.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 11:13:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 07.gru.2016 14:36:18 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Najlepiej, nic nie robić, zamknąć się w domu, jak Kopacz, i czekać, może sobie pójdą...
Nic wam nie pasuje...
Armia Polska jest rozmontowana, nie ma obowiązku służby wojskowej, a jak ktoś próbuje coś z tym zrobić, to "fachowcy" krzyczą, że źle..
Może jakąś kontrpropozycję chociaż zarzucicie?? Czy tylko, nie bo nie, bo się pisiory na niczym nie znają..

Cytuj:
http://marsz13grudnia.pl/

Toż to sprzed 2 lat.. :D

PostNapisane: 07.gru.2016 15:46:24 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
Czy tylko, nie bo nie, bo się pisiory na niczym nie znają..

Myszon. A jak i na czym mają się znać, skoro pokazują cały czas totalną ignorancję wobec narodu obsadzając stanowiska ludźmi zaufanymi, a nie merytorycznie wyedukowanymi do danego zadania. Misiewicz wrócił.
Większość z wygranej partii ma naród za tępy motłoch. Co minister obrony bredził po akcji próby wylotu z Londynu? Coś jeszcze? Przykładów można mnożyć.
Ech, szkoda naszych dzieci, bo one będą spijały śmietankę...

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 07.gru.2016 15:51:15 
Użytkownik

Nie jestem fachowcem, ale zamiast jakiegoś WOT, może lepiej byłoby przywrócić powszechny obowiązek służby wojskowej?
Wystarczy trochę logicznie pomyśleć, a nie wyzywać od znawców.
Co do iraku, afganistanu i innych dzikich miejsc to Roger napisał: UKSZTAŁTOWANIE TERENU to był klucz, następne to dzieci,kobiety, jednym słowem cywile, walczący w sprawie. hamerykańce nie dali rady w iraku ze sprzętem, o którym ci pastuchowie mogli tylko pomarzyć. Jednym słowem podpisuję się pod argumentami, bo niestety z tymi faktami niemożna dyskutować, czy to się podoba, czy nie!

Adiaudi, to jeszcze nic, senatorowie mają w dupie opinie swoich prawników odnośnie na szybko przepychanej ustawy dot. manifestacji!
Skoro garstka senatorów, których wykształcenie często nie jest prawnicze zlewa opinię SWOICH wykształciuchów to powiedz mi jak można to nazwać, jak nie ignorancją?
Oczywiście notariusz w nocy podpisze ŻEBY WSZYSTKIM ŻYŁO SIĘ LEPIEJ. Niestety, ale to hasło do niedawna drwiące z peło, zaczyna funkcjonować w obecnym rządzie.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 07.gru.2016 16:43:43 
Użytkownik

adiaudi napisał(a):
myszon90 napisał(a):
Czy tylko, nie bo nie, bo się pisiory na niczym nie znają..

Myszon. A jak i na czym mają się znać, skoro pokazują cały czas totalną ignorancję wobec narodu obsadzając stanowiska ludźmi zaufanymi, a nie merytorycznie wyedukowanymi do danego zadania. Misiewicz wrócił.
Większość z wygranej partii ma naród za tępy motłoch. Co minister obrony bredził po akcji próby wylotu z Londynu? Coś jeszcze? Przykładów można mnożyć.
Ech, szkoda naszych dzieci, bo one będą spijały śmietankę...
A wskażesz kraj, w którym jest inaczej?? Miałem nadzieję, że teraz będzie inaczej, ale nie jest, wszędzie jest tak samo, a skoro nie idzie tego zmienić, to może trzeba się przyzwyczaić, mnie się człowiek denerwuje..
Złodziejstwa jest mniej, polityka zagraniczna jest prowadzona po swojemu, a nie bo Angela mnie prosiła, arabów na ulicach nie widać..czasem warto zobaczyć szklankę do połowy pełną...

PostNapisane: 07.gru.2016 16:55:41 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Może nie dzieci... jak tak będą działali to wylecą na zbite mordy po 1 kadencji albo i szybciej (oby!)!

