.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 18:58:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 17.gru.2016 19:18:20 
orsetto napisał(a):
tomeksopot napisał(a):
nic mnie nie oburza tylko raczej śmieszy... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A co do WY to chyba dość oczywiste...i bez żadnego pejoratywnego zabarwienie ot czyste odróżnienie.[/quot

Siedzę w tej samej Polsce co Ty. Tylko mniej zadowolony niż Ty. Uprzedzając pytania. Nie, nie byłem przy korycie.

więcej my tu wszyscy mamy wspólnego niż nam się wydaje...
nie siedzę w Polsce, nie jestem zadowolony z tego co tam się dzieje, a przynajmniej nie do końca. Wisi mi czy byłeś przy korycie ;)

PostNapisane: 17.gru.2016 19:29:16 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
orsetto napisał(a):
tomeksopot napisał(a):
nic mnie nie oburza tylko raczej śmieszy... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A co do WY to chyba dość oczywiste...i bez żadnego pejoratywnego zabarwienie ot czyste odróżnienie.[/quot

Siedzę w tej samej Polsce co Ty. Tylko mniej zadowolony niż Ty. Uprzedzając pytania. Nie, nie byłem przy korycie.

więcej my tu wszyscy mamy wspólnego niż nam się wydaje...
nie siedzę w Polsce, nie jestem zadowolony z tego co tam się dzieje, a przynajmniej nie do końca. Wisi mi czy byłeś przy korycie ;)

Fakt, mamy dużo wspólnego.

Ps
Mi też wisi, czy tobie wisi :d

PostNapisane: 17.gru.2016 19:52:03 
Użytkownik

Wolne media haha, już zapomnieli jak podsluchiwali dziennikarzy, wpadli do wprost, Graś dysponował jakich dziennikarzy pozwalniac.
Ta cała szopka z wczoraj byla wcześniej przygotowana, oni dążą do tego, żeby ludzie zaczęli się napierdzielac miedzy sobą, bylo widac mega agresje wsrod protestujacych, sami będą w tvn oglądać relację live.
Tym co wypisywal Lis na twiterze moim zdaniem powinien się zająć prokurator, to było nawolywanie do zadymy.
Jakby takie protesty były za poprzedniego rządu, to w moment wpadła by policja z gazem i palami i byłoby pozamiatane i ani jeden pismak by się nawet nie zająknał.
Poza tym, jak za poprzedniej władzy media były takie wolne i niezależne, to jestem ciekawy dlaczego ani jedna stacja tv nie przeprowadziła relacji live z przesluchania urzedujacego prezydenta Polski, w sprawie ktora go osobiscie dotyczyła, mimo wyczerpania wszystkich akredytacji.
W normalnym kraju, wszystkie stacje w tym dniu nie mówiły by o niczym innym, u nas było cicho sza, włącznie z tv publiczną.

PostNapisane: 17.gru.2016 20:07:00 
no słuszna uwaga z tym przesłuchaniem prezydenta-rezydenta... teraz krzyczą, że TVPiS, a wtedy?? TVPO?? Gdzie byli?? Rachoń z Republiki bez akredytacji przez telefon transmitował całość... pisałem punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

PostNapisane: 17.gru.2016 20:10:30 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
metyoo napisał(a):
Zarathustra napisał(a):
Pewnie że nie ma się na to wpływu kim są rodzice i dziadkowie, ale za to rodzice i dziadkowie mają wpływ na to kim ty jesteś.

PS. Nie rozumiem twojego nawiązania do Tuska i papieża.

Mają wpływ - owszem, ale nie jest powiedziane, że dziecko złodzieja, kryminalisty, alkoholika itd. będzie takie samo jak rodzic, bo w dużej większości jest wręcz przeciwnie.
Jaki miał wpływ na tuska przynależność jego dziadka do wermahtu? nie wiem, ale najwyraźniej kilka lat temu miał i to bardzo duże, bo jeśli się nie mylę, przez to przegrał wybory prezydenckie :)

Oczywiście, masz rację, ale nie w przypadku wpływów i pieniędzy.

Jakub +1

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 17.gru.2016 21:07:37 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Dla mnie ta cała szopka jest efektem obu stron rządowych - PiS za to, że daje się sprowokować na tyle, że nie wiedzą jak się zachować i robią wszystko pod kocem a PO i reszta zwierzyńca, że nie mają czym zawalczy to się chwytają "ludzi" i wyprowadzają ich na ulicę. Nie podobało mi się zachowanie prezesa ale też i "poszkodowana" robiła wszystko aby sprowokować.

