.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 23:16:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 22.sty.2017 21:56:14 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
bloku napisał(a):
38% z 51% populacji uprawnionej to nie większość.

bloku- musiałbyś udowodnić, że pozostałe 49% zagłosowało by nie na PIS, a co jeśli 38% + pozostałe 49% oddałoby głos na PIS.. :?: :?:
metyo napisał(a):
Owszem, mają prawo zmieniać prawo po swojemu, ale w granicach prawa i procedurami, które to prawo wytycza, nie TKM i do przodu!
Mało razy już napisano? MAJĄ WIĘKSZOŚĆ I MOGĄ ZMIENIAĆ PRAWO, ALE NIE W TAKI SPOSÓB, ŻEBY OMIJAJAĆ PROCEDURY. To co pasuje idzie do przodu, to co nie pasuje ignorują i tak idą do przodu.
Naprawdę to takie skomplikowane, żeby to zrozumieć, czy nadal ta zdarta płyta będzie powtarzać: "wybrała nas większość, więc se robimy co se chcemy"?
Prawo to my, a wy.... stoicie tam gdzie stało zomo... :)
Tak robiła każda władza, od zarania dziejów, od zawsze....

PostNapisane: 22.sty.2017 22:05:50 
Użytkownik

Chyba jednak nie... Na pewno nie w ten sposób co teraz....

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 22.sty.2017 22:06:04 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
metyoo napisał(a):
Co do wyboru rządu to zgoda: zostali wybrani, ale to nie oznacza, że mają przyzwolenie na totalną samowolkę - mam na myśli łamanie prawa na każdym kroku, represje i olewanie zdania suwerena.
Mają prawo rządzić po swojemu, mają prawo zmieniać prawo po swojemu, bo właśnie suweren im na to pozwolił...seweren = większość....nie mniejszość...a póki co, protestuje i kwestionuje wszystko mniejszość...nazwijmy ją przegrana...

Tu także się mylisz chłopie
Nie wybrała ich żadna większość tylko mniejszość
Problem polega na tym że obrzydzenie do polityków spowodowało że prawie 50 % społeczeństwa nie poszła na wybory. Szczwany kwaczysta spodziewał się tego i zmotywował swój elektorat żeby poszli. Ale spokojnie za chwilę są następne wybory samorządowe i już tam dostaną pierwszego kopa a w następnych parlamentarnych skończą na śmietniku historii.

I mylisz się również w tym że mają prawo zmieniać prawo po swojemu. Nie nie mają bo brak im konstytucyjnej większości więc pacyfikują instytucję które mogą pisiorom zagrozić dążąc do zmiany w konstytucji albo po prostu ją "zawieszając" na potrzebny kwaczyście czas

Dodajmy do tego 2 miliony elektoratu które musiały uciekać z tego kraju (wierz mi nie był to elektorat pisiorów) i zwykłą polityczną korupcję czyli 500 +. Dla wyjaśnienia : zabierzemy Wam po cichutku 700 w podatkach, akcyzach, braku kwoty wolnej od podatku ale damy Wam 500 żywą gotówką. Pamiętaj że 90 % społeczeństw to niemyślący idioci nie mający zielonego pojęcia o podatkach, ekonomii czy innych zagadnieniach związanych z gospodarką ale marzący o brzęczącej gotóweczce w portfelu najlepiej za darmo.

I wiesz co mam Ci jeszcze do powiedzenia : nie czuje się przegrany i nie kwestionuje wszystkiego tylko GŁUPOTĘ i kwaczyzm a to znaczna różnica.

I jeszcze jedno jeśli nie wiesz:
suweren nie równa się większość
suwerenem w naszym ustroju politycznym jest NARÓD a nie mniejszość którą Ty nazywasz większością

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 22.sty.2017 22:21:12 
Użytkownik

Rozumiem buba, że Ty również jesteś w stanie udowodnić, że 49% społeczeństwa nie głosującego, gdyby pod przymusem musiała głosować, zagłosowałaby inaczej...