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 07.gru.2016 17:28:01 
Użytkownik

Dlaczego jedynym argumentem przytaczanym, a właściwie powtarzanym jak mantra jest "wszędzie jest tak samo"?
A co mnie obchodzi wszędzie? Mieszkam w tym kraju i gówno mnie obchodzi co kto robi za granicą. Ale skoro jakoś jest za granicą to dlaczego nie bierze się wzorców ze sprawdzonych systemów podatkowych, prawnych, obyczajowych? Dlaczego w tym kraju musi panować wieczny burdel prawny? Dlaczego nie ma wytłumaczenia właśnie do tego?
Ale jeśli chodzi o ignorancję to ni wszędzie tak naprawdę jest. Gdzie? Ano na przykład we francji. Francuziki nie pier..lą się w tańcu tylko paraliżują pół kraju i niemal natychmiast osiągają to co chcą osiągnąć :D Można? Można!
Właśnie gdzieś o oczy obiło mi się, że syn kuzynki naszego miłościwie panującego prezydenta-notariusza został smakoszem win w kancelarii prezydenta za jedyne 6000pln/m-c. Choć jak to kiedyś bieńkowska powiedziała: tylko idiota pracuje za 6000 :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 07.gru.2016 17:29:22 
Użytkownik

Myszon masz rację że na ulicach nie ma jeszcze arabów, ale to tylko dlatego że jesteśmy krajem w zasadzie bez socjalu, gdzie emeryci w swojej egzystencji głodują. To że nie jest pod dyktando Merkel ok, aczkolwiek z tym jak bylo ostrożnie w ocenie. Morgi,obawiam się,że jednak jakiś znaczący elektorat łyknie choćby 500+ i inne lizaki i ponownie odda głos. A obecna władza wprowadzi takie ZAMORDZIE ,jakie tylko z opowieści rodziców i filmów o ciężkiej komunie znamy,więc co będzie? Kolejna kadencja,albo ludzie i czołgi na ulicach? Kto może niech się stąd wyprowadza... Tak uczę swoje dzieci i zaczynam mieć w dupie tradycje,patriotyzmy i inne górnolotne,pompatyczne westchnienia. Jak historia pokazuje tu nigdy nie może być normalnie.

PostNapisane: 07.gru.2016 17:52:48 
Moderator

Może i masz racje, ale nie wierzę, że aż tak ciemno w narodzie będzie po takich cyrkach, ale jak się sprawdzi, to kolejny raz obniżę swoją opinię o społeczeństwie.
BTW: jak się patrzy jak jest "wszędzie" to dlaczego wprowadza się tylko to co jest tam najgorsze, a przemilcza/olewa się rozwiązania lepsze (które też są "wszędzie"), jakoś nasi cudownie nam panujący chętnie kopiuję tylko to co złe (dla nas, bo dla nich dobre).
Zresztą czego się spodziewać po kraju kierowanym przez jednego tylko, chorego, małego kurdupla.

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 07.gru.2016 17:56:40 
Użytkownik

WOT działają w innych krajach i raczej nikt z tego nie robi problemu, tylko u nas jest problem, bo wymyslil to pis i do tego różnej masci pismaki panikuja że to prywatna armia Antoniego itd. totalny odlot i paranoja.

Nie wiem czy lepiej być bezbronnym narodem, czy miec kilkadziesiąt tys ochotników,Do co ważniejsze, o których wie potencjalny przeciwnik i musi się z tym liczyć.

Cocdo Afganistanu, to co, cyborgom teren przeszkadzał? Przecież są mega wyszkoleni, niezniszczali, po drugie i ci i ci mieli takie same warunki, tylko ilość robiła różnicę.
Afganczycy musieli miec spora przewagę, żeby wygrać starcie ictu wychodziło wyszkolenie.

Wytlumacz mi czym np różnią się miasta i wioski w Iraku od naszych, gdie jednostki specjalne nieraz mialy wielkie problemy z nikim innym jak z pastuchami, którzy dostali po kalachu i walili z biodra jak w łesternach.

Jakcmyslisz że specnaz lezy w okopach w donbasie, to gratuluje poczucia humoru

PostNapisane: 07.gru.2016 18:00:39 
Użytkownik

metyoo napisał(a):
. Ale skoro jakoś jest za granicą to dlaczego nie bierze się wzorców ze sprawdzonych systemów podatkowych, prawnych, obyczajowych? Dlaczego w tym kraju musi panować wieczny burdel prawny? Dlaczego nie ma wytłumaczenia właśnie do tego?
Ale jeśli chodzi o ignorancję to ni wszędzie tak naprawdę jest. Gdzie? Ano na przykład we francji. Francuziki nie pier..lą się w tańcu tylko paraliżują pół kraju i niemal natychmiast osiągają to co chcą osiągnąć :D Można? Można!
Pokaż, w którym jest lepiej...uwierz mi, tylko ci się wydaje, że tam jest lepiej...podatki dochodzą do 90% dochodów...Plujecie, nakręcacie się, nie znając realiów w innych krajach, a uwierzcie mi, tam zamordyzm jest nieporównywalnie większy...

