.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 10:37:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Audi 1.9 tdi] traci obroty, dławi się
PostNapisane: 02.sty.2017 15:38:47 
Użytkownik

Witam, nie będe ukrywał , mam problem z moja audi a3 1.9 tdi (chyba)105km<75 kw>, niestety szlak trafil moj akumulator, no coz, zlosliwosc rzeczy martwych, wymienilem na nowy z moca ciut lepsza niz poprzedni , jest bardzo dobrze, ale zanim wymienilem ladowalem jeszcze stary akumulator dwa razy, za pierwszym razem nic , a za drugim razem auto dziwnie zaczelo tyrkotac, tracic obroty <tak jakby sie dlawil paliwem lub go nie dostawal>, zwlaszcza na niskich obrotach strasznie to sie odczuwalo. zauwazylem wczoraj ze zaleznosc ma tu temperatura, strasznie dlugo sie auto nagrzewa, czasami 20 minut a auto pokazuje 60* co jest niemozliwe , wczesniej nie mialem takich problemow a teraz sie zaczely ,czasami auto na zimnym dobrze odpali , i po paru minutach <tak jakby silnik sie nagrzewal> zaczyna tyrkotac - dalej pokazuje 60* ale jak go nagrzeje do 90*, zgasze i zapale , zaplon pokazuje 90* , wydaje mi sie ze wtedy komputer widzi rzeczywista temperature silnika i podaje dobra dawke paliwa, czy moze mi jakis spec pomoc czy mam racje , albo chociaz podpowiedziec? patrzylem na filtry , sa w miare ale wymienie jak dostane wyplate <pierwszy miesiac w niemczech niestety i takie rzeczy sie dzieja > , miernik masy powietrza odlaczalem i podlaczalem i nic nie zmienialo sie, a pod komputerem nie pokazuje bledow

Tytuł: Re: Audi 1.9 tdi problem
PostNapisane: 02.sty.2017 15:40:32 
Użytkownik

Dodam tutaj ze nie mialem bladego pojecia o autach, pierwszy raz ostatnio odkrecalem filtr powietrza i miernik masy .
PS. wczoraj dolewal mi Starszej daty przyjaciel mamy troche benzyny zmieszanej z jakims olejem do baku by przeczyscila gary. bylo to nawet nie wiem czy 100 ml.

Strefa czasowa: UTC + 1