Aha, i 2mln ludzi, którzy wyjechali z kraju, zrobiła to z miłości do PO i z nienawiści do PIS...- ta teoria mi się najbardziej podoba.. :):

Czyli, że to że mają większość w sejmie to jednak jest pomyłka.. :): :):

PostNapisane: 22.sty.2017 22:28:28 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Warto spojrzeć od strony demograficznej gdzie wygrało PiS... Przypuszczam, że tam gdzie mieli sporą przewagę jest największa ilość ludzi, którzy opuścili nasz kraj. Zaznaczam PRZYPUSZCZAM.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 22.sty.2017 22:40:36 
Użytkownik

Spoko, teraz niech Jerry dzieli Polskę geograficznie na tą proPIS i tą antyPis... tak, to jego wina.. :peace: :peace:

PostNapisane: 22.sty.2017 22:51:26 
Użytkownik

czytasz Ty chłopie ze zrozumieniem ?
Gdzie napisałem że wyjechali z miłości czy nienawiści do kogokolwiek ?
Wyjechali i już to jest FAKT nie patrząc na ich intencję.

Twoim kolejnym problemem jest to że dyskutujesz z faktami a tego się nie robi. Wyjechali i już.

A co do głosowania pod przymusem ... no cóż i taka niespodzianka może wpaść kwaczyście do głowy skoro jego elektorat mp. w Twojej osobie tego oczekuje.
głosowanie pod przymusem ... hmmmm zaskoczyłeś mnie teraz. Pewnie z lufą przy głowie postawił bym krzyżyk przy kwaczyście

A ich większość w sejmie nie jest pomyłką tylko wynikiem żenującej frekwencji, zniechęceniem Polaków do polityków każdej maści i totalnym polskim tumiwsizmem
Ale spokojnie sami się wykończą.
Problemem jest tylko to że nie ma na kogo głosować. Faszyzm mi nie odpowiada, komunizm tym bardziej a kwaczyści to komuniści czystej wody, polityka popaprańców czy tej pseudo opozycji sejmowej także nie.
Jedynie Korwin mówi prawdę. No ale polaczki prawdy nie lubią, patrząc choćby na Twoje wypowiedzi, więc obawiam się że jego partia znowu przegra. Choć kto wie bo w grupie ludzi do 25 roku życia wygrali z pisiorami o 3 % bodajże w poprzednich wyborach.

Stary ucz się historii i ekonomii bo bez tego lipa w pojmowaniu współczesnego świata.
Dowiedział byś się że powstania chłopskie w Rzeczpospolitej Polskiej były wymierzone między innymi w dziesięcinę. Wyjaśniam w tamtych czasach podatek dochodowy równał się 10
% dochodów. Teraz płacimy podatki na poziomie 49 % a wakacje podatkowe zaczynają się w czerwcu (wtedy zaczynasz zarabiać na siebie a nie na fiskusa) a pisiory zmierzają do gwałtownego zwiększenia podatków i dokręceniu śruby klasie średniej bo przecież jeśli zatrudniam kilka osób to znaczy że jestem oszustem i mam w pip kasy którą należy mi odebrać dla dobra darmozjadów.

Docierają argumenty z życia wzięte ?? Do mnie docierają ostrzeżenia z biura księgowego, pomruku kontrolne z kilku instytucji począwszy od legalności licencji którą posiadam i za nią zapłaciłem a kończywszy na kontroli z ZUS czy US. Panie kontrolujące informują mnie z rozbrajającą szczerością : tak czy inaczej pana ukarzemy bo taki jest rozkaz z góry. Rozumiesz teraz gdzie szuka się pieniędzy na korupcję nierobów ??

Żeby to wszystko wiedzieć i rozumieć trzeba ciężko pracować i zatrudniać ludzi a nie bezkrytycznie oglądać tvpislam czy inną tvn szmatę.

A jeśli chodzi o współczesną politykę podatkowo gospodarczą to popatrz choćby na Rumunię oni wiedzą co robić. Zniesienie podatku dochodowego dla emerytów i informatyków. Zniesienie wielu innych opłat, licencji, podatków i podateczków. Obniżenie vatu pomimo skomlenia unii europejskiej. Podniesienie kwoty wolnej od podatków - zwyżki wpływów podatkowych w pierwszym kwartale 2016 roku - 7 %
To jest kierunek zmian a nie dojenie społeczeństwa i wmawianie im dobrej zmiany wskazując na przedsiębiorców jako na bogatych krwiopijców którzy mają kasę więc należy ich doić.

