.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 20:40:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 19.sty.2017 09:32:39 
Użytkownik

bloku napisał(a):
Odbiegne od tej dysputy. Ktos sluchal dzisiaj Radia Zet o 8? Pieknie sie Błaszczak zaoral w kwestii protestu przed sejmem. Jego kompetencje co do stanowiska zostaly mocno podwazone i to przez samego siebie.

Polecam odsluchac audycji na RZ.

Wytapatane Szajsungiem

Współczuję Policji takiego szefa.
Taki cytat mi tutaj pasuje z CK Dezerterzy: "Melduję posłusznie, Panie Kapitanie, takie dostałem polecenie. Pan Oberleutnant słusznie zauważył, że zawsze podczas inspekcji wywołuje się z szeregu największego bałwana, więc lepiej żeby nauczył się czegoś na pamięć, niż ma mówić od siebie. Faktycznie, tak to już jest, że najszybciej na siebie zwraca uwagę idiota. "

PostNapisane: 19.sty.2017 09:39:49 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
myszon90 napisał(a):
Sam Falenta, w moim mniemaniu to tylko figurant, za całą akcją stały służby, które po prostu miały dość Tuska, jego koleżków i rozsprzedawania/rozkradania Polski...

To tak trochę na poparcie moich domysłów odnośnie do mieszania się Ruskich w przebieg wyborów nie tylko w USA, ale i u nas:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-w ... ty/jpl7019

orsetto napisał(a):
bloku napisał(a):
Odbiegne od tej dysputy. Ktos sluchal dzisiaj Radia Zet o 8? Pieknie sie Błaszczak zaoral w kwestii protestu przed sejmem. Jego kompetencje co do stanowiska zostaly mocno podwazone i to przez samego siebie.

(...)

(...)

Pierwsze opinie znających się na prawie:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/policja- ... ow/dbgq6jr

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 19.sty.2017 09:53:21 
Użytkownik

rodzynek napisał(a):
myszon90 napisał(a):
Sam Falenta, w moim mniemaniu to tylko figurant, za całą akcją stały służby, które po prostu miały dość Tuska, jego koleżków i rozsprzedawania/rozkradania Polski...

To tak trochę na poparcie moich domysłów odnośnie do mieszania się Ruskich w przebieg wyborów nie tylko w USA, ale i u nas:

orsetto napisał(a):
bloku napisał(a):

(...)

(...)

Pierwsze opinie znających się na prawie:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/policja- ... ow/dbgq6jr

Błaszczak powie, że są to tylko opinie ludzi i instytucji wrogich Polsce. On i Ziobro ( w domyśle prezes) wiedzą lepiej.
Kaczyński, Szydło spotkali się z suwerenem. I co? Szok!!!

Ostatnio edytowano 19.sty.2017 09:58:40 przez orsetto, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19.sty.2017 09:56:19 
Klubowicz

Frazes frazesem pogania, a ludzie im wierzą... Przykre.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 19.sty.2017 10:03:46 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
rodzynek napisał(a):
myszon90 napisał(a):

To też poniekąd potwierdza moją tezę...że to figurant...
Czy rosjanie chcieli, żeby do władzy doszła partia rusofobiczna - nie wiem, czy z obecną władzą, będzie się robiło tak lekko interesy energetyczne jak dotychczas - wątpię...

No i teksty podsłuchanych polityków były raczej ich autorstwa, nie rosjan...a to dzięki właśnie tym tekstom przegrali....

Panowie, cały czas kwestionujecie prawo PIS-u do rządzenia...Nigdy nie było i nie będzie takiego coby wszystkim dogodził, zawsze znajdzie się grupa ludzi niezadowolonych...Na Wawelu spotkał się z suwerenem?? czy raczej z bandą przygłupich chłystków??

Jedno skrzyknięcie zwolenników PIS ściąga kilkunastokrotnie większe ilości ludzi niż kodziarzy w czasie kumulacji...
Do tego dochodzą jeszcze sondaże, dające pisiorom znaczną przewagę...

