.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 20:38:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 20.sty.2017 17:15:37 
Użytkownik

ando1414 napisał(a):
Leo napisał(a):
Kraj dostaje po dupie od upadku rządu Olszewskiego. Byłem szczyl a pamiętam co się wtedy działo... i co mówili wtedy dorośli.

Leo +11
Rodzynek i Orsetto (straszcie Nas dalej) Kijowski, Lis - dalej ""rupcie"" wolne media, Tusk & Merkel (straszcie Nas dalej)!!!

Rodzynek - płacę Złotym polskim i jeśli będzie konieczność wolę zapłacić frankiem, dolarem rublem a nie euro!!!
Zaraz sprawdzę z jakiego okręgu startował Czcigodny Poseł debil szczerba

Ja nikogo nie straszę. Od straszenia to jest Ziobro, Kamiński no i prezes. Takie mam zdanie o "dobrej zmianie" Póki co wolno mi.

Skoro wolisz ruble od euro, Twoja wola. Ale obyś tych rubli nie wykrakał. Trump już się z Putinem dogaduje. I kto zostanie wydymany? Nie pierwszy raz zresztą. Dla ułatwienia dodam, że lud ten zamieszkuje między Bugiem a Odrą.

Swoją drogą, skąd u Ciebie ta niechęć do Unii. Jeździsz sobie po Europie, bez paszportu. Kasa do kraju spłynęła i płynie. Sporo zrobiono i mam nadzieję, że się jeszcze zrobi. Ja widzę więcej plusów niż minusów. I korzystam z tego, że jestem europejczykiem.

Co do określenia "debil" o pośle na Sejm RP. Powstrzymaj się. Możesz się nie zgadzać, obrażać nie musisz.

PostNapisane: 20.sty.2017 17:44:48 
Klubowicz

Masz rację, nie mam prawa obrażać. Przepraszam i wycofuję słowo debil.
Troszkę mnie niepotrzebnie poniosło; nadal twierdzę, że Pan Poseł leciuteńko zachował się jak na balu karnawałowym a nie jak na obradach sejmu.
Co do "dymania" i rubla; jeszcze raz polecam Michalkiewicza (ostatni link)
Zero u mienia niechęci do Unii. Afgańczyk i Syryjczyk i Szwajcar i Amerykanin, też sobie jeżdżą gdzie chcą (kurcze zapomniałem ale jest stronka ile dziennie płacisz/ja płacę na europosła) tak tu moja niechęć do Unii.

i cyt: "dodam, że lud ten zamieszkuje między Bugiem a Odrą."
a ja dodam, że mądrze rządzony lud wspomniany rządził połową europy i zostało to rozp...e przez dzisiaj patrząc Kody, lisy, awanturników i pieniaczy opłacanych przez obce rządy (tak wtedy skończyła Rzeczpospolita i dziś to się szykuje) i dalej klaskajmy obrońcom kijewskiego!!!! - Nie !!! z mojej strony Nie!!!

PostNapisane: 20.sty.2017 18:09:38 
Użytkownik

ando1414 napisał(a):
Masz rację, nie mam prawa obrażać. Przepraszam i wycofuję słowo debil.
Troszkę mnie niepotrzebnie poniosło; nadal twierdzę, że Pan Poseł leciuteńko zachował się jak na balu karnawałowym a nie jak na obradach sejmu.
Co do "dymania" i rubla; jeszcze raz polecam Michalkiewicza (ostatni link)
Zero u mienia niechęci do Unii. Afgańczyk i Syryjczyk i Szwajcar i Amerykanin, też sobie jeżdżą gdzie chcą (kurcze zapomniałem ale jest stronka ile dziennie płacisz/ja płacę na europosła) tak tu moja niechęć do Unii.

i cyt: "dodam, że lud ten zamieszkuje między Bugiem a Odrą."
a ja dodam, że mądrze rządzony lud wspomniany rządził połową europy i zostało to rozp...e przez dzisiaj patrząc Kody, lisy, awanturników i pieniaczy opłacanych przez obce rządy (tak wtedy skończyła Rzeczpospolita i dziś to się szykuje) i dalej klaskajmy obrońcom kijewskiego!!!! - Nie !!! z mojej strony Nie!!!

Kijowskiemu nie klaszczę, bo uważam go za zwykłego cwaniaka, który wydymał KOD na kasę. Żal mi ludzi, których wyrolował. I za to powinien dostać kopa od KOD.