Wnioskuje kolego że za mało przeżyłeś, za mało widziałeś szczęścia i nieszczęścia a jestem w 100 % pewny że nie zapewniłeś ani jednej osobie pracy i wypłaty ryzykując swoim majątkiem.

Dudka obiecał dymisję po 100 dniach jeśli nie spełni choć części obietnic - Nie dotrzymał słowa więc jest kłamcą
Broszka pokazywała teczkę pełną ustaw, która okazała się pusta - nie dotrzymała słowa więc jest kłamcą
dodajmy kwaczystę jako złodzieja

ciekawe "elity polityczne" popierasz: kłamców, manipulantów i złodziei

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 22.sty.2017 22:52:41 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
Rozumiem buba, że Ty również jesteś w stanie udowodnić, że 49% społeczeństwa nie głosującego, gdyby pod przymusem musiała głosować, zagłosowałaby inaczej...

Aha, i 2mln ludzi, którzy wyjechali z kraju, zrobiła to z miłości do PO i z nienawiści do PIS...- ta teoria mi się najbardziej podoba.. :):

Czyli, że to że mają większość w sejmie to jednak jest pomyłka.. :): :):

Zapomniałeś już jak naczelnik powiedział, że za granicę wyjechali sami nieudacznicy, nie potrafiący sobie w życiu poradzić??? To był elektorat pisu?
Tacy nieudacznicy, którzy za granicą w obcym państwie, otoczeniu, kulturze, zwyczajach i co najważniejsze obcym języku, znaleźli swoje miejsce na świecie?
Tylko, że oni już nie są "nieudacznikami", znają języki, są w większości szanowani w społeczeństwach, a naczelnik i jego nieżyjący już brat nawet słów hymnu narodowego nie znali (pożal się boże patrioci), nie mówiąc już o rozmowach w języku obcym (obojętnie jakim).

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 22.sty.2017 23:14:18 
Użytkownik

Buba napisał(a):
czytasz Ty chłopie ze zrozumieniem ?
Gdzie napisałem że wyjechali z miłości czy nienawiści do kogokolwiek ?
Wyjechali i już to jest FAKT nie patrząc na ich intencję.

Twoim kolejnym problemem jest to że dyskutujesz z faktami a tego się nie robi. Wyjechali i już.

A co do głosowania pod przymusem ... no cóż i taka niespodzianka może wpaść kwaczyście do głowy skoro jego elektorat mp. w Twojej osobie tego oczekuje.
głosowanie pod przymusem ... hmmmm zaskoczyłeś mnie teraz. Pewnie z lufą przy głowie postawił bym krzyżyk przy kwaczyście

A ich większość w sejmie nie jest pomyłką tylko wynikiem żenującej frekwencji, zniechęceniem Polaków do polityków każdej maści i totalnym polskim tumiwsizmem
Ale spokojnie sami się wykończą.
Problemem jest tylko to że nie ma na kogo głosować. Faszyzm mi nie odpowiada, komunizm tym bardziej a kwaczyści to komuniści czystej wody, polityka popaprańców czy tej pseudo opozycji sejmowej także nie.
Jedynie Korwin mówi prawdę. No ale polaczki prawdy nie lubią, patrząc choćby na Twoje wypowiedzi, więc obawiam się że jego partia znowu przegra. Choć kto wie bo w grupie ludzi do 25 roku życia wygrali z pisiorami o 3 % bodajże w poprzednich wyborach.

Stary ucz się historii i ekonomii bo bez tego lipa w pojmowaniu współczesnego świata.
Dowiedział byś się że powstania chłopskie w Rzeczpospolitej Polskiej były wymierzone między innymi w dziesięcinę. Wyjaśniam w tamtych czasach podatek dochodowy równał się 10
% dochodów. Teraz płacimy podatki na poziomie 49 % a wakacje podatkowe zaczynają się w czerwcu (wtedy zaczynasz zarabiać na siebie a nie na fiskusa) a pisiory zmierzają do gwałtownego zwiększenia podatków i dokręceniu śruby klasie średniej bo przecież jeśli zatrudniam kilka osób to znaczy że jestem oszustem i mam w pip kasy którą należy mi odebrać dla dobra darmozjadów.