adiaudi napisał(a):
Myszon masz rację że na ulicach nie ma jeszcze arabów, ale to tylko dlatego że jesteśmy krajem w zasadzie bez socjalu, gdzie emeryci w swojej egzystencji głodują. To że nie jest pod dyktando Merkel ok, aczkolwiek z tym jak bylo ostrożnie w ocenie. Morgi,obawiam się,że jednak jakiś znaczący elektorat łyknie choćby 500+ i inne lizaki i ponownie odda głos. .
Pokaż alternatywę...

PostNapisane: 07.gru.2016 18:22:50 
Moderator

O to teraz Antoni nie będzie hasał sam, a z armią WOT - niezłe lol.
Będzie masowe hasanie do porzygu :)

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 07.gru.2016 18:58:56 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Mieszkam w Polsce. Od dwóch lat prowadzę firmę w Irlandii, zatrudniam ludzi (tutaj w kraju), większość podatków płacę tam, w Polsce tylko te, które muszę, czyli od dochodów pracowników. Zgadnijcie dlaczego?

Mała podpowiedź, sram na ZUS...między innymi. Z ciekawostek, w US w Irlandii urzędnik pyta Cię, jak mógłby Ci pomóc, jeśli masz problem. Słyszeliście kiedyś coś takiego w polskim urzędzie, szczególnie skarbowym?

Z własnego doświadczenia mówię niedowiarkom, jest lepiej niż u nas. I dlatego tak wielu Polaków jest w Dublinie i nie zamierza wracać (mój księgowy to Polak, prawnik też). Jedyny minus to pogoda do d....

PostNapisane: 07.gru.2016 19:24:55 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
metyoo napisał(a):
. Ale skoro jakoś jest za granicą to dlaczego nie bierze się wzorców ze sprawdzonych systemów podatkowych, prawnych, obyczajowych? Dlaczego w tym kraju musi panować wieczny burdel prawny? Dlaczego nie ma wytłumaczenia właśnie do tego?
Pokaż, w którym jest lepiej...uwierz mi, tylko ci się wydaje, że tam jest lepiej...podatki dochodzą do 90% dochodów...Plujecie, nakręcacie się, nie znając realiów w innych krajach, a uwierzcie mi, tam zamordyzm jest nieporównywalnie większy...

adiaudi napisał(a):
Myszon masz rację że na ulicach nie ma jeszcze arabów, ale to tylko dlatego że jesteśmy krajem w zasadzie bez socjalu, gdzie emeryci w swojej egzystencji głodują. To że nie jest pod dyktando Merkel ok, aczkolwiek z tym jak bylo ostrożnie w ocenie. Morgi,obawiam się,że jednak jakiś znaczący elektorat łyknie choćby 500+ i inne lizaki i ponownie odda głos. .
Pokaż alternatywę...

Proszę bardzo: W anglii, w której straciłem sporą część swojego życia
Podatek od towarów i usług -19%
podatek dochodowy - 20%,
kwota wolna od podatku, bez względu na zarobki-11000funtów,
jeśli chcesz, przeliczę na peeleny :)
Nie wiem jak w innych krajach, ale pewnie nie jest wiele gorzej, być może o wiele lepiej.
Nie zarzucaj komuś czegoś, czego nie jesteś pewien.
I jeśli bryci pozostaną w unii, bo sprawa nie jest jeszcze przesądzona, przenoszę interes na wyspę, bo koszty pracy tutaj są chore!
Jeśli uciekną, pomyślę choćby o irlandii.

Jeśli nadal nie zrozumiałeś wypowiedzi dot np. afganistanu przeczytaj jeszcze raz (powoli i ze zrozumieniem) moją wypowiedź. Jeśli twierdzisz, że ukształtowanie terenu i przede wszystkim doskonała znajomość takiej topografii nie jest atutem to faktycznie szkoda czasu na kolejne tłumaczenia... Być może dotrze do ciebie argument zamaskowanych bojowników, udających cywili i walących z zaskoczenia, choć jednak nie sądzę, żeby to dotarło... Powiedz mi proszę w ilu krajach taka gwardia funkcjonuje? Nie twierdzę, że jest to do końca zły pomysł, niestety w przypadku miłościwie obecnie nam panujących psycholi (czyt. antoś) to nie jest dobre narzędzie....