Co do upadku I RP to przyczyny były nieco bardziej złożone. Choć wiele z tego co napisałeś jest prawdą.

Jedną z głównych przyczyn był brak poszanowania prawa i jego naginanie do swoich celów. Co mogę dziś również zaobserwować.

PostNapisane: 20.sty.2017 19:12:16 
Użytkownik

że też jeszcze Wam się chce.
Kfaszysta rządzi i robi co chce pełniąc rolę premiera i prezydenta bo chyba nikt inteligentny nie wierzy w samodzielność tych "bytów politycznych".
Nie ponosi żadnej odpowiedzialności a kosi kasiorę i ma BEZPOSREDNIĄ władzę.
Nie został i nie zostanie rozliczony z wałków za czasów swojej PC przy których wałki Tuska są niczym kapuśniaczek przy huraganie.
Zwykły oportunista i złodziej owładnięty manią rządzenia i władzy w dodatku tchórz bojący się wziąć odpowiedzialność za kraj i chowający się za plecami innych (których można spuścić na szamot w odpowiedniej chwili)
A Wy się podniecacie jak młode szczawiki czy z tym się da coś zrobić czy nie.
Da się najlepiej poprzez muszkę dobrze zgraną ze szczerbinką :D
bo przecież złodziei powinno się karać czy jest politykiem czy nie a kfaszysta jest bo ukradł wraz ze swoim braciszkiem wielką kasę z państwowego majątku (o czym już pisałem).
Zresztą miano polityk jest równorzędne z mianem złodziej.
Over

Zresztą o czym mówimy:

ober prezes kfaszysta
broszka prawie jak marcinkiewicz tylko tamten robił śmieszne miny a to coś podobne do kobiety groźne
dudka długopis zwany podnóżkiem ober kfaszysty
maciorka - no postępowania tego idioty nie trzeba nawet przytaczać czy komentować, mam tylko nadzieję że nie wypowie wojny Rosji
błaszczak - no cóż kolejny idiota który niestety ma spore siły w postacie skompromitowanej już jak ZUS policji
zero - mniej niż zero niby być nie może ale on udowadnia że można być człowiekiem ze szmaty poniżej poziomu zera
kamiński - przestępca na wysokim stanowisku SIC !!
waszczykowski - nic dodać nic ująć tylko wysłać na san escobar
jak mu tam temu co jest marszałkiem sejmu i drugą osoba w kraju heheheheheheheheh to topiero głąb nad głąby. Narobił syfu, ucałował pierścień oberkfaszysty przyjmując rozkazy i polecenia i zwiał na kilka tygodni heheheheheheheheheheh
Prosty nauczyciel z wiejskiej szkoły poradził by sobie na tym stanowisku lepiej
terlecki który donosił na własnego ojca

sam kwiat polskiej polityki. Większość to oszuści i złodzieje że wspomnę tylko u ułaskawionym (czyli winnym kamińskim)

szkoda gadać panowie i panie.
Poczekajmy aż za rozdawnictwo kfaszystów trzeba będzie zapłacić

aaa i żeby nie było poziom aktualnej opozycji to dno i metr mułu i aż przykro patrzeć jak kwaczysta śmieje się do rozpuku z samozaorania opozycji

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 20.sty.2017 21:31:35 
Użytkownik

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1339,title, ... omosc.html

student normalnego prawa jedzie po bandzie :)

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 20.sty.2017 23:39:40 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
rodzynek napisał(a):
Poczekajcie jeszcze rok i takich linków na obecną władzę wkleicie całą stronę. Albo nie, bo TK jest nie będzie negatywnie oceniał ustaw, notariusz nie będzie wetował, NGO będą zlikwidowane, internet cenzurowany i dla wybranych, media prywatne zlikwidowane, państwowe już są pisowkie, a wiadomości z zagranicy filtrowane.

Będzie 5 gospodarka świata bez korupcji, bezrobocia, homoseksualizmu, imigracji i emigracji. Za to każde dziecko będzie dostawać 500+ (pewnie już 5000+) od poczęcia, każde małżeństwo sakramentalne (phi, innych związków nie będzie - będą wisieć na latarniach) będzie mieć mieszkanie+, a bardziej zasłużeni (pisiory, klechy itp) dom+.

