.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 10:22:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 10.sty.2017 22:16:13 
Użytkownik

:D
Nie wiem jak inni, ja nie krytykuję kaczyńskiego dla zasady. Nie chodzi, że żyje za publiczne pieniądze, tj. pobiera stosowne uposażenie za bycie posłem, bo to dość logiczne, chodzi o to, że utrzymuje go partia - fundując dojazdy do pracy, ochronę za ciężkie pieniądze i kto wie co jeszcze - nie zdziwiłbym się, że piorą, sprzątają w domu i faktycznie go żywią - która to partia ma kasę, nie skądinąd, tylko z subwencji. I o to chodzi! Nie jest wtedy wyczynem zrezygnować z kilku tysięcy, mając kolejne kilka(naście) zapewnione przez kolejne lata, mieć zapewnione dodatkowo utrzymanie i jeszcze się tym pochwalić.
Mam gdzieś co robi ze swoimi pieniędzmi, czy też pieniędzmi, które mu przysługują - to jego sprawa!

Proszę Cię tylko o jedno: nie pisz proszę, że pis ma na sercu polskie sprawy, nie prywatę, bo doskonale wiesz, że tak nie jest! Pomijam pierdylion stron na temat "niepotrzebnego" TK, zwrócę jedynie uwagę na zmiany prawa, żeby na poważnych i odpowiedzialnych stanowiskach w kraju, oraz spółkach należących do skarbu państwa, siedzieli mineciarze i dupowłazy, którzy nie mają pojęcia jak sprawuje się takie stanowiska!
Pominę też temat na topie: reforma szkolnictwa. Gdybyś miał na tyle duże dzieci, wiedziałbyś o czym mowa. partia twierdzi, że miliony ludzi chciało tej reformy, a ja zapytam: gdzie te miliony? na razie widzę miliony niezadowolonych (pomijam nauczycieli), których olano na poziomie konsultacji społecznych, zaraz zaraz, były jakieś konsultacje? :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 10.sty.2017 22:24:33 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Niestety muszę podzielić zdanie Myszona, niektóre komentarze są po prostu żałosne. Nie wiem czy wynika to z braku obiektywnego przemyślenia spraw czy po prostu dla zasady. Kaczyński to osoba publiczna , która tak samo jak inni politycy, lekarze, nauczyciele, sędziowie, policjanci, wojskowi, urzędnicy itp są utrzymywani z naszych podatków, więc zarzuty że żyje on z publicznych pieniędzy są na poziomie przedszkola. Sprawa PC i Solidarności nie została wyjaśniona, a każdy trzeźwo myślący człowiek chyba nie wierzy w to, że jeśli faktycznie byłoby coś na rzeczy to postkomuniści by tego nie wykorzystali i zniszczyli Kaczyńskich - przecież mieliby problem z głowy i wolną rękę rządów po wsze czasy i tylko zmieniali by się, raz PO, potem SLD, a na dokładkę PSL. Wynika z tego, że albo Kaczyńscy byli bardzo przebiegli i zaradni, albo cała ta afera była nakręcana po to by ich zdyskredytować. Widząc mechanizmy jakie funkcjonowały za czasów PO-PSL rozwiązania "na aferę" są wysoce prawdopodobne - mówi o tym Pan Sumliński. Kolejna sprawa, porównywanie byłego już posła PiS, a w zasadzie zachowania jego żony, która płaci za taksówkę publicznymi pieniędzmi do spraw w jakie umoczeni są czołowi posłowie PO i PSL to groteska. Oczywiście nie jest chwalebnym płacenie publicznymi pieniędzmi za prywatne usługi nawet niewielkiej ceny (nota bene poseł Sikorski za publiczne pieniądze wysyłał BOR po pizzę, a w restauracji Sowa i przyjaciele jadano dania za grube, publiczne tysiące podczas prywatnych spotkań.. ). Jak widać obie strony sporu mają coś w tej kwestii za uszami. Różnica jest taka, że Hoffman nie jest już w partii PiS, a Sikorski chyba nadal jest posłem PO, czy coś się zmieniło? Wracając do sedna sprawy, niestety nie widzę pola do dyskusji z osobami, które nawet to, że Kaczyński zrezygnował z pobierania emerytury odbierają jako coś nagannego lub bez znaczenia. Oczywiste jest, że w skali kraju i wielkości wydatków budżetowych jest to symboliczny gest, ale proszę pokażcie mi takiego polityka po stronie PO czy PSL - zyska w moich oczach takie samo uznanie jak Kaczyński. Twierdzenie, że na biednego nie trafiło nic nie ma tu do rzeczy - liczy się gest - innych nie było na to stać. Wierzę, że rozmawiam tutaj z inteligentnymi i fajnymi ludźmi - spójrzcie zatem trochę na to wszystko z boku i oceńcie sami. Kontynuując ten wątek chciałbym porozmawiać na temat spraw poważnych. Wrzuciłem linki z wywiadami Pana Sumlińskiego i z jego przesłuchań. Tylko kolega Ando się do tego odniósł, a tam właśnie jest zarys prawdziwej twarzy rządów PO-PSL. To co omawia Sumliński jest przerażające i trudno uwierzyć, że takie rzeczy mogły się w Polsce dziać - a działy się. Dziennikarz otwarcie mówi, że Bronisław Komorowski to przestępca - zresztą sąd okręgowy w Warszawie utwierdził go w tym przekonaniu. I taki człowiek był prezydentem naszego kraju - PRZESTĘPCA, a Wy czepiacie się że Duda to, Duda tamto...
PiS to nie jest partia z moich snów, ale oni przynajmniej mają na sercu sprawy Polskie, a nie prywatę.