Jedno wielkie zoo...choć nie bo bym obraził całe gro zwierząt. Parodia i tyle. Jedni i drudzy nie umieją się zachować....

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 17.gru.2016 21:50:10 
Moderator

EDIT:

Kłopotek chyba już wiedział rano o "spontanicznej manifestacji"

... i została ona zgłoszona już 13 grudnia. Tak, spontanicznie jak diabli.

Manipulują ludźmi i używają ich do obalenia legalnie wybranej władzy, marzy im się majdan, Lis wprost mówi o zamachu stanu, a Wałęsa o konieczności przelania krwi! A w tym wszystkim cierpią tylko ludzie - obywatele.
Na twiterach posłów PO nawoływania do wyjscia na ulicę, aby zabrać ze sobą rodzinę i przyjaciół... to w końcu komu nie podoba się władza? PO czy obywatelom? Cytat z FB Pani Pomaskiej:

"Uwaga Gdańsk! Strajk Obywatelski trwa!
Spotkamy sie dzisiaj o godz. 12.00 pod biurami PiS przy pomniku Sobieskiego w Gdansku. Zabierzcie rodzine i przyjaciol. Udostepniajcie informacje dalej."

Na jej twiterze pojawił się zmanipulowany film ukazujący wczorajsze zajścia, które nie mają za wiele wspólnego z rzeczywistością. Pokazują np. moment gdzie gość leży na ulicy (ofiara protestów jak w Kopalni Wujek...) i ktoś chce go ratować,

a w rzeczywistości wyglądało to tak:

http://www.tvp.info/28259337/poszkodowa ... anie-wideo

Poseł Nitras:
Powielajcie to. Potrzebujemy symbolu tej demonstracji

Obrazek

Tak, sejm nie jest wolny, media tylko Państwowe jak w Korei Płn., a obywatele są zniewoleni!

No i ulice Warszawy to drugie Aleppo! Jak twierdzi poseł Lewandowski z PO. Marzy mu się, wtedy mogli by podstępem przejąć władzę i odzyskać wpływy i PIENIĄDZE.

Targowica jedna. To nie są Polacy.

A tak wyglądały wolne media za PO - PSL:

BMW 5 GT 3.0 N57

Ostatnio edytowano 17.gru.2016 22:33:25 przez Zarathustra, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17.gru.2016 22:16:25 
dwa tygodnie temu Michalkiewicz mówił, że któtko przed świętami zostanie przeprowadzona próba poważnej destabilizacji państwa...i chyba się zgadza. Szkoda, że aktualnie jest w Stanach bo mógłby coś na szybko TVP skomentować... zresztą co tu komentować. Jak Ogórek mówiła "...wszystkie ręce na pokład..." A przypominam że rząd (czy się to komus podoba czy nie) jest legalnie wybraną władzą i za próbę przewrotu są paragrafy... Kolejna sprawa to taka, że PiS bez względu na "firmę" badającą ma ok. 33% poparcia.

EDIT:

http://telewizjarepublika.pl/posel-susk ... 42098.html

Ostatnio edytowano 17.gru.2016 22:39:48 przez tomeksopot, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17.gru.2016 22:24:25 
Moderator

Tylko dlaczego rząd nie stosuje praw jakie obowiązują - brak kworum do przeprowadzenia głosowania, podpisanie karty przez samego prezesa po głosowaniu (czyli głosował bez podpisu obecności), nie wpuścili opozycji, jak zauważyli brak kworum to szybko wzywali kolegów z partii aby dojechali...

Także nie wszystko wyszło tak jak powinno. Co lepsza taką informację podało TVP Info o 5 a o 5:30 już ta informacja nie padła. Koleś co wrzucił live dostał bana na FB... Także bądźmy sprawiedliwi ale dla wszystkich.

PostNapisane: 17.gru.2016 23:43:55 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
bloku - zlituj się, chodziło o nieklapnięcie budżetu, a nieklapnięcie budżetu to wcześniejsze wybory...
To nie był przypadek...

PostNapisane: 17.gru.2016 23:59:13 
Moderator

Powód burzy to jedno ale sposób rozwiązania sytuacji to co innego. Ja napisałem o otoczce w PiS a Ty mi odpisujesz, że chodziło o budżet.

Nawet jakby chodziło o miliony dla narodu powinno być to zrobione zgodnie z zasadami a nie "chodziło o klepnięcie budżetu". Tym bardziej, ze obecny rząd wytyka wszystkim innym na około a sami uważają się za idealnych. Szyderczy śmiech prezesika zza szyby samochodu wiele wyjaśnia.