Szkoda tylko, że na zakupy będziemy chodzić z kartkami, płacić będziemy rublami, a państwo będzie się nazywać IV Republika Polska Radziecka.

To będzie naprawdę DOBRA ZMIANA.

Znalazłem teraz w durnym quizie na onecie:

"Nasze rządy będą przeciwieństwem rządów prawa... - tu Kaczyński się zawahał i po chwili poprawił: rządów PO i PSL. Słowa padły podczas V Kongresu PiS."
On już wtedy wiedział, jak będzie :D

Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
Czy tęsknisz za taką władzą jaką sprawowało przez 8 lat PO PSL? Taką jaką przedstawiłem w poprzednim poście ?

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 21.sty.2017 09:13:43 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Nie czytałem wszystkiego, bo nie mam czasu i nie chce mi się. I wierzę i wiem, że były przekręty i inne złodziejstwo. Jak u każdego rządu. PO rządziło 8 lat, to łatwo linki wkleić. Dlatego dałem Ci odpowiedź, że na PiS po roku można już tyle samo wkleić.
I potwierdzam, wolałem tamte rządy. Żaden z poprzednich 25 lat nie nazwał mnie zdrajcą, lewakiem, zomowcem itp. Żaden nie budował nienawiści do przeciwników politycznych, żaden nie kreował rzeczywistości równoległej i nie kłamał w oczy.
8 lat PO zostawiło gospodarkę w dobrej kondycji i to pomimo kryzysu. Owszem, mogłoby być lepiej, gdyby nie te przekręty, ale to możemy tylko zgadywać.
Wolałem poprzednie rządy, wszystkie te bez Kaczyńskiego.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 21.sty.2017 09:46:06 
Użytkownik

a może krajowa gospodarka leżała? może niektórzy zapomnieli już jak "byliśmy podziwiani" za uniknięcie recescji podczas światowego/europejskiego krachu gospodarczego z końcówki ubiegłej dekady? zapomnieli, jak hiszpania,włosi i przede wszyskim nieroby z grecji ledwo ten kryzys przetrwały? niemiaszki,byrci, żaby gospodarki na minusie mięli?
pis chciał pompowania pieniędzy w gospodarkę, a rudy wybrał odwrotną strategię i w przeciwieństwie do niemieszków i francuzów lepiej na tym wyszedł...

taaaa, wiem francuzi i niemcy nadal są bogaci, albo nawet bogatsi, a my nadal jesteśmy tam gdzie stało zomo....
przypomnę tylko cytując prezesa kilkińskiego z "nikosia dyzmy":
"...No przecież Amerykanie w nich 40 lat forsę pompowali, a w nas Ruskie Marksa i Lenina. To jak ja mam k**** z nimi konkurować?!..."

Obrazek

żeby była jasność: dotyczy wszystkich rządów

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 21.sty.2017 11:45:58 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
Włożę kijek w mrowisko :) bo Kijowski to pikuś
" Zgodnie ze statutem fundacji WOŚP, tylko pieniądze z działalności gospodarczej fundacja musi wydać na cele statutowe, czyli ochronę zdrowia. Natomiast pieniądze uzyskane ze zbiórek publicznych, aukcji, darowizn, imprez może legalnie wydać na dowolny cel "
http://opozycjonista.blog.pl/2013/01/23/prawda-o-wosp/
czemu Owsiak otwarcie nie powie ludziom jak to na prawdę wygląda pewnie dla tego ,że tegoroczny finał był by ostatnim , w dobie kapitalizmu i wolnego rynku monopol na zlecenia dla swoich firemek za pieniądze ofiarowane na cele charytatywne przez ludzi dobrego serca .

PostNapisane: 21.sty.2017 12:56:47 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
" Zgodnie ze statutem fundacji WOŚP, tylko pieniądze z działalności gospodarczej fundacja musi wydać na cele statutowe, czyli ochronę zdrowia. Natomiast pieniądze uzyskane ze zbiórek publicznych, aukcji, darowizn, imprez może legalnie wydać na dowolny cel "
czemu Owsiak otwarcie nie powie ludziom jak to na prawdę wygląda pewnie dla tego ,że tegoroczny finał był by ostatnim , w dobie kapitalizmu i wolnego rynku monopol na zlecenia dla swoich firemek za pieniądze ofiarowane na cele charytatywne przez ludzi dobrego serca .