Apeluję o rozsądek.
Pozdrawiam.

Nie zarzucam Kaczyńskiemu, że żyje z publicznych pieniędzy. Taki mamy ustrój. Dla mnie to żaden przejaw altruizmu. Ma zapewniony byt na dobrym poziomie i nie potrzebuje więcej. Jego wybór. Motywów nie znam.
O sprawie Fundacji Solidarności wspomniałem dlatego, że właśnie nie została wyjaśniona jak sam napisałeś. Nikomu, powtarzam nikomu nie zależało na wyjaśnieniu, ponieważ "uwłaszczali" się wszyscy. Od czarnych do czerwonych. Wspólnota szemranych interesów.
A.Hoffman nie został usunięty z PIS za przewały żony, tylko za wyłudzenie (lot do Madrytu). Sikorski nie jest już posłem. I w sumie dobrze.

Co do red. Sumlińskiego. Skoro ma dowody niech zgłosi zawiadomienie do prokuratury. Ziobro tylko czeka na takie newsy. Chyba, ze to zbiór domysłów i political fiction. Na razie mówi, że jego książka to swoiste zawiadomienie. Widać, nawet dla Ziobry za słabe.

Co do słowa PRZESTĘPCA w odniesieniu do B.Komorowskiego. Mocne słowa. Niech ktoś wytoczy proces. Może nawet zrób to Ty. Jak przegra, to będziesz mógł go nazywać przestępcą. Wielu komentatorów, prawników również określa teraźniejsze działania Prezydenta Dudy jako łamanie prawa. Mimo to nie nazywam Prezydenta przestępcą.

Brak prywaty w PIS? Proszę Cię.... Wszystkie spółki skarbu państwa, media publiczne, "Misiewicze". Są tak samo pazerni na stołki jak PO, PSL, SLD. Kukizy też by chętnie dali dupy za parę stołków, ale nikt ich nie chce. Nie bronię bezkrytycznie poprzednich rządów, ale miało być lepiej. A jest tak samo. TKM w czystej postaci.

PostNapisane: 10.sty.2017 22:28:39 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
metyoo napisał(a):
Pominę też temat na topie: reforma szkolnictwa. Gdybyś miał na tyle duże dzieci, wiedziałbyś o czym mowa. partia twierdzi, że miliony ludzi chciało tej reformy, a ja zapytam: gdzie te miliony? na razie widzę miliony niezadowolonych (pomijam nauczycieli), których olano na poziomie konsultacji społecznych, zaraz zaraz, były jakieś konsultacje? :D

+1

Co do Kaczyńskiego nie będę się wypowiadał o kimś kto "rządzi zza pleców". Nie mam do takiej osoby zaufania i tyle!

