Morgi napisał(a):
Spoko, więc właśnie piję piwo - to raz.
Dwa spoko, ja też szukam w internecie, ale nie tylko.
Trzy - serio, filtry na allegro. Kupę ludzi nie zaznacza co trzeba - poszukaj wszystkich aut po modelu np a6 c5, może się okazać, że będzie więcej.
Cztery - jedź za granicę puki nie ma większej akcyzy - tam lepsze są na ogół.
To chyba na tyle.
Ja np. planuje kupić kiedyś w przyszłości BMW 130i, po zaznaczeniu filtrów jakie chcę (bodaj automat, i 5 drzwiowy), ostatnio została w PL jedna sztuka.
I wiem, że akcyza na to będzie zajebista - teraz nie kupię, bo nie trzeba mi 3 aut, ale kiedyś napewno.
szukam narazie tylko w necie, poniewaz najpierw musze musze splodzic dzieciaka. Potrwa to jeszcze duzo czasu zanim sie urodzi. Wiec na tym etapie poprostu przegladam internet - nie musze narazie jechac za granice, poniewaz auta nie che kupic niestety w tym roku a minimum w polowie nastepnego.. Nie widze sensu kupowania kombiaka zeby wozic narazie swoj zadek..
co do filtrow masz racje musze uzywac ich rzeczywiscie mniej i po tematach aukcji ewentualnie szukac. Tu cena rada dla mnie.
Akcyza kurde niestety mnie siegnie tak jak pisalem wczesniej
wlasnie z takich powodow jak ciebie siegdzie na BMW. Auto ktore chce ja i chcesz ty kupimy w odpowiednim dla siebie momencie. Ja tez mam 2 auta teraz i trzecie w dodatku kombi jest mi na ten moment kompletnie nie potrzebne.
Temat zalozylem tylko z powodow malej ilosci c5tek i zapytanie o sens powiekszenia poszukiwan o a4. Wiem juz nie tylko z tego forum ze nie ma sensu i niestety zostane przy szukaniu przyszlego auta miedzy c5 i c6 i to juz wiem napewno...
denerwuja mnie tylko roznice duze miedzy nimi. Auto kupie pewnie na dobrych pare lat. C5 juz jest dosc stare ( plusem jest to ze jest to tani w eksploatacji model, ale za 5 lat bedzie on mial srednio 20lat..) c6tka za to jest nowsza ale koszta napraw albo normalnej eksploatacji moga byc dosc wysokie. Ja nie chce Kupic auta a pozniej w zamiennikach chinskich siedziec. Chce na czas wymieniac czy to hamulce czy tarcze czy olej czy swiece itp.. ludzie strasza ze w c6stce bez 5 stow do mechanika nie podjezdzaj.. a wolalbym jednak auto ktore nie bedzie nadszarpywac budzetu i inwestowac w dzieciaka w przyszlosci...