A budżet...to kolejny przewał byle klepnąć. W dobie sytuacji politycznej PKB będzie zwalniał i to dość zauważalnie a oni zakładają spory wzrost. Idąc dalej zakładając deficyt na poziomie 60mld czyli 1/6 całego budżetu może oznaczać upadłość Państwa (spójrz historycznie na inne kraje unijne - było bardzo podobnie).

PostNapisane: 18.gru.2016 07:37:12 
Moderator

Myszon ma rację, to byla zaplanowana akcja w celu braku uchwalenia budzetu co byloby jednoznaczne z rozpisaniem nowych wyborow. A wy wierzycie w te gornolotne hasla o demokracji i wolnych mediach.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 18.gru.2016 08:21:40 
Użytkownik

bloku, uparty jesteś...w takich warunkach jakie mieli, zrobili to tak jak mogli...
A wzrost PKB wyliczony w budżecie to zdaje się KE przewiduje....
Były większe dziury niż 60mld, 2.9%PKB i nic się nie stało...nie przesadzałbym z tym, bo to i tak kreatywna księgowość..

PostNapisane: 18.gru.2016 08:45:52 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Biedne PISiorki. W tych warunkach musieli tak to zrobić...Śmich na sali. Dla nich wystarczyłby podpis kurdupla, to po co ta cała heca? Prawo mają w d..., i już nawet regulamin sejmu też.

PS. Uśmieszek prezesa - pełna pogarda dla myślących inaczej.

PS2. Poseł Suski, najpierw Katarzyna Wielka, potem bieganie po sejmie w poszukiwaniu zainteresowanych- oto poziom tego ugrupowania.

PS3. Mina tej bromby Pawłowicz, bezcenna.

PS4. Nigdy nie było większego deficytu w historii, nie wiesz, nie pisz bzdur.

PS4. Tak, tak sterowana akcja. Mną też posterowali? Byłem tam w piątek, słyszałem i widziałem nastroje zwykłych ludzi (nawet 80latkowie mają dość).

PostNapisane: 18.gru.2016 08:53:08 
Moderator

Do kodu tez nalezysz ? Pewnie ze zaplanowana akcja, fakty o tym swiadcza przedstawione powyzej, wystarczy poczytac ze zrozumieniem, dasz radę.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 18.gru.2016 09:16:38 
Użytkownik

Taka spontaniczna jak w Misiu: :D
https://www.youtube.com/watch?v=poKypDc58yU

Ostatnio edytowano 18.gru.2016 13:16:10 przez myszon90, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18.gru.2016 10:37:18 
Moderator

Jetem uparty bo nie lubie jak sie ludzi robi w wala. Zrobili bo mogli tylko tak? To ze bylo to zaplanowane to wiem i tez mi sie to nie podoba. Ale jak ma byc lepiej jak robia to samo co poprzednicy. Co lepsza robia to w bardzo razacy sposob.

Wy piszecie przejzyjcie na oczy... A ja sie pytam jak skoro sa takie akcje robione?! Kodziarzy mam gleboko w d.... bo to pajace. Krzycza ale nie wiedza po co.

wtapatane szajsungiem

PostNapisane: 18.gru.2016 12:34:19 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Zarathustra napisał(a):
Do kodu tez nalezysz ? Pewnie ze zaplanowana akcja, fakty o tym swiadcza przedstawione powyzej, wystarczy poczytac ze zrozumieniem, dasz radę.

Powiem grzecznie (a niegrzeczny też potrafię być), możesz łaskawie ze mnie zejść? Że przypomnę Ci posta ,w którym się wydzierałeś na mnie, ale jaj brakło, żeby powiedzieć przepraszam.

PostNapisane: 18.gru.2016 13:13:58 
Użytkownik

bloku, wielu ludzi jest zawiedzionych poziomem, ale czasem gra się tak jak przeciwnik pozwoli...

Poziom Samoobrony został już przez opozycję osiągnięty, wydawałoby się, że to dno, ale obawiam się, że można zejść jeszcze niżej...
ale może spod mułu już ich nie będzie widać...

PostNapisane: 18.gru.2016 13:28:09 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
bloku, wielu ludzi jest zawiedzionych poziomem, ale czasem gra się tak jak przeciwnik pozwoli...

Poziom Samoobrony został już przez opozycję osiągnięty, wydawałoby się, że to dno, ale obawiam się, że można zejść jeszcze niżej...
ale może spod mułu już ich nie będzie widać...

Samoobrona? To ten koalicjant PIS? Fakt, poziom żałosny.
A co do opozycji. Dokładnie, gra się tak jak przeciwnik pozwoli,a właściwie poseł Kaczyński.

Ostatnio edytowano 18.gru.2016 13:42:58 przez orsetto, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1