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 10.sty.2017 22:31:16 
Użytkownik

metyoo napisał(a):
:D
Nie wiem jak inni, ja nie krytykuję kaczyńskiego dla zasady. Nie chodzi, że żyje za publiczne pieniądze, tj. pobiera stosowne uposażenie za bycie posłem, bo to dość logiczne, chodzi o to, że utrzymuje go partia - fundując dojazdy do pracy, ochronę za ciężkie pieniądze i kto wie co jeszcze - nie zdziwiłbym się, że piorą, sprzątają w domu i faktycznie go żywią - która to partia ma kasę, nie skądinąd, tylko z subwencji. I o to chodzi! Nie jest wtedy wyczynem zrezygnować z kilku tysięcy, mając kolejne kilka(naście) zapewnione przez kolejne lata, mieć zapewnione dodatkowo utrzymanie i jeszcze się tym pochwalić.
Mam gdzieś co robi ze swoimi pieniędzmi, czy też pieniędzmi, które mu przysługują - to jego sprawa!

Proszę Cię tylko o jedno: nie pisz proszę, że pis ma na sercu polskie sprawy, nie prywatę, bo doskonale wiesz, że tak nie jest! Pomijam pierdylion stron na temat "niepotrzebnego" TK, zwrócę jedynie uwagę na zmiany prawa, żeby na poważnych i odpowiedzialnych stanowiskach w kraju, oraz spółkach należących do skarbu państwa, siedzieli mineciarze i dupowłazy, którzy nie mają pojęcia jak sprawuje się takie stanowiska!

AD oświaty. Moja córka będzie przedmiotem eksperymentu za rok w VII klasie. Spotka się przy naborze do szkoły średniej z III klasa gimnazjum. Kumulacja rocznika. I co? Min. Zalewska ma to w dupie. Pierd... na okrągło, że przemyślane, policzone itp.

Nikt z nikim niczego nie konsultował.

BTW. Na YT są dwa odcinki " Ucha Prezesa" KMN. Dla mnie śmieszno i straszno.

Ostatnio edytowano 10.sty.2017 22:39:13 przez orsetto, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10.sty.2017 22:36:15 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Masz dowody na to, że prywatna ochrona jest finansowana z publicznych pieniędzy? (nota bene, nie zastanowiło Cię dlaczego Kaczyński ma prywatną ochronę?) Czy że sprzątają i żywią go z pieniędzy partii?
Piszesz o nim jak o człowieku ubezwłasnowolnionym - a chyba tak nie jest? czy jest?
Nie chwalił się tym Kaczyński - na ten artykuł trafiłem zupełnie przypadkiem - i to jeszcze na onecie.

Uważam, że Kaczyński ma sercu sprawy Polski, a to o czym mówisz to polityka kadrowa która zawsze miała miejsce po przejęciach władzy przez daną opcję i PO PSL nie było inne w tej kwestii (przykład, Pan Gross (poseł PSL), za czasów PO PSL dyrektor Oddziału Regionalnego ARIMR W Toruniu - po zmianach w rządzie został wepchnięty przez swego kolesia Marszałka Całbeckiego (PO) na stanowisko dyrektora WORD w Bydgoszczy... z rolnictwa do WORD, pensja podobna - by żyło się lepiej, nam wszystkim!
Odnośnie szkolnictwa, dzieci nie mam w tym wieku, ale mam teściów co adoptowali dzieci w takim wieku i wiem z czym to się wiąże - jestem za tym rozwiązaniem bo gimbaza nic dobrego nie wnosiła, wręcz odwrotnie. Kiedyś przeżyliśmy tę zmianę, przeżyjemy teraz.

PS. PiS mówił o tych zmianach w swoim programie wyborczym, zatem mają pełne prawo moralne do mówienia o tym, iż ludzie chcą tej zmiany skoro wygrali wybory.

PS2. Komorowski powinien zasiąść na ławie oskarżonych - TAK STWIERDZIŁ SĄD OKRĘGOWY WARSZAWY! Otwórzcie oczy...