I wydaje. Na dzieciaki, ludzi starszych.
Tak, jak ktoś napisał wcześniej. Jak doświadczysz na własnej skórze lub na swojej rodzinie (czego Ci nie życzę) to zrozumiesz sens WOŚP. Na razie wkładaj sobie kije tam gdzie chcesz.
A kasę wyślij do ojca muchomora do Torunia i czuj się zbawiony/wyjeb...( podkreśl właściwe)

Masz i czytaj, a nie baw się kijkami.

http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... GQodtsEJYQ

PostNapisane: 21.sty.2017 13:23:29 
Użytkownik

orsetto napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):

Tak, jak ktoś napisał wcześniej. Jak doświadczysz na własnej skórze lub na swojej rodzinie (czego Ci nie życzę) to zrozumiesz sens WOŚP. Na razie wkładaj sobie kije tam gdzie chcesz.
A kasę wyślij do ojca muchomora do Torunia i czuj się zbawiony/wyjeb...( podkreśl właściwe)

w myśl zasady "Róbta co chceta"
ludzie mają prawo wiedzieć co dzieje się z ich pieniędzmi , WOŚP jest tak transparentny jak bąk z AEL-a na koksie , https://www.youtube.com/watch?v=vNKqYecaU2s

PostNapisane: 21.sty.2017 13:40:36 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
orsetto napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):

w myśl zasady "Róbta co chceta"
ludzie mają prawo wiedzieć co dzieje się z ich pieniędzmi , WOŚP jest tak transparentny jak bąk z AEL-a na koksie , https://www.youtube.com/watch?v=vNKqYecaU2s

Zostaw te kijki i przeczytaj.

http://static.wosp.org.pl/trunk/uploade ... ns2015.pdf

Gdzie tu brak transparentności?

PostNapisane: 21.sty.2017 13:46:23 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Mnie zawsze śmieszą! Tak śmieszą wypowiedzi anty WOŚP. Ludzie myślą, że cała ta akcja jest za free. Banery, reklamy, oprawa, ochrona, ludzie, etc. A jak przychodzi sytuacja, że nagle dzieciak z sąsiedztwa zostaje wyratowany dzięki serduszkom na sprzęcie to "ja wrzucam co roku, wspieram zawsze". Hipokryzja wiadrem lana.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 21.sty.2017 16:43:04 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Kuźwa, znów to samo. Nie da się bezpośrednio w J. Owsiaka, to wyjeżdżamy z ojcem... Żenada lubi się powtarzać...

Jeszcze nie wszystkie sądy Ziobro opanował:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sadowa-p ... go/3zm9qdn
I tu:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... za/vc1dd13

Się jeszcze będzie działo.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 21.sty.2017 17:24:25 
Użytkownik

http://natemat.pl/199603,zebrali-rekord ... -milionach

Niech bierze ile potrzebuje. To co robi nie trwa tydzień, a resztę roku leży do góry kołami i spija drinki z parasolką. Za dobrą robotę dostaje się dobre wynagrodzenie, w przeciwieństwie do naszych politikierów, którzy większość roku walą w uja, a kasę dostają nieadekwatną do osiągnięć i włożonej pracy, no może poza kilkoma ministrami, bo ci zawsze mają co robić...
Także tego ten.... Nie wiem jak niektórych tutaj na forum i wielu w kraju wychowano, ale nikogo nie powinno interesować co kto ma w kieszeni, czy portfelu, bo żaden z nas zapewne nie lubi pytania "ile zarabiasz?"....
Grizli, daruj sobie z tymi pseudo materiałami z republiki, bo tam jak w tvpe takie rzeczy się na zamówienie robi :)
Se chcesz, se oglądaj, a waćpan daruj tutaj :)

Na stronie WOŚPu ze sprawozdaniem spójrz na co jeszcze oprócz sprzętu wydawane są pieniądze. Żeby taką transparentność miał CARITAS a jeszcze lepiej lux veritatiss, świat byłby piękniejszy. Co do caritas to widziałem coo się wyprawia w bankach żywności... Rodziny nie wiedzą co to znaczy jechać na zakupy....

