.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 11:17:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 06.gru.2016 15:10:18 
Użytkownik

to lepsze:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/antoni-m ... cja/nvth68

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 06.gru.2016 15:13:11 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Jak się cofniecie kilkanaście stron wcześniej, chyba posty z kwietnia albo maja to pisałem o końcu roku... No i zaczęło się. Wychodzą kwiatki. Zaraz wyjdą jeszcze większe kwasy - ale oberwie się byłemu i obecnemu organowi władzy :-)

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 06.gru.2016 15:58:14 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
metyoo napisał(a):

Metyoo,

Ale schizofrenik Antoni nie odnosi się nawet do zarzutu pt. burdel organizacyjny, próba obejścia procedur bezpieczeństwa, tylko bredzi coś o tym, że przecież obydwa samoloty były sprawne...Dla mnie ten człowiek już dawno odleciał, mało tego wierzy głęboko w alternatywną rzeczywistość, którą sam tworzy. Dlatego jest niebezpieczny (patrz: OT ma zatrzymać Specnaz np., to nie wiem, śmiać się czy płakać).

Bloku,

Mnie w tym wątku cały czas próbowano udowadniać, że plotę bzdury. A teraz Panowie zamilkli jakoś (lub po cichu zmieniają front). Tych kwasów nie da się już obronić. I pełna zgoda, będą kolejne...

PostNapisane: 06.gru.2016 16:24:53 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
A Antoni jak hasał tak hasa.
Hasał hasał hasał hasał ... aż do porzygu.
https://www.youtube.com/watch?v=1763H979c4g

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 06.gru.2016 17:33:12 
Użytkownik

Tak z innej beczki, zanim zaczniemy znowu skakać sobie do gardeł :)
Kto z Was panowie ma dziecko w wieku 6-8 lat?
Chodzi mi o program nauczania w szkole podstawowej. Moja córa nie jest jakimś geniuszem, ale w nauce radzi sobie bardzo dobrze, ale zadania domowe i przyspieszony program nauczania jest jakiś nienormalny!
Lektury w 2kl. SP, których książki mają ok 100 str. dla dzieci, które jeszcze dobrze nie potrafią czytać, liczenie właśnie wchodzi na poziom mnożenia...
Czy tylko mi się wydaje, że program nauczania jest debilny, czy to ja jestem jakimś debilem? :):

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 06.gru.2016 18:21:53 
Moderator

Jest debilny.
Moja córka kończy 8 lat 17 stycznia.
Jest teraz w II klasie właśnie.

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 06.gru.2016 18:46:56 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Metyoo świetnie to ujął cytatem...i pewno się skończy tak:

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 06.gru.2016 20:23:23 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Roger, IMO w 90% pleciesz bzdury. Co do lotu, oczywiście że tak nie powinno to wyglądać. Po Casie i Smoleńsku dawno powinni wdrożyć i przestrzegać procedur bezpieczeństwa.
Kwiatki to szykują się na 13 grudnia :)
Wałęsa, Schetyna, Petru, Frasyniuk, KOD będą szli razem ze swymi przełożonymi z okresu PRL w marszu przeciw łamaniu demokracji w Polsce. Już nawet nie kryją się z tym po której stronie stoją i kogo interesów bronią (bo pewnie tamci mają na nich stosy papierów). Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

PS. Jestem mniej aktywny bo powiem Ci szczerze Roger, nie chce mi się już drzeć kotów. Mam inne sprawy na głowie.
PS2. Gitmar, miałeś rację.
PS3. Po raz enty przypominam że nigdy nie głosowałem na PIS i raczej byłem przeciw PO niż za PIS. W wielu aspektach się z PIS zgadzam, ale pogląd na gospodarkę totalnie mi nie leży.
PS4 - kiedyś kupię (jak Daniel podrośnie) :)

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 06.gru.2016 20:53:16 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Zarathustra napisał(a):
Roger, IMO w 90% pleciesz bzdury. Co do lotu, oczywiście że tak nie powinno to wyglądać. Po Casie i Smoleńsku dawno powinni wdrożyć i przestrzegać procedur bezpieczeństwa.
Wałęsa, Schetyna, Petru, Frasyniuk, KOD będą szli razem ze swymi przełożonymi z okresu PRL w marszu przeciw łamaniu demokracji w Polsce. Już nawet nie kryją się z tym po której stronie stoją i kogo interesów bronią (bo pewnie tamci mają na nich stosy papierów). Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

PS. Jestem mniej aktywny bo powiem Ci szczerze Roger, nie chce mi się już drzeć kotów. Mam inne sprawy na głowie.
PS3. Po raz enty przypominam że nigdy nie głosowałem na PIS i raczej byłem przeciw PO niż za PIS. W wielu aspektach się z PIS zgadzam, ale pogląd na gospodarkę totalnie mi nie leży.
Pozwól Zarath, że dołączę się do tego co napisałeś..