PS 3. Sumliński będzie wytaczał procesy, mówi o tym w jednym z wywiadów.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Ostatnio edytowano 10.sty.2017 22:43:02 przez Zarathustra, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 10.sty.2017 22:40:48 
Użytkownik

Jeszcze gwoli ścisłości odnośnie posła kaczyńskiego - no właśnie, posła, nie premiera. Na świecie przyjęła się zasada, że szef partii zostaje premierem i odpowiada bezpośrednio za swoje poczynania gospodarczo-polityczno-personalne. Tutaj mamy idealny przykład spychologii. Czlowiek zasłania się marionetką. Wszyscy dobrze wiedzą, że żadna decyzja nie zostaje podjęta, bez namaszczenia przez prezesa, dlaczego zatem nie potrafi zrobić tego bezpośrednio? Niech każdy sobie to sam przemyśli.
Pytasz, czy kaczyńscy byli cwani? Tak, byli cwani i nadal są (jest), czyt. początek posta i posłuchaj ludzi, którzy mówią o stanie wojennym, a dokładniej, kiedy wystawiali cztery litery na odstrzał komuchów, bracia k. siedzieli cicho, pojawili się nagle, kiedy rozpoczęła się transformacja - tacy zbawiciele narodu....

Co do ochrony, wożenia prezesa itd z publicznych pieniędzy mam takie same dowody jak pan sumliński. Nikt do dzisiejszego dnia nie zdementował, wręcz jest to potwierdzone przez samą partię, że ochrona itd. pochodzi z kasy partii, znaczy skąd? ze składek partyjnych?
Nadinterpretujesz wypowiedzi! Nie uważam go za ubezwłasnowolnionego, wręcz przeciwnie. :)
Oj temat rzeka, moglibyśmy się okładać na argumenty i tak się w tej kwestii nie dogadamy, a artykuł na onecie, wp, interii nie bierze się z nikąd i chyba nie wierzysz w to, że opublikowali takiego njusa posłowie opozycji?

Nadal się dziwisz, że jadą po nim jak po łysej kobyle?

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

Ostatnio edytowano 10.sty.2017 22:51:49 przez metyoo, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 10.sty.2017 22:42:20 
Moderator

Wolę takich zbawicieli niż byłych agentów i postkomuchów - wrogów narodu Polskiego!

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 10.sty.2017 22:48:50 
Użytkownik

Doczytaj resztę mojej produkcji. Ale jeszcze odniosę się do tych zbawców: albo walczyli z komuną, albo udawali, że walczą, no ale nawet PRLowski prokurator walczył z komuną, więc co tutaj dyskutować...
Na tym kończę tą bezpłodną dyskusję, bo prądu szkoda.

PostNapisane: 10.sty.2017 22:57:20 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Masz dowody na to, że prywatna ochrona jest finansowana z publicznych pieniędzy? (nota bene, nie zastanowiło Cię dlaczego Kaczyński ma prywatną ochronę?) Czy że sprzątają i żywią go z pieniędzy partii?
Piszesz o nim jak o człowieku ubezwłasnowolnionym - a chyba tak nie jest? czy jest?
Nie chwalił się tym Kaczyński - na ten artykuł trafiłem zupełnie przypadkiem - i to jeszcze na onecie.

Uważam, że Kaczyński ma sercu sprawy Polski, a to o czym mówisz to polityka kadrowa która zawsze miała miejsce po przejęciach władzy przez daną opcję i PO PSL nie było inne w tej kwestii (przykład, Pan Gross (poseł PSL), za czasów PO PSL dyrektor Oddziału Regionalnego ARIMR W Toruniu - po zmianach w rządzie został wepchnięty przez swego kolesia Marszałka Całbeckiego (PO) na stanowisko dyrektora WORD w Bydgoszczy... z rolnictwa do WORD, pensja podobna - by żyło się lepiej, nam wszystkim!
Odnośnie szkolnictwa, dzieci nie mam w tym wieku, ale mam teściów co adoptowali dzieci w takim wieku i wiem z czym to się wiąże - jestem za tym rozwiązaniem bo gimbaza nic dobrego nie wnosiła, wręcz odwrotnie. Kiedyś przeżyliśmy tę zmianę, przeżyjemy teraz.

PS. PiS mówił o tych zmianach w swoim programie wyborczym, zatem mają pełne prawo moralne do mówienia o tym, iż ludzie chcą tej zmiany skoro wygrali wybory.