PostNapisane: 21.sty.2017 19:12:42 
Moderator

Co do Caritasu to nie wiem czy wiecie jak działa ta maszyna w przypadku ciuchów. Mało kto wie, że to co oddajemy jest segregowane na 4 kategorie. Pierwszy i drugi gatunek wraca w obrót handlowy. Pozostałe kończą jako szmaty lub ścinki. Jednym słowem mało które dziecko otrzymuje to co oddamy. Ze sprzedaży pieniądze dopiero trafiają do działu zakupów co jest potrzebne. Wszystko pięknie fajnie ale... Właśnie jest jedno ale.

Około 40% zarobku ze sprzedaży trafia do Caritasu jako koszty własne. I tu nikt nie robi z tego afery. Ale jak WOŚP musi zabrać część z tego co zebrali aby utrzymać się i przygotować kolejną edycję to afera wśród ludzi przeogromna...

PostNapisane: 21.sty.2017 19:46:47 
Użytkownik

No, bo nie mówi się głośno o tym, że caritas handluje zebranymi ciuchami w lumpeksach...

PostNapisane: 21.sty.2017 19:52:05 
Użytkownik

Fundacja prasowa Solidarność.
Założona przez Kaczyńskich, uwłaszczona na majątku RSW Prasa Książka
Ruch, przejęła, 13 maja 1991 praktycznie bez przetargu "Express
Wieczorny". Parę lat później `Express wieczorny' sprzedała, za 26
miliardów złotych, plus 9,1 miliarda, co stanowiło zwrot pożyczki
zaciągniętej przez Jarosława Kaczyńskiego w 1991 roku, na potrzeby
kampanii wyborczej PC, partii Kaczyńskiego. Fundacja Kaczyńskiego,
kupiła następną gazetę i dwie drukarnie, ponieważ, podobnie jak w
przypadku Telegrafu, dostała od Banku Przemysłowo-Handlowego 1,2
miliarda złotych (starych). Z tym bankiem Fundację łączą osobliwe
kontakty, w budynkach, które fundacja otrzymała od skarbu państwa na
wieczyste użytkowanie, swoją siedzibę miał właśnie Bank BPH, który
za dzierżawę zapłacił 39,4 miliarda. Patronat BPH, nie był
bezinteresowny. Nie kto inny, jak minister Siwek, członek PC, w
kancelarii Wałęsy, za czasów gdy Kaczyńscy byli tam szefami,
naciskał na ówczesnego prezesa NBP Wójtowicza, aby BPH został
sprywatyzowany w pierwszej kolejności. Fundacja Prasowa Solidarność
spłodziła wiele dziwnych spółek, znaną spółkę `Srebrna, ale też
mniej znane, chociaż bardzo osobliwe przedsięwzięcie

dodam tylko że bank zapłacił czynsz za kilka lat z góry SIC !!

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 21.sty.2017 19:53:49 
Użytkownik

to jaki problem widzi pan Owsiak w przekazaniu do sądu papierkologii o którą go proszą czyżby boi się niegospodarności , prawo obowiązuje wszystkich ,
po za tym pieniądze dają ludzie licząc na to ,że każda złotówka uratuje komuś życie , wolontariusze zapier.......ą za friko z dobrego serca tylko ci na górze k....a wypłatę muszą dostać ,
albo jest to akcja charytatywna albo biznes do nabijania kasy jedno się mówi drugie się robi i to się tyczy wszystkich tego typu organizacji .

PostNapisane: 21.sty.2017 19:59:39 
Moderator

mariuszj0808 napisał(a):
to jaki problem widzi pan Owsiak w przekazaniu do sądu papierkologii o którą go proszą czyżby boi się niegospodarności , prawo obowiązuje wszystkich ,
po za tym pieniądze dają ludzie licząc na to ,że każda złotówka uratuje komuś życie , wolontariusze zapier.......ą za friko z dobrego serca tylko ci na górze k....a wypłatę muszą dostać ,
albo jest to akcja charytatywna albo biznes do nabijania kasy jedno się mówi drugie się robi i to się tyczy wszystkich tego typu organizacji .

Owsiak wyraźnie powiedział, że nie muszą prosić. Mogą sami sobie pobrać bo są ogólnodostępne - sprawozdania roczne muszą i są udostępniane. TVPiS po raz kolejny zmienia czasoprzestrzeń...

Jeszcze raz powtarzam...zbierz choć 1% tego co on i wtedy możesz się wypowiadać czy zabiera połowę dla siebie czy nie!!! Ciekawe czy tak samo rozliczasz kościół?!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1