Witam, Jak w temacie, kupiłem samochód i w momencie zakupu nie zauważyłem, że od strony pasażera wyrwana jest nakrętka, która powinna być wgrzana w słupek. Póki co, siłownik się trzyma, ale to pewnie kwestia czasu kiedy otwór się wyrobi i siłownik "wyjdzie ze słupka". Poza tym w momencie otwierania klapy, słychać jak siłownik przeskakuje na śrubie. Tak sobie pomyślałem, że mógłbym odciąć tą śrubę i w miejsce zerwanej nakrętki, zaciągnąć nitonakrętkę. Zastanawiam się tylko, co z nakrętką wewnątrz słupka - prawdopodobnie spadnie na dół. Czy jest jakaś opcja, żeby ją sięgnąć? Słupek wydaje się być czymś zaślepiony, ale nie wiem czy tak jest faktycznie, czy tylko mi się wydaje. Nie chciałbym, żeby nakrętka "dzwoniła" mi na każdej dziurze. Czy ktoś z forumowiczów miał już taką sytuację? Po za tym, czy nitonakrętka z nierdzewki będzie według Was wystarczająco wytrzymała? Nitonakrętka na śrubę M8 przeznaczona jest do blachy 1,0-3,5mm, czy ktoś wie z jaka jest użyta grubość blachy na słupek? Nie chciałbym bowiem rozwiercić otworu i niemile się zaskoczyć.
|