PS2. Komorowski powinien zasiąść na ławie oskarżonych - TAK STWIERDZIŁ SĄD OKRĘGOWY WARSZAWY! Otwórzcie oczy...

PS 3. Sumliński będzie wytaczał procesy, mówi o tym w jednym z wywiadów.

M.Kamińskiego Sąd Rejonowy skazał, Sąd Okręgowy nakazał przeprowadzić ponowny proces. A prezydent Duda ułaskawił. Otwórz oczy....To się dzieje naprawdę. TKM

A red. Sumliński niech skończy grozić, tylko niech wytacza procesy.

Co do wstawiania swoich ludzi. Ten do WORD a człowiek, który poczuł, że konie są jego pasją został dyrektorem stadniny. Znajdujesz analogię?

A ta "gimbaza" to sobie fajnie radziła w międzynarodowych testach. Niewygodne, ale prawdziwe. A teraz 15 latkowie będą zmieszani z 7 latkami. Dobra zmiana? Nie sadzę.

PostNapisane: 10.sty.2017 22:59:31 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Sumlińskie jest trochę jak Macierewicz - "wiem, ale nie powiem" "mam dowody, ale nie pokaże" Tyle, że redaktorek wie, ma ale tylko o tym mówi i nic więcej. Na co on czeka?

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 10.sty.2017 23:02:44 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Wolę takich zbawicieli niż byłych agentów i postkomuchów - wrogów narodu Polskiego!

Zbawiciele: Piotrowicz, sędzia Kryże, itp. Gieroje. Rozpieprzyli PZPR od środka. Cześć im i chwała!!!!

PostNapisane: 10.sty.2017 23:38:41 
Moderator

Jak już wspomniałem, nie ma pola do dyskusji. Musicie sami dojść do pewnych spraw.

Over.

PS. Co do Sumlińskiego, jak nie wiecie, człowiek ten przez 6 lat był targany przez uwczesną władzę. Zniszczono mu i jego rodzinie życie, chciał popełnić samobójstwo. Po 6 latach sąd uniewinnia go ze wszystkich stawianych mu zarzutów - nie mówcie więc w sposób pobłażliwy i lekceważąco o tym człowieku. On przeszedł przez piekło, które zgotował mu Komorowski, Graś i Bondaryk. Nikt z Was nie chciałby znaleść się na jego miejscu - a tylko dlatego, że odmówił "współpracy". Co do Kamińskiego to wiadome jest że był to proces polityczny, to czego się spodziewaliście ?

PS 2. Orsetto, mówiłem przecież że takie praktyki były zawsze i argument, że PiS osłabia przez to państwo Polskie jest mało poważny.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 11.sty.2017 03:13:08 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Ja pierolole, sięgnąć 15 lat wstecz, wybrać pasujące cytaty i ułożyć teorię spiskową... Mam wrażenie, że tylko tym niezaradnym, którym zmiany ostatnich 20 kilku lat przemknęły przed nosem, chce się szukać winnych swojej niedoli i "znajdują" na to dowody.
Kuźwa, nie załapałem się na pociąg, to zmieszam z błotem tych, którzy już jadą - z pewnością na gapę i poza kolejnością.
Taka jest mentalność zwolenników PISu. A PIS to świetnie rozgrywa.

Mam wrażenie, że to żenada, w której przeciwnicy PISu na ogół nie chcą brać udziału.

Zarathustra - wszyscy mają dowody, wszyscy rzucają epitetami, cały proPISowski "naród" wie o zamachu, a przez ponad rok NIKT nie zrobił ŻADNEGO procesu winnemu, nie opublikował ŻADNYCH dowodów. Wszyscy mają jedną metodę (jak ktoś to wcześniej napisał) - wiemy, ale nie powiemy! Obłęd, który zaślepia wam oczy. Taką metodą nie udowodnicie wyższości moralnej (?) PISu, a bieżące życie pokazuje, że PIS to bagno takie samo jak wszyscy przez poprzednie ćwierć wieku.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 11.sty.2017 07:01:07 
Moderator

Auto: V70
Rodzynek czytasz w moich myślach :)

PostNapisane: 11.sty.2017 07:15:50 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Jak już wspomniałem, nie ma pola do dyskusji. Musicie sami dojść do pewnych spraw.

