie nie trzeba nikomu ani elektronicznego wtrysku, ani gazu. Zresztą leć już szukaj zejebistego volva bo chyba już wszystko jest ustalone.
Energy napisał(a):
Zamiast filozofować i szukać pestek w d00pie, Kup auto które Ci się podoba i Rób je takim jaki Chcesz żeby było. Tu żadne wyrachowanie nie pomoże, nawet mechanicy kupują nieświadomi graty nadające się do remontu. Forum nie uchroni Cię przed pomyłką przy zakupie auta. Taki stary, zabytkowy samochód kupuje się sercem, a nie rozumem. Nawet taki samochód jak Fiat Multipla ma swój klub i swoich amatorów, ludzie mogą gadać że to brzydkie i takie tam rzeczy... Oni mają to gdzieś. Ty też tak Zrób. Zwyczajnie Kup co Ci się podoba, później już tylko wytrwałości życzę
+1
Wrzuć EFI i zapominasz o problemach z gazem. Jeżeli auto ma być weekendowe to gaz jest zbędny - np. nie możesz wjechać do podziemnego parkingu/
awo_marek napisał(a):
Widzę że co bym nie odpisał i tak postawisz na swoim .Od początku wyczuwam złośliwość od Ciebie. Więc i ja pozwolę sobie skomentować ze Twój Nick jest odpowiedni. Przypomnę że szukam auta do jazdy na co dzień . Najpierw proponujesz elektroniczny wtrysk a później piszesz że to klasyki do weekendowej jazdy. Zarejestrowałem się na tym forum po to aby zasięgnąć kilka informacji i szczerze dowiedziałem się sporo o c3 za co dziękuję. Oczywiście Ty mi w tym nie pomogłeś !!! Jedyne co to zamartwiałeś się że moderator nie reaguje na mój wpis. Nadal uważam że c3 to piękny samochód ale jako drugi.
Mały i Energy próbują Cię uświadomić, że w przypadku C3 wybrzydzanie a bo taki to mi nie pasuje, bo ma to czy tamto to można sobie darować. Powoli taki los spotyka C4. Większość C3 i C4 kończy swój żywot za wschodnią granicą
Te, które nie poszły na wschód u nas pełniły funkcję ciężarówki i transportu na sumę w niedzielę. Zadbane sztuki cenami dorównują C5 z końca produkcji. Uzbrój się w cierpliwość, przeglądaj codziennie allegro,otomoto,olx,gratka,gumtree, sprzedajemy. Szukając C4 w TDI Q, żeby znaleźć coś w pobliżu i przyzwoicie wyglądającego minęły 3 miesiące, auto kupowane bez mechanika i nie stwarzało problemów, wymagało pewnych nakładów jak każde inne.
Powodzenia w poszukiwaniu
Możesz pomyśleć o ściągnięciu zza zachodniej granicy, ale rozważ to zanim wejdą nowe stawki akcyzy.
http://allegro.pl/audi-100-c3-avant-qua ... ml#thumb/5 LPG i podwójna blokada dyfra
http://allegro.pl/audi-100-c3-avant-spo ... l#imglayer