PostNapisane: 07.gru.2016 09:58:33 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Cóż, dobrej zmiany efekty:

http://biznes.onet.pl/praca/rodzina-500 ... tem/hvlmmw

Nie przemyśleć, obiecać, zadłużyć się, dać i ... zbierać żniwo.

A odnośnie delegacji londyńskiej:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/soloch-p ... ego/6bsxcc

Wszystko się ładnie powtarza - najpierw działajmy (np. lećmy jednym samolotem, zróbmy nowe prawo, zmieńmy ustawę itp), a potem naprawiajmy, cośmy popsuli (wyprowadźmy nadmiarowych pasażerów, zlikwidujmy podatek handlowy, zmieńmy zasady kwoty wolnej od podatku, ograniczmy dostęp do 500+). Czy to nie bałagan? A może "ZRÓBMY TO!!", a potem zobaczymy co z tego będzie. Czy rząd i parlament naprawdę nie ma fachowców do przewidywania skutków swoich działań? Czy zawsze musi być bylejakość i bałagan?

Gdzie ta "dobra zmiana", skoro po jakimś czasie (o ile nie od razu) z wszystkiego trzeba się wycofać?

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 07.gru.2016 10:06:09 
Moderator

O rodzinie 500+ plus już pisałem.
Zamiast tego powinny być darmowe: żłobki, przedszkola, podręczniki i posiłki (w żłóbku, przedszkolu, szkole).
Wiem wiem w żłóbku nie ma podręczników.

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 07.gru.2016 10:34:28 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
rodzynek napisał(a):
Cóż, dobrej zmiany efekty:

http://biznes.onet.pl/praca/rodzina-500 ... tem/hvlmmw

Nie przemyśleć, obiecać, zadłużyć się, dać i ... zbierać żniwo.

A odnośnie delegacji londyńskiej:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/soloch-p ... ego/6bsxcc

Wszystko się ładnie powtarza - najpierw działajmy (np. lećmy jednym samolotem, zróbmy nowe prawo, zmieńmy ustawę itp), a potem naprawiajmy, cośmy popsuli (wyprowadźmy nadmiarowych pasażerów, zlikwidujmy podatek handlowy, zmieńmy zasady kwoty wolnej od podatku, ograniczmy dostęp do 500+). Czy to nie bałagan? A może "ZRÓBMY TO!!", a potem zobaczymy co z tego będzie. Czy rząd i parlament naprawdę nie ma fachowców do przewidywania skutków swoich działań? Czy zawsze musi być bylejakość i bałagan?

Gdzie ta "dobra zmiana", skoro po jakimś czasie (o ile nie od razu) z wszystkiego trzeba się wycofać?
rodzynku, każde działania każdego rządu, kończyły się inaczej niż przewidywania ze szklanej kuli, ale lepiej jest naprawić niż tkwić w błędzie...

PostNapisane: 07.gru.2016 10:39:38 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Nie, lepiej jest pomyśleć i od razu naprawiać błędy wprowadzając odpowiednie działania (procedury lotnicze, ustawy itp). Nie sztuką jest wpuścić tabun ludzi do samolotu, wyprowadzić ich potem i chwalić się - lot był bezpieczny. Nie sztuką napisać na kolanie ustawę o podatku handlowym, a potem z niego zrezygnować, bo nielegalny. To nie dzieci, żeby potrzebowali sprawdzać, czy im dobrze idzie.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 07.gru.2016 11:00:35 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):

1. Znów wywołałeś mnie do tablicy, na swój autorytarny sposób. Postaram się odpowiedzieć Ci w maksymalnie koncyliacyjny sposób. Jeśli zarzucasz mi 90% plecenie bzdur, to może byś tak łaskawie podał jakiś konkretny przykład, abym mógł się odnieść? Chyba, że celem Twoim jest obrzucenie mnie błotem, wedle zasady, że zawsze się coś przyklei, wtedy nie ma sensu dyskutować.

2. Skoro wymieniasz powyżej tyle nazwisk, które Ci tak strasznie nie pasują, ponieważ mają komunistyczne konotacje, ja wymienię tylko jedno: Stanisław Piotrowicz, prokurator w stanie wojennym. Obronisz ten wybór J.K. (który nota bene bije mu brawo)? Czy udasz, że tego nie napisałem i absolutnie się nie odniesiesz?

3. Co do Twojej aktywności to dość ciekawa teza, zważywszy na fakt, że to Ty jesteś założycielem tego wątku. Może jednak chodzi o to, że aktualnych działań rządzących i ich wygłupów w żaden sposób obronić się nie da? Zatem lepiej przemilczeć, a i po półtora roku przy korycie na poprzednich rządzących coraz trudniej cokolwiek zwalić?