Over.

PS. Co do Sumlińskiego, jak nie wiecie, człowiek ten przez 6 lat był targany przez uwczesną władzę. Zniszczono mu i jego rodzinie życie, chciał popełnić samobójstwo. Po 6 latach sąd uniewinnia go ze wszystkich stawianych mu zarzutów - nie mówcie więc w sposób pobłażliwy i lekceważąco o tym człowieku. On przeszedł przez piekło, które zgotował mu Komorowski, Graś i Bondaryk. Nikt z Was nie chciałby znaleść się na jego miejscu - a tylko dlatego, że odmówił "współpracy". Co do Kamińskiego to wiadome jest że był to proces polityczny, to czego się spodziewaliście ?

PS 2. Orsetto, mówiłem przecież że takie praktyki były zawsze i argument, że PiS osłabia przez to państwo Polskie jest mało poważny.

Fakt, wąskie pole do dyskusji. Ale to dlatego, że nie przyjmujesz ŻADNYCH argumentów drugiej strony. Jakbym słuchał Szefernakera. Tobie też polecam "dojście do pewnych spraw"

Co Sumlińskiego, to tak jak pisałem. Niech przedstawi dowody dla sądu.
Były zawsze. Dobra zmiana miała to odmienić.

Oczywiście, że nie osłabia państwa. Wręcz je wzmacnia. TKM jak wcześniej pisałem.

PostNapisane: 11.sty.2017 09:07:22 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Sprawa PC i Solidarności nie została wyjaśniona, a każdy trzeźwo myślący człowiek chyba nie wierzy w to, że jeśli faktycznie byłoby coś na rzeczy to postkomuniści by tego nie wykorzystali i zniszczyli Kaczyńskich - przecież mieliby problem z głowy i wolną rękę rządów po wsze czasy i tylko zmieniali by się, raz PO, potem SLD, a na dokładkę PSL. Wynika z tego, że albo Kaczyńscy byli bardzo przebiegli i zaradni, albo cała ta afera była nakręcana po to by ich zdyskredytować. Widząc mechanizmy jakie funkcjonowały za czasów PO-PSL rozwiązania "na aferę" są wysoce prawdopodobne - mówi o tym Pan Sumliński.

Apeluję o rozsądek.
Pozdrawiam.

Ale w druga stronę to nie widzisz, " a każdy trzeźwo myślący człowiek chyba nie wierzy w to, że jeśli faktycznie byłoby coś na rzeczy to postkomuniści by tego nie wykorzystali i zniszczyli" poprzednikow przez ponad rok mając wszystkie dokumenty i "dowody".
Mnie jakoś bardziej na postkomuchow pasują pisowscy rycerze dobrej zmiany.
Nie wiem dlaczego ale jakoś cały ten pis istnieje na spisku, tylko pomówienia bez dowodów, Komorowski, Kropiwnicki, smolensk nie wspominając o "złodziejach z po" , Janowie itp.

Przypominam
http://wpolityce.pl/m/polityka/321374-a ... ezkarnosci

Co do spisków. ..
wiedziałeś ze Obame ochraniaja obcy

https://m.youtube.com/watch?v=Tb8mU_g_f2w

haha

Co do reformy oświaty - kpina, tak jak to że "prezydent miał wątpliwosci" a podobno jest strażnikiem konstytucji, to ja mogę mieć wątpliwości. A on ma od swoich wątpliwości wątpliwy teraz TK.

A z głosowaniem nad budżetem to już przesadzili...

I tak co miesiąc sobie złamiemy prawo, "ciemny lud to kupi".