Ostatnio edytowano 07.gru.2016 19:28:59 przez metyoo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 07.gru.2016 19:27:20 
Użytkownik

.[/quote]Pokaż alternatywę...[/quote]
Poznaj zasady socjalu, opodatkowania np.Kanada, tak na pierwszy strzał.To moja alternatywa, 'pierwsza z brzegu'.

PostNapisane: 07.gru.2016 19:33:20 
Moderator

Co do pytania urzędników z US "w czym mogę pomóc"
Dwie kontrole, za to że ośmieliłem się odzyskać VAT.
Latanina, telefony, papiery, stracony czas.
Z pozytywów to to, że ani złotówki mi nie wyrwali.

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 07.gru.2016 19:47:27 
Użytkownik

metyoo napisał(a):
myszon90 napisał(a):
metyoo napisał(a):

adiaudi napisał(a):
Pokaż alternatywę...

Proszę bardzo: W anglii, w której straciłem sporą część swojego życia
Podatek od towarów i usług -19%
podatek dochodowy - 20%,
kwota wolna od podatku, bez względu na zarobki-11000funtów,
jeśli chcesz, przeliczę na peeleny :)
Nie wiem jak w innych krajach, ale pewnie nie jest wiele gorzej, być może o wiele lepiej.
Nie zarzucaj komuś czegoś, czego nie jesteś pewien.
I jeśli bryci pozostaną w unii, bo sprawa nie jest jeszcze przesądzona, przenoszę interes na wyspę, bo koszty pracy tutaj są chore!
Jeśli uciekną, pomyślę choćby o irlandii..
Czyli tak na dobrą sprawę, różnica jest jedynie w kwocie wolnej od podatku, dla nich 11000funtów to jak u nas 11000pln...a co jeśli zaczniesz zarabiać więcej..??
adiaudi napisał(a):
.
Cytuj:
Pokaż alternatywę...

Poznaj zasady socjalu, opodatkowania np.Kanada, tak na pierwszy strzał.To moja alternatywa, 'pierwsza z brzegu'.

Miałem na myśli inną partię w PL, która by sprostowała Twoim wymaganiom...
Wiem, że w Kanadzie się żyje luźniej, ale tam jest zimno... ;)

PostNapisane: 07.gru.2016 20:10:06 
Użytkownik

jeśli ty nie widzisz różnicy pomiędzy 19-20% vs. 23% to....
... dlaczego podniesiono podatki o 1% i to wystarczyło budżetowi, teraz pomyśl, jeśli wszystko staniałoby o 3-4%. Wiem, dla ciebie pewnie kwota niezauważalna, ale uwierz mi, że inni mocno to odczują.
A co jeśli powyżej 11000? a to, że nie dostaniesz zwrotu....

PostNapisane: 07.gru.2016 20:21:02 
Użytkownik

metyoo napisał(a):
jeśli ty nie widzisz różnicy pomiędzy 19-20% vs. 23% to....
... dlaczego podniesiono podatki o 1% i to wystarczyło budżetowi, teraz pomyśl, jeśli wszystko staniałoby o 3-4%. Wiem, dla ciebie pewnie kwota niezauważalna, ale uwierz mi, że inni mocno to odczują.
A co jeśli powyżej 11000? a to, że nie dostaniesz zwrotu....
Ja różnicę widzę, tylko, że nie jest ona tak duża, żeby ten system tak wychwalać...
W Rosji jest zdaje się podatek dochodowy 13% i tu już jest różnica...

PostNapisane: 07.gru.2016 20:42:26 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Podatek dochodowy powinien być zlikwidowany i to byłaby różnica!

Roger:
1. Znów wywołałeś mnie do tablicy, na swój autorytarny sposób. Postaram się odpowiedzieć Ci w maksymalnie koncyliacyjny sposób. Jeśli zarzucasz mi 90% plecenie bzdur, to może byś tak łaskawie podał jakiś konkretny przykład, abym mógł się odnieść? Chyba, że celem Twoim jest obrzucenie mnie błotem, wedle zasady, że zawsze się coś przyklei, wtedy nie ma sensu dyskutować.

