orsetto napisał(a):
myszon90 napisał(a):
I tu Panowie macie rację, możecie z czystym sumieniem jechać po pisiorach, bo zarówno z WOŚP-em dali dupy( tu myślę że jedynie głupek Kurski zawinił), jak i z 1000 stołków (ok 3xdziennie)...
Dzięki temu, WOŚP znowu rekord zaliczy, a co do stołków, cóż, mam nadzieję, że są to choć w odrobinie fachowcy i nie będzie milionowych fv za "doradztwo" i suma sumarum budżet wyjdzie na tym na +...
Co do puczu, można go odbierać jak się chce, tak czy siak jedni pachołkom wybaczą, bo przecież nic się nie stało, inni będą domagać się kary przewidzianej ustawowo...
Próba nieuchwalenia budżetu z późniejszymi konsekwencjami była podjęta i to nie ulega wątpliwości... Cała opozycja moim zdaniem, działa tak jak 9 lat temu, za wszelką cenę chce pokazać "nieudolność" rządu, chyba tylko na tym bazują, bo nic od siebie nie widzę, żeby dawali...
A TVPis musiał powstać, jak sobie wyobrażacie, że mając całą siłę mediów przeciwko sobie, można normalnie pracować/rządzić??
TVN antagonizuje z jednej strony, TVPis z drugiej, jest jakaś równowaga...
Jest duża różnica między TVN a TVPIS. TVN jest prywatny, a TVPIS nie. TVPIS jest utrzymywana z budżetu państwa (moje podatki) i abonamentu. Gadzinówka za publiczne pieniądze.
O tym, czy to takie samo gówno, dowiemy się za kilka lat, myślę, że za wcześnie takie wnioski wysnuwać...
Co do fachowców z nadania PIS to są tacy sami "specjaliści z miodem w uszach" jak za poprzednich ekip. Na pewno pewien procent jest kompetentny, ale większość to "Misiewicze" w państwowych spółkach. Zatrudniłbyś ich u siebie? A kasy pójdzie tyle samo.
Wszystko zależy od tego, ile nowych firm "doradczych" zaraz powstanie i na jakie sumy będą wystawiać fv, mi tyko o to chodzi, o te lepkie łapy...
Co do kompetencji się nie wypowiadam, nie mi oceniać...
TVPis musiał powstać, nie wnikam, czy to uczciwe czy nie, żeby była równowaga...tylko po to...
orsetto napisał(a):
Twoim zdaniem kastrują złodziejską bandę. Może tak. I tworzą nową. I w czy są lepsi? Takie samo g....TKM
O takie wnioski za wcześnie, trzeba poczekać kilka lat, na kolejny "bilans" zrobiony, przez następną ekipę...