100 C4...94'...2.2t...AAN,
...........................................................
HVAC

PostNapisane: 11.sty.2017 09:46:30 
Użytkownik

Co do oświaty, to łatwiej jest rozszerzyć zakres działania szkół, czyt.uruchomić kolejne klasy, niż je likwidować? Pomijam nauczycieli, których wielu straci pracę, ale co tam, naród zaradny - da sobie radę.
Szkoła mojej córki najprawdopodobniej zostanie zlikwidowana, mimo ogromnych nakładów finansowych z budżetów w ostatnich latach: nowa sala gimnastyczna, orliki, kompletny remont budynku itd. Za to przeniosą ją do szkoły po byłym gimnazjum, sąsiadującym bezpośrednio z liceum.
Nie sam budynek jest tutaj ważny, bo do obu szkół mam tak samo daleko, ale 8-latki bezpośrednio spotykające się z dorosłymi ludźmi to poroniony pomysł, ale i to nie jest najgorsze, najgorsze jest to, że poziom nauczania w obecnej podstawówce jest na bardzo wysokim poziomie, natomiast nauczanie w tej drugiej szkole jest na jednym z najniższych poziomów w całym województwie... To się nazywa logika! PS. burmistrz należy do dobrej zmiany :D
Nikt nikogo nie pytał, czy tak jest dobrze, po prostu wbili sobie do głowy, a raczej próbują nam wbić do głowy, ze tak będzie lepiej.

Zarath, stwierdziłęś, że przeszedłeś przez gimnazjum, a teraz wyzywasz gimnazjalistów od gimbusów? A ty czasem nie byłeś takim gimbusem? :D
W tej chwili nie gimnazja są bezpośrednim problemem, problemem jest ogólne schamienie narodu. Brak szacunku do nauczyciela tak ze strony uczniów, jak rodziców!
Za moich czasów (jak pewnie większości) nauczyciel był autorytetem i czuło się do nie go respekt, nauczyciel przy przegięciu sypnął w łeb, dał wskaźnikiem po łapach za pejsy wyciągnłą, a rodzic jeszcze poprawił, żeby był większy wstyd, dzisiaj mamy do czynienia z bezstresowym wychowywaniem, gdzie dzieci wyręczają sprzątaczki tarzając się i wycierając podłogę... :)

PostNapisane: 11.sty.2017 10:12:45 
Moderator

Auto: Audi S4
Zarath

A nie przyszło Ci do głowy, ze kwity na "krula polskiej polityki" moze mieć ktoś z jego otoczenia ???? (chyba wiadomo o kim mowa) lub co nie daj Boże.... jakieś obce mocarstwo ???
Pomyslałes o tym, ze chłop ledwie przędzie bo jest szantazowany kazdego dnia.... i dlatego musi opowiadac te banialuki o dojsciu do prawdy i o zamachu o tych "miliardach" ukradzionych przez Tuska , o tej zmowie Tuska i Putina.
Czy nie pomyslałes ze jesli ktos robi duzo szumu wokoł sprawy to tak naprawde odciąga uwagę od prawdziwych sprawców. To teraz się pytam kto robi najwiecej szumu....

PiS jest umoczony po czubek głowy nawet nie po uszy.

Kiedyś wspomniales ze naczelnik to taki super maz stanu bo polozył koalicje PiS LPR Samoobrona - dla dobra Polski.
Otóż trzeba wiedzieć że to wtedy PKW odrzuciła sprawozdanie PiS - zablokowała dotacje partyjną.... bagatela 65 mln PLN. TYLKO nowe wybory dawały szanse na odzyskanie tej kasy. I tak sie stało. To o tym w Juratcie rozmawial św pamieci brat z Tuskiem. Wy macie władze... a my odzyskamy kase.
Tyle w temacie.

PS
W identycznej sytuacji jest dziś Nowoczesna z Ryskiem Petru..... dlatego tak trąbią o samorozwiazaniu Sejmu.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 11.sty.2017 10:15:47 
Użytkownik

metyoo napisał(a):
Co do oświaty, to łatwiej jest rozszerzyć zakres działania szkół, czyt.uruchomić kolejne klasy, niż je likwidować? Pomijam nauczycieli, których wielu straci pracę, ale co tam, naród zaradny - da sobie radę.
Szkoła mojej córki najprawdopodobniej zostanie zlikwidowana, mimo ogromnych nakładów finansowych z budżetów w ostatnich latach: nowa sala gimnastyczna, orliki, kompletny remont budynku itd. Za to przeniosą ją do szkoły po byłym gimnazjum, sąsiadującym bezpośrednio z liceum.
Nie sam budynek jest tutaj ważny, bo do obu szkół mam tak samo daleko, ale 8-latki bezpośrednio spotykające się z dorosłymi ludźmi to poroniony pomysł, ale i to nie jest najgorsze, najgorsze jest to, że poziom nauczania w obecnej podstawówce jest na bardzo wysokim poziomie, natomiast nauczanie w tej drugiej szkole jest na jednym z najniższych poziomów w całym województwie... To się nazywa logika! PS. burmistrz należy do dobrej zmiany :D
Nikt nikogo nie pytał, czy tak jest dobrze, po prostu wbili sobie do głowy, a raczej próbują nam wbić do głowy, ze tak będzie lepiej.