Docierają argumenty z życia wzięte ?? Do mnie docierają ostrzeżenia z biura księgowego, pomruku kontrolne z kilku instytucji począwszy od legalności licencji którą posiadam i za nią zapłaciłem a kończywszy na kontroli z ZUS czy US. Panie kontrolujące informują mnie z rozbrajającą szczerością : tak czy inaczej pana ukarzemy bo taki jest rozkaz z góry. Rozumiesz teraz gdzie szuka się pieniędzy na korupcję nierobów ??

Żeby to wszystko wiedzieć i rozumieć trzeba ciężko pracować i zatrudniać ludzi a nie bezkrytycznie oglądać tvpislam czy inną tvn szmatę.

A jeśli chodzi o współczesną politykę podatkowo gospodarczą to popatrz choćby na Rumunię oni wiedzą co robić. Zniesienie podatku dochodowego dla emerytów i informatyków. Zniesienie wielu innych opłat, licencji, podatków i podateczków. Obniżenie vatu pomimo skomlenia unii europejskiej. Podniesienie kwoty wolnej od podatków - zwyżki wpływów podatkowych w pierwszym kwartale 2016 roku - 7 %
To jest kierunek zmian a nie dojenie społeczeństwa i wmawianie im dobrej zmiany wskazując na przedsiębiorców jako na bogatych krwiopijców którzy mają kasę więc należy ich doić.

Wnioskuje kolego że za mało przeżyłeś, za mało widziałeś szczęścia i nieszczęścia a jestem w 100 % pewny że nie zapewniłeś ani jednej osobie pracy i wypłaty ryzykując swoim majątkiem.

Dudka obiecał dymisję po 100 dniach jeśli nie spełni choć części obietnic - Nie dotrzymał słowa więc jest kłamcą
Broszka pokazywała teczkę pełną ustaw, która okazała się pusta - nie dotrzymała słowa więc jest kłamcą
dodajmy kwaczystę jako złodzieja

ciekawe "elity polityczne" popierasz: kłamców, manipulantów i złodziei
buba -tyleś tego napisał, że nie mam siły do wszystkiego się ustosunkować...
Ale spróbuję do kilku choćby: mam maleńką firmę, mój pracownik, dostaje swoje pieniądze zawsze na czas...
Nie wiem, jakie Tobie podatki podnieśli, poza Zusem, mi żadnych...pisałem gdzie indziej - zmień księgową/US...

Na Korwina głosuję, od dłuższego czasu...

Po tym co wypisuję, masz prawo mieć mnie za inteligentnego inaczej i przyjmuję to na klatę...
Ale to wynika z tego, że jestem życiowym optymistą, wierzę w Boga, wierzę ludziom..... tak jak wierzyłem kiedyś Donkowi, tak teraz wierzę naczelnikowi...
Być może się rozczaruję, ale widać taki mój los...

żadnych elit nie popieram, staram się bronić każdego, kogo uważam, że niesłusznie poniewierają...

Staram się ferować wyroki po...nie przed...

PostNapisane: 23.sty.2017 00:02:50 
Klubowicz

bloku napisał(a):

W sondażach mają teraz 38 ze 100% populacji - też mało?
gdzie napisane o większości bezwzględnej albo o większości 2/3 albo o większości 1 głosem?
w Naszym ustroju to większość parlamentarna.