4. Na koniec, mam prośbę, nie zgadzam się z częścią Twoich poglądów, ale do głowy by mi nie przyszło napisać, że pleciesz bzdury, więc pisz z czym się nie zgadzasz, abym miał szansę się odnieść w merytorycznej dyskusji lub nie pisz wcale. A, i przyjmij do wiadomości, że są tu tacy, których poglądy są i będą biegunowo odległe od Twoich, czy Ci się to podoba czy nie.

Miłego dnia

PostNapisane: 07.gru.2016 11:46:40 
Użytkownik

Według jednego z sygnotariuszy wypowiedzenia poslusznosci wladzy, pewnego pulkownika, w stanie wojennym obowiązywała kultura, kogoś tam palowano czy cuś, ale ogolnie wszystko było z kulturą, nie tak jal teraz hahaha.

Oni wszyscy teraz będą razem maszerowac i protestować przeciwko demokratycznie wybranej władzy, uklad z Magdalenki juz nawet się z tym nie kryje.

Roger wytlumacz mi proszę, co z tym specnazem, czy wg ciebie oddzialu specnazu, który jak kazda jednostka specjalna operuje w kilka lub kilkanascie osób nie może powstrzymać oddział mniej wyszkolony, ale za to kilkukrotnie liczniejszy, co to jakieś cyborgi czy co?
Myślisz że takie oddziały są wysylane z kalachami na front z okrzykiem huuurrrraaaa.
Takie bzdury piszesz że glowa mała.

Temat komuchow w rzadzie był tu nieraz poruszany i zarazem ten przykładowy Piotrowicz i pis jak i np Swiecicki czlonek KC PZPR czy tak broniony przez wszystki Rzeplinski też czlonek partii nie powinni mieć prawa bytu w polityce, azawdzieczac to możemy oczywiście w braku dekomunizacji.

Myslicie dlaczego srodowiska prawnicze tak pluja na pis, bo walczą o prawo, demokrację czy lamanie konstytucji hahaha oni to mają gdzieś, obawiają się, ze jeszcze komuś do glowy wpadnie pomysł lustracji tego srodowiska i jestem pewien, że piekne kwiatki by tam wpłynęły.

PostNapisane: 07.gru.2016 12:05:15 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):
Według jednego z sygnotariuszy wypowiedzenia poslusznosci wladzy, pewnego pulkownika, w stanie wojennym obowiązywała kultura, kogoś tam palowano czy cuś, ale ogolnie wszystko było z kulturą, nie tak jal teraz hahaha.

Oni wszyscy teraz będą razem maszerowac i protestować przeciwko demokratycznie wybranej władzy, uklad z Magdalenki juz nawet się z tym nie kryje.

Roger wytlumacz mi proszę, co z tym specnazem, czy wg ciebie oddzialu specnazu, który jak kazda jednostka specjalna operuje w kilka lub kilkanascie osób nie może powstrzymać oddział mniej wyszkolony, ale za to kilkukrotnie liczniejszy, co to jakieś cyborgi czy co?
Myślisz że takie oddziały są wysylane z kalachami na front z okrzykiem huuurrrraaaa.
Takie bzdury piszesz że glowa mała.

Temat komuchow w rzadzie był tu nieraz poruszany i zarazem ten przykładowy Piotrowicz i pis jak i np Swiecicki czlonek KC PZPR czy tak broniony przez wszystki Rzeplinski też czlonek partii nie powinni mieć prawa bytu w polityce, azawdzieczac to możemy oczywiście w braku dekomunizacji.

Myslicie dlaczego srodowiska prawnicze tak pluja na pis, bo walczą o prawo, demokrację czy lamanie konstytucji hahaha oni to mają gdzieś, obawiają się, ze jeszcze komuś do glowy wpadnie pomysł lustracji tego srodowiska i jestem pewien, że piekne kwiatki by tam wpłynęły.

Pytasz, odpowiadam. Specnaz, elita elit w sile pułku (liczebność nieznana, ale pewnie 1000 plus ludzi). Tak jak to określiłeś, to prawie cyborgi, profesjonaliści wyszkoleni i szkoleni tylko w jednym celu, zniszczyć wroga (literalnie pozbawić życia), że nie wspomnę o ich doświadczeniu w boju i wyposażeniu jakie posiadają. I Ty chcesz tym ludziom, który całe życie nic innego nie robią przeciwstawić, jak dobrze się wszystko uda, 45 tysięcy amatorów szkolonych w weekendy i raz w roku na 14dniowym szkoleniu? Z karabinem w ręku? Przecież to się nie trzyma kupy. A i kto Ci powiedział, że oddział WOT ma być liczniejszy niż Specnazu? Skąd takie założenie? Bzdury to Ty wypisujesz, sorry, ale takie są realia, i pod dowództwem gościa pt. Antoni to nie będzie nic innego jak właśnie huraaaa i do przodu.