Zarath, stwierdziłęś, że przeszedłeś przez gimnazjum, a teraz wyzywasz gimnazjalistów od gimbusów? A ty czasem nie byłeś takim gimbusem? :D
W tej chwili nie gimnazja są bezpośrednim problemem, problemem jest ogólne schamienie narodu. Brak szacunku do nauczyciela tak ze strony uczniów, jak rodziców!
Za moich czasów (jak pewnie większości) nauczyciel był autorytetem i czuło się do nie go respekt, nauczyciel przy przegięciu sypnął w łeb, dał wskaźnikiem po łapach za pejsy wyciągnłą, a rodzic jeszcze poprawił, żeby był większy wstyd, dzisiaj mamy do czynienia z bezstresowym wychowywaniem, gdzie dzieci wyręczają sprzątaczki tarzając się i wycierając podłogę... :)

Przekaz jest jasny. Gimnazja to zło.Dlaczego? Bo tak. Wskaźniki po gimnazjum? Nieważne. Opinia nauczycieli, większości profesorów? Mamy w d... Suweren tak zdecydował. Tyle, że dla suwerena każda szkoła będzie zła. Bo czegoś wymaga. Wczoraj z ciekawości zerknąłem w podstawy programowe z fizyki i matematyki dla ośmioletniej SP. Dramat.
Ale religia od I klasy po dwie godziny. Kreacjonizm górą. Teoria ewolucji? Chyba szatan ją napisał. Prof. Waśko i klechy zacierają ręce. I dobrze wiecie dlaczego. Nawet te przebrzydłe "gimbusy" to widzą. A jeśli nie, to faktycznie edukacja w ich wypadku była nieskuteczna. Niekoniecznie z winy szkoły.

PostNapisane: 11.sty.2017 10:19:30 
Użytkownik

przemik napisał(a):
Zarath

A nie przyszło Ci do głowy, ze kwity na "krula polskiej polityki" moze mieć ktoś z jego otoczenia ???? (chyba wiadomo o kim mowa) lub co nie daj Boże.... jakieś obce mocarstwo ???
Pomyslałes o tym, ze chłop ledwie przędzie bo jest szantazowany kazdego dnia.... i dlatego musi opowiadac te banialuki o dojsciu do prawdy i o zamachu o tych "miliardach" ukradzionych przez Tuska , o tej zmowie Tuska i Putina.
Czy nie pomyslałes ze jesli ktos robi duzo szumu wokoł sprawy to tak naprawde odciąga uwagę od prawdziwych sprawców. To teraz się pytam kto robi najwiecej szumu....

PiS jest umoczony po czubek głowy nawet nie po uszy.

Kiedyś wspomniales ze naczelnik to taki super maz stanu bo polozył koalicje PiS LPR Samoobrona - dla dobra Polski.
Otóż trzeba wiedzieć że to wtedy PKW odrzuciła sprawozdanie PiS - zablokowała dotacje partyjną.... bagatela 65 mln PLN. TYLKO nowe wybory dawały szanse na odzyskanie tej kasy. I tak sie stało. To o tym w Juratcie rozmawial św pamieci brat z Tuskiem. Wy macie władze... a my odzyskamy kase.
Tyle w temacie.

PS
W identycznej sytuacji jest dziś Nowoczesna z Ryskiem Petru..... dlatego tak trąbią o samorozwiazaniu Sejmu.

Niemożliwe. Niepokalani z PIS nigdy by tak nie postąpili.
Prezes cierpi na syndrom oblężonej twierdzy. Wszędzie widzi wroga.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1