cytat z Michalkiewicza:
"Znacznie gorsza sytuację mają, to znaczy – mieliby przywódcy opozycji, gdyby oczywiście Polska była państwem poważnym, a nie safandulskim, w którym wszystko, albo prawie wszystko na pewnym szczeblu uchodzi bezkarnie. Otóż ujawniony został list przywódców puczu do marszałka Kuchcińskiego, w którego pierwotnej wersji odgrażali mu się, że zwrócą się do „międzynarodowych trybunałów” - oczywiście z prośbą o stosowną interwencję. Podobno listu zawierającą tę wzmiankę nie chciał podpisać ostrożny pan Kosiniak-Kamysz z PSL i podpisał dopiero wtedy, gdy ten fragment wykreślono. Z obfitości serca usta mówią, więc chociaż wykreślono, to pozostał ślad po wykreśleniu, wskazujący na prawdziwe intencje przywódców puczu, którzy nie tylko zamierzali wywołać reakcję Unii Europejskiej, ale wręcz jej oczekiwali. Obecnie intensywnie się tych intencji wypierają w przesiąkniętych fałszem i krętactwami oświadczeniach, jakby się bali, że ściągnie to na nich odpowiedzialność nie tylko polityczną, ale i karną. W państwie poważnym niewątpliwie tak by było; kto wie, czy nie skończyłoby się na powrozie, albo pieńku, ale nasz nieszczęśliwy kraj zalicza się do państw pozostałych, więc pewnie wszystko zakończy się wesołym oberkiem. Toteż pan Rysio Petru pojechał był właśnie do Brukseli, gdzie zapytał Jana Klaudiusz Junckera o skutki nieprawidłowego uchwalenia budżetu przez polski Sejm. Ale przewodniczący Komisji Europejskiej udzielił mu odpowiedzi którą najdelikatniej można nazwać „wymijającą”, co pokazuje, że i on wie, że na razie z ostatecznym rozwiązaniem kwestii polskiej trzeba poczekać do czasu wyjaśnienia, jakie właściwie zamiary wobec Unii Europejskiej i Niemiec ma amerykański prezydent Donald Trump, który ostatnio wygłosił opinię identyczną z opinią Margaret Thatcher – że Unia Europejska jest narzędziem niemieckiej hegemonii w Europie. W tej sytuacji trudno się dziwić, że Jan Klaudiusz Juncker nie ma głowy do pocieszania pana Rysia Petru, któremu zresztą w naszym nieszczęśliwym kraju nic nie grozi."

PostNapisane: 23.sty.2017 00:31:26 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Cytuj:
Co do teorii Zaratuthry, powiem jedno. Żyję już wystarczająco długo, aby mieć świadomość, że Kaczyński chce odbudować PRL, ale tym razem partią wiodącą będzie PIS. Jak na razie jest na dobrej drodze, aby ją przemianować na Polską Zjednoczoną Partię Rabunkową. Nie liczy się z jakąkolwiek opozycją (parlamentarna daje im świetną okazję ku temu), nie znosi żadnej krytyki, przeprowadza zmiany wszędzie i byle jak, zwalnia i przenosi ludzi wg własnego widzimisię, nie bacząc, że robi to bezprawnie. Panoszą się zagarniając każdy element życia publicznego. Wiem jak wyglądało życie w latach 80, bo tego doświadczyłem. Wiem, jakie były nastroje w 89 roku, gdy ludzie znów zaczęli się bać wyprowadzenia wojska na ulice. Wiem, jaka była euforia, gdy doszło do zakończenia prac okrągłego stołu. Jak ludzie byli gotowi zacisnąć pasa, aby po prostu było lepiej. Niestety, wtedy wyrósł też przyszły elektorat partii sprzeciwu, najpierw PC, potem PIS i innych skrajnych populistów. To ludzie, którzy nie widzieli dla siebie szansy, którzy, wychowani w PRL na państwowym garnuszku, nadal oczekiwali od państwa pracy, pensji związku z wydajnością pracy, zasiłków i prowadzenia za rączkę. Tym ludziom się wydawało i nadal wydaje, że to państwo ma im zapewnić dostatnie życie. Stąd obecne 500+, bo spełnia najbardziej przyziemne, roszczeniowe oczekiwania.

Kaczyński jest zwolennikiem rozwiązań socjalistycznych i tego twierdzenia nie neguję, ba, powiem więcej, mi też to się nie podoba jako osobie o poglądach wolnościowych w zakresie gosopdarki, ale z tym PRL to przegiąłeś. Nawet jeśli przeszło mu to przez głowę to jest to niemożliwe do realizacji w obecnym świecie i położeniu geopolitycznym (na szczęście). Co do okrągłego stołu powiem Ci, że akurat to im się udało. Tyle ludzi łyknęło że to przejęcie władzy opozycji od komunistów, a w rzeczywistości Kiszczak przekazał władzę swoim agentom i dogadał się tak, aby im żyło się jak bajce, a cała sitwa postkomunistyczna mogła dorobić się na reprywatyzacji i okradaniu majątku pańśtwowego (podobne procesy przechodzi teraz Ukraina). Jestem przekonany, że jakby władzę obrał wtedy człowiek o poglądach Korwinowskich to bylibyśmy dalekooooo do przodu, a tak rządzili formalnie krajem postkomuniści i agenci z PO PSL SLD, a nieformalnie rządziły służby. Piękna, modelowa transformacja ustrojowa - tylko się cieszyć.Pozostałe kwestie to normalne subwencje socjalne odpowiadajace idei polityczno gospodarczej PiS (tak, PRL też była socjalistyczna).