Prześledź wszystkie strony tego wątku - tam masz odpowiedź

2. Skoro wymieniasz powyżej tyle nazwisk, które Ci tak strasznie nie pasują, ponieważ mają komunistyczne konotacje, ja wymienię tylko jedno: Stanisław Piotrowicz, prokurator w stanie wojennym. Obronisz ten wybór J.K. (który nota bene bije mu brawo)? Czy udasz, że tego nie napisałem i absolutnie się nie odniesiesz?

Nie bronię, mam podobne zdanie w tej kwestii jak Mateusz. Wszystkie komunistyczne świnie powinny być izolowane od sprawowania jakiejkolwiek funkcji publicznej.

3. Co do Twojej aktywności to dość ciekawa teza, zważywszy na fakt, że to Ty jesteś założycielem tego wątku. Może jednak chodzi o to, że aktualnych działań rządzących i ich wygłupów w żaden sposób obronić się nie da? Zatem lepiej przemilczeć, a i po półtora roku przy korycie na poprzednich rządzących coraz trudniej cokolwiek zwalić?

Nie mam zamiaru Ci się po raz kolejny tłumaczyć.

4. Na koniec, mam prośbę, nie zgadzam się z częścią Twoich poglądów, ale do głowy by mi nie przyszło napisać, że pleciesz bzdury, więc pisz z czym się nie zgadzasz, abym miał szansę się odnieść w merytorycznej dyskusji lub nie pisz wcale. A, i przyjmij do wiadomości, że są tu tacy, których poglądy są i będą biegunowo odległe od Twoich, czy Ci się to podoba czy nie.

Patrz pkt. 1

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Ostatnio edytowano 18.gru.2016 16:15:03 przez Zarathustra, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 07.gru.2016 21:08:04 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Zarathustra napisał(a):
Podatek dochodowy powinien być zlikwidowany i to byłaby różnica!

Roger:
1. Znów wywołałeś mnie do tablicy, na swój autorytarny sposób. Postaram się odpowiedzieć Ci w maksymalnie koncyliacyjny sposób. Jeśli zarzucasz mi 90% plecenie bzdur, to może byś tak łaskawie podał jakiś konkretny przykład, abym mógł się odnieść? Chyba, że celem Twoim jest obrzucenie mnie błotem, wedle zasady, że zawsze się coś przyklei, wtedy nie ma sensu dyskutować.

PRZEŚLEDŹ WSZYSTKIE PODSTRONY TEGO WĄTKU - TAM MASZ ODPOWIEDŹ

2. Skoro wymieniasz powyżej tyle nazwisk, które Ci tak strasznie nie pasują, ponieważ mają komunistyczne konotacje, ja wymienię tylko jedno: Stanisław Piotrowicz, prokurator w stanie wojennym. Obronisz ten wybór J.K. (który nota bene bije mu brawo)? Czy udasz, że tego nie napisałem i absolutnie się nie odniesiesz?

NIE BRONIĘ, MAM PODOBNE ZDANIE W TEJ KWESTII JAK MATEUSZ. WSZYSTKIE KOMUNISTYCZNE ŚWINIE POWINNY BYĆ IZOLOWANE OD SPRAWOWANIA JAKIEJKOLWIEK FUNKCJI PUBLICZNEJ.

3. Co do Twojej aktywności to dość ciekawa teza, zważywszy na fakt, że to Ty jesteś założycielem tego wątku. Może jednak chodzi o to, że aktualnych działań rządzących i ich wygłupów w żaden sposób obronić się nie da? Zatem lepiej przemilczeć, a i po półtora roku przy korycie na poprzednich rządzących coraz trudniej cokolwiek zwalić?

NIE MAM ZAMIARU CI SIĘ PO RAZ KOLEJNY TŁUMACZYĆ.

4. Na koniec, mam prośbę, nie zgadzam się z częścią Twoich poglądów, ale do głowy by mi nie przyszło napisać, że pleciesz bzdury, więc pisz z czym się nie zgadzasz, abym miał szansę się odnieść w merytorycznej dyskusji lub nie pisz wcale. A, i przyjmij do wiadomości, że są tu tacy, których poglądy są i będą biegunowo odległe od Twoich, czy Ci się to podoba czy nie.

PATRZ PKT. 1.

Mogę wiedzieć dlaczego w swoich odpowiedziach do mnie podnosisz głos (zakładam, że znasz netykietę i wiesz, że pisanie wielkimi literami to pokaz internetowego chamstwa)?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1