PostNapisane: 19.sty.2017 10:17:31 
Klubowicz

myszon,
Falenta to figurant. Zgadzamy się obaj. Ja twierdzę, że za nim mogą być Ruskie, a nie nasze służby. Ruskim zależało na obaleniu PO, bo ta za mocno wiązała Polskę z Unią. PISem łatwiej będą sterować, bo to (wg mnie) oszołomy i ludzie bez przygotowania. A dlatego, że rusofoby, to łatwiej będzie ukryć fakt, że wiele spraw idzie po myśli Rosjanom. Jak na razie z leksza potwierdza się wątek popleczników Falenty.

Kwestionuję prawo PISu do psucia prawa, obyczajów i skłócania Polaków.

Widzisz, jedno skrzyknięcie zwolenników PIS - niech się skrzykują. A właściwie, niech ich partia skrzykuje, bo tak to się zawsze odbywa. Przeciwników natomiast nikt nie musi skrzykiwać, bo ludzie robią to samodzielnie - oddolnie, jak się to ładnie mówi. Jak widać - wyrażają swoje niezadowolenie, a nie takich czy innych liderów.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 19.sty.2017 10:27:30 
Użytkownik

rodzynek napisał(a):
myszon,
Falenta to figurant. Zgadzamy się obaj. Ja twierdzę, że za nim mogą być Ruskie, a nie nasze służby. Ruskim zależało na obaleniu PO, bo ta za mocno wiązała Polskę z Unią. PISem łatwiej będą sterować, bo to (wg mnie) oszołomy i ludzie bez przygotowania. A dlatego, że rusofoby, to łatwiej będzie ukryć fakt, że wiele spraw idzie po myśli Rosjanom. Jak na razie z leksza potwierdza się wątek popleczników Falenty.
Być może masz rację, jeśli chodzi o Rosjan, nie zgodzę się natomiast, że to większe oszołomy, niż poprzednicy.. ;)
Cały czas uważam, że przeceniasz wpływ prezesa na zmiany w europie...

rodzynek napisał(a):
Kwestionuję prawo PISu do psucia prawa, obyczajów i skłócania Polaków.
Dla niektórych psucie, dla innych naprawa...

rodzynek napisał(a):
Widzisz, jedno skrzyknięcie zwolenników PIS - niech się skrzykują. A właściwie, niech ich partia skrzykuje, bo tak to się zawsze odbywa. Przeciwników natomiast nikt nie musi skrzykiwać, bo ludzie robią to samodzielnie - oddolnie, jak się to ładnie mówi. Jak widać - wyrażają swoje niezadowolenie, a nie takich czy innych liderów.
wg mnie wygląda to podobnie, ale, że nie uczestniczę, to nie wiem...

PostNapisane: 19.sty.2017 11:04:18 
Użytkownik

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... l#MTstream

Lżenie posłów na Sejm. Zakłócanie pracy posłów. Panie Błaszczak do roboty. Zdjęcia do netu. A nie... Przecież to Młodzież Wszechpolska. Dobre chłopaki. To nie ma sprawy.

PostNapisane: 19.sty.2017 11:23:45 
Użytkownik

Tam napisane było, że Błaszczak wziął się do roboty i usunął zakłócaczy...
Jest pewna subtelna różnica między rzucaniem się pod koła, czy rzucaniem czymkolwiek a okrzykami... ;)

PostNapisane: 19.sty.2017 11:29:55 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
Jest pewna subtelna różnica między rzucaniem się pod koła, czy rzucaniem czymkolwiek a okrzykami... ;)

No ale zdjęć do netu nie dał. :D

PostNapisane: 19.sty.2017 11:32:07 
Użytkownik

orsetto napisał(a):
myszon90 napisał(a):

może od razu pozamykał... :peace:

PostNapisane: 19.sty.2017 11:39:21 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
orsetto napisał(a):
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21262802,raz-dwa-trzy-niemieckie-psy-protest-na-spotkaniu-ze-schetyna.html#MTstream

Lżenie posłów na Sejm. Zakłócanie pracy posłów. Panie Błaszczak do roboty. Zdjęcia do netu. A nie... Przecież to Młodzież Wszechpolska. Dobre chłopaki. To nie ma sprawy.