Cytuj:
Ludzie mają w dupie TK, byle w kieszeni było.

Myślę, że za czasów PO PSL SLD mieli jeszcze bardziej w dupie TK, a 500+ nie było, a TK był w większości PO.

Cytuj:
Możesz sobie mnie nazywać ślepcem i naiwniakiem. Skoro już mnie zakwalifikowano do II sortu (patrz wyżej), to te epitety nie są już dla mnie ujmą. Nie zamierzam się tłumaczyć i wyjaśniać nadal swoich powodów, dla których uważam, że teraz tracimy cały dorobek 25 lat.

Fragment wywiadu z Kaczyśkim dot. stwierdzenia ludzi drugiego sortu:

Nie wiem jak Ty to rozumiesz, a wg mnie to on wyraźnie mówi o zdrajcach i donosicielach w historii RP, przez co dochodziło np do rozbiorów. Jeżeli należysz do tego typu ludzi to nie tylko tak jak wskazałeś będę o Tobie myślał (i nie tylko pewnie ja).

Cytuj:
Ty widzisz szklankę do połowy pustą, ja do połowy pełną.

Ja bym to inaczej określił. Ty widzisz szklanke do połowy pełną wody krystalicznie czystej, ja wody z dużą domieszką gówna.

Jak już wcześniej wspomniałem, nasze rozmowy są bezsensowne. Do pewnych faktów, spraw, przemyślen musisz sam dojść. Mnie uważasz za fanatyka Pisiora (mimo iż jestem zwolennikiem Korwina i na niego głosowałem, a przez więszkość czasu głosowałem za PO) więc moje słowa traktujesz jako political fiction podszyte obsesjsą, nienawiścią i pogardą, a wystarczy trochę poczytać, poszperać, pozbierać pewne fakty do kupy i rzeczywistość nam się klaruje.

PS. Mój nick to ZARATHUSTRA (nie Zaratuthra).

@Metyoo
Kolego, jestem księgowym z wykształcenia i zdaję sobie sprawę z kosztów ogólnego zarządu i administracyjnych, do tego usług obcych, materiałów, wynagrodzeń itd itp...
Nikogo nie nakłaniam do łożenia kasy na fundację którą ja wspieram, gdzieś to wyczytał?
Nie moja sprawa gdzie kto komu i za co płaci, nie moja kasa, nie moja sprawa. Koniec kropka.
I nie rozumiem o jakiej ciemnocie prawisz, którą to wciskam.

@ravv
Widzisz, akurat w tych latach układ postkomunistyczny miał przerwę...
Sorry, ale na głupie pytanie głupia odpowiedź.

@Ando
+1

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 23.sty.2017 01:09:51 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Kaczyński ma niebywały dar budowania rzeczywistości równoległej. Do tego swoje mity okłada okrągłymi słówkami dla swoich wyznawców.
Wkleiłeś filmik, w którym Kaczyński opowiada historię Polski jak profesor - pełen ogłady i z wiedzą niepozostawiającej złudzeń co do prawdziwości faktów. Pierwszy raz Kaczyński o II sorcie powiedział na jakiejś manifie i bynajmniej nie było to w takim kontekście.

Tak czy siak, skoro Twoja szklanka jest z gównem, to mnie ona przestaje interesować. Niech tam Kaczyński dołoży jeszcze swoją kupę, będziesz miał już pełną szklankę.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 23.sty.2017 08:36:03 
Użytkownik

ando1414 napisał(a):
bloku napisał(a):

W sondażach mają teraz 38 ze 100% populacji - też mało?...

Ty to tak poważnie? Chyba bladego pojęcia nie masz w jaki sposób przeprowadzane są sondarze..Do mnie jeszcze nigdy nikt nie zadzwonił z takiego biura i nie zapytał... To już nie jest 100% społeczeństwa,poza tym >18 też nie ma prawa głosu...

PostNapisane: 23.sty.2017 11:41:33 
Klubowicz

metyoo
czytaj i cytuj dokładnie: "