To tak jakbym ja miał stanąć dziś do walki w klatce KSW przeciwko Pudzianowi...

PS. A tę bzdurę, że WOT ma zatrzymać Specnaz to nie ja wymyśliłem tylko Pan Antoni. Z czym do ludzi? Nie ten rozmiar kapelusza niestety, przykre, ale prawdziwe.

PS2. Na 90% są w Donbasie (Specnaz). Jak myślisz dlaczego regularnej armii Ukrainy nie udało się ich stamtąd wykurzyć (przecież jest liczniejsza?)???

PostNapisane: 07.gru.2016 13:16:36 
Użytkownik

Z tymi WOT pełna zgoda. Armia nie potrafiła porządnie wyszkolić żołnierza od ładnych już kilkunastu lat. Kilka pestek na poligonie raz na ruski rok i leżenie w koszarach... Tym bardziej w kilka dni nie są w stanie wyćwiczyć żołnierzy, którzy nierzadko z kondycją pewnie są na bakier. Jedynymi żołnierzami w tym kraju, którzy mogą realnie stawić opór specnazowi to GROM. Ale jak wiemy ta jednostka nie ma kompetencji do operowania na terenie kraju, no chyba, że coś zmienią...
Co do komuchów w dzisiejszym świecie "polityki" to ŻADEN nie powinien mieć prawa do sprawowania jakiegokolwiek mandatu, czy urzędu. Amen.
Jeden komuch twierdzi, że głaskanie pałami było kulturalne, co wywołuje tylko śmiech,a drugi święty z mównicy sejmowej krzyczy: "precz z komuną!", co wywołuje w moim przypadku co najmniej niesmak.
Każda jedna komunistyczna menda powinna siedzieć cicho i mordy na światło dzienne nie wystawiać!

PostNapisane: 07.gru.2016 13:30:22 
Użytkownik

Nadal twierdzę, że bzdury piszesz co udowodnili nieraz pastuchy z kalachami w Afganistanie, Czeczenii czy Iraku, gdzie elitarne jesnostki ponosily nieraz sromotne porażki, kiedy poszło cos nie tak jak miało.

Napisze jeszcze raz, to są jednostki do działań specjalnych, np.naprowadzanie pociskow na cele, eliminacja celów specjalnych, dzialania dywersyjne, a nie działań frontowych.
Mogą być cyborgami, ale nie sa niesmiertelni, a działając przeciwko wielokrotnie liczebniejszym oddzialom niestety nie wyglada to tak, jak w filmach, wtedy muszą liczyć na np wsparcie z powietrza lub ewakuację.

PostNapisane: 07.gru.2016 14:03:36 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):
Nadal twierdzę, że bzdury piszesz co udowodnili nieraz pastuchy z kalachami w Afganistanie, Czeczenii czy Iraku, gdzie elitarne jesnostki ponosily nieraz sromotne porażki, kiedy poszło cos nie tak jak miało.

Napisze jeszcze raz, to są jednostki do działań specjalnych, np.naprowadzanie pociskow na cele, eliminacja celów specjalnych, dzialania dywersyjne, a nie działań frontowych.
Mogą być cyborgami, ale nie sa niesmiertelni, a działając przeciwko wielokrotnie liczebniejszym oddzialom niestety nie wyglada to tak, jak w filmach, wtedy muszą liczyć na np wsparcie z powietrza lub ewakuację.

Twierdzić możesz, tyle, że przytaczam fakty, nie piszę bzdur. Co do WOT przeciwko Specnaz pretensje możesz zgłaszać do Antoniego, nie do mnie, on to wymyślił. Naprawdę nie obronisz tego, chyba, że Twoje musi być na wierzchu, to bardzo proszę.

PS. Pytanie, czym się różni ukształtowanie terenu Afganistanu od Polski? Pytanie drugie, czy w Afganistanie to były regularne starcia liniowych jednostek czy wojna partyzancka? No chyba, że chłopcy z WOT to będą partyzanci i schowają się w Tatrach...

PS2. A nazywanie ludzi, którzy za swój kraj oddawali życie pastuchami pozostawię bez komentarza...

PS3. Moje pytanie dotyczące Ukrainy, odniesiesz się czy też napiszesz, że to bzdura?

PostNapisane: 07.gru.2016 14:35:56 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):

http://marsz13grudnia.pl/

100 C4...94'...2.2t...AAN,
...........................................................
HVAC

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1