Nie powinno być taryfy ulgowej dla żadnej ze stron. Rozgonić pałami ...
Rodzynek: co do blokowania wjazdu na Wawel ... Może tak w imię "nie podoba mi się", ktoś Ci zablokuje wyjazd do roboty ... Ucieszysz się?
Można protestować, ale są granice ...
Osobiście jestem przeciwny wszelkim blokadom dróg etc ... Uderza nie w tych co trzeba i zazwyczaj powoduje straty u niewinnych ...

PostNapisane: 19.sty.2017 12:13:25 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
orsetto napisał(a):
myszon90 napisał(a):

może od razu pozamykał... :peace:

Może. :) Ale pamiątkowa fotka nie zaszkodzi. Tak dla równości, niech cała Polska zna paszcze zadymiarzy.

PostNapisane: 19.sty.2017 13:07:16 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):
orsetto napisał(a):
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21262802,raz-dwa-trzy-niemieckie-psy-protest-na-spotkaniu-ze-schetyna.html#MTstream

Nie powinno być taryfy ulgowej dla żadnej ze stron. Rozgonić pałami ...
Rodzynek: co do blokowania wjazdu na Wawel ... Może tak w imię "nie podoba mi się", ktoś Ci zablokuje wyjazd do roboty ... Ucieszysz się?
Można protestować, ale są granice ...
Osobiście jestem przeciwny wszelkim blokadom dróg etc ... Uderza nie w tych co trzeba i zazwyczaj powoduje straty u niewinnych ...

Co innego zablokować jednemu prywatnemu człowiekowi (chwilowo) wstęp/wjazd w formie demonstracji swojej niechęci, co innego blokować wyjazd z sejmu, co innego blokować drogi np. na przejściach dla pieszych czy np. konwojem traktorów/ciężarówek/taksówek.

Dziwnym trafem często idioci blokują mi autami wyjazd z posesji. Co ciekawe, ani policji ani SM to nie interesuje - moja posesja, mój problem (pomimo tego, że auta stoją na wjeździe/chodniku przy głównej ulicy. Widać ciągle są równi i równiejsi. Jednym zrobią zdjęcia i do netu (a manifa była zgłoszona i legalna), a innych olewają.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 19.sty.2017 13:10:56 
Użytkownik

Co do parkowania we wjeździe to prawo zostało zmienione i ani Policji ani SM nic do tego - można parkować we wjeździe i przy skrzyżowaniu :( Zdaje się że to wymysł poprzedniej dobrej zmiany ...
Sam mam podobny problem i po prostu w razie potrzeby używam otworu paszczowego ...

PostNapisane: 19.sty.2017 13:45:50 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):
Co do parkowania we wjeździe to prawo zostało zmienione i ani Policji ani SM nic do tego - można parkować we wjeździe i przy skrzyżowaniu :( Zdaje się że to wymysł poprzedniej dobrej zmiany ...
Sam mam podobny problem i po prostu w razie potrzeby używam otworu paszczowego ...

Art. 49 ust. 2, pkt. 1 PRD: Zabrania się postoju w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej.

Basket, proszę, sprawdź najpierw info, potem podaj, a jak coś będzie potwierdzone, to pisz kto zawinił (o ile tak było). Jako zwolennik jednak poprzednich rządów - proszę o sprostowanie.
Sprawdzałem na ISAP Sejmu, ale można tu - łatwiej i szybciej: http://kodeks-drogowy.org/

Metoda - po trupach do celu, przepraszam - cel uświęca środki, po PISowiskiemu - Dobra zmiana. Czyli nielegalnie:

http://ksiazki.onet.pl/wiadomosci/gw-cz ... cji/n6kp7v

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 19.sty.2017 14:45:04 
Użytkownik

Skoro tak mówi przepis - odszczekuję.
Niemniej kilkukrotnie odmówiono mi interwencji (SM,Policja) ...
Musiałem parę ch... nawrzucać zanim delikwent zrozumiał ...

PostNapisane: 19.sty.2017 14:56:01 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Odmowa interwencji jest karana. Głośny przykład z Warszawy, gdzie radiowóz zablokował chodnik. Została wezwana jednostka Policji i co...pouczyli zgłaszającego w międzyczasie sprawca parkowania odjechał. Finał tego jest taki, że funkcjonariusz co zaparkował dostał mandat a dwaj koledzy co przyjechali na interwencje otrzymali upomnienia od komendanta oraz skierowanie o niedopełnienie obowiązków służbowych.

Także jak dzwonisz to muszą przyjechać...za godzinę...dwie ale muszą. Nie mogą Ci odmówić.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 19.sty.2017 18:02:22 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):
metyoo napisał(a):
W sądzie pewnie, że nikt się nie odważy w ten sposób wyrazić do sędziego, ale to niestety to nie sąd, a cyrk, a w cyrku małpy i pełna swawola...
Nie mam zamiaru szczerby tłumaczyć, ale nie w taki sposób posłowie się do siebie odzywają... Buczą, śmieją się itd. To ma być powaga instytucji, jaką jest sejm RP? Co puczu (jejku, kocham to słowo w odniesieniu do tego burdelu), skoro pamiętają jak Lepper blokował obrady i nie nazwali tego puczem, dlaczego teraz? :D

Ci ludzie mają tak spięte poślady, że sprawiają wrażenie, jakby mieli się za chwilę posrać! Na komisji śledczej nawet wassermanówna się śmiała z żartów :D Niewinny żart, a ile syfu może narobić...

Dlatego w mojej ocenie Sejm powinien być miejscem równie poważnym co sala sadowa z wszelkimi tego konsekwencjami. Marszałek powinien mieć uprawnienia sędziego i kastrować w zarodku wszelkie wybryki i pajacowanie. Płacimy tym ludziom po kilkanaście kawałków miesięcznie za jajcarstwo,lenistwo i brak profesjonalizmu. Siad płaski na dupie powinien być obowiązkowy a nieuprawnione wyjście z sali lub absencja karana bezwzględnie.
Spróbuj na sali sądowej krzywo usiąść lub pleść brednie - wygrywasz 1000 zł. Mój znajomek za założenie nogi na nogę w sądzie dostał 1000 zł a spróbuj podejść do sędziego i pacyfikować stół ... Kilkanaście dni dla ochłody w areszcie ...
Zdziczenie obyczajów spowodowało iż Sejm zmienił się w cyrk. To akurat zasługa PO i kolesi... Powinno się coś z tym zrobić.

Baskecior, WIelkie +1 (z małym ale - w jakim areszcie dla ochłody???? - zwykły w...ol żeby CZcigodny oseł szczerba wyszczerbiony chodził.

Co do parkowania/blokowania: Mam przyjemność mieszkać blisko kościoła. Czerwone berety blokowały wjazd co święto (po co krzyczeć i na policję dzwonić ""góźdź"" wystarczy)

I ostatnie co do Orkiestry i Owsiaka ; zawsze wrzucamy w skarbonę i to się nie zmieni.
Natomiast córka miała przyjemność być w Warszawie w dniu finału i skwitowała sprawę tak " ojcze, przejść przez stolnicę bez przyklejonego serca to jak przeżyć wojnę" (myślę, że to ostatni raz kiedy wrzuciła do puszki)

PostNapisane: 19.sty.2017 19:23:31 
Użytkownik

Brawo Sąd.

http://bialystok.onet.pl/uniewinnienia- ... ie/9mefde0

Zapewne sędzia usłyszy od Ziobry albo Błaszczaka, że jest potomkiem komunisty i czarownicy.

Dzisiaj Policja stwierdziła, że polecenie opublikowania wizerunku kodziarzy wydała prokuratura. Prokuratura twierdzi, że nie wydała. Policja pokazuje kwity z 5.01 i 17.01. Prokurator mówi, że nic takiego nie miało miejsca. A ludzie wiszą na stronach jak przestępcy. "Niezły macie tam burdel w tym Archeo, towarzysze"

I jeszcze jedno. Min. Rafalska zapowiedziała wzrost zasiłku dla bezrobotnych. Dziwnym zbiegiem okoliczności wyczytałem dzisiaj, że wzrosną składki na ZUS w 2017. Super. Suweren się ucieszy. A reszta niech tyra. 500+ (nie twierdzę, że to samo zło), zasiłek, mops, darmowe obiady w szkole itp. I po co pracować? Drobni przedsiębiorcy dołożą.
Na szczęście mam 15 km do Czech.

Ostatnio edytowano 19.sty.2017 19:33:45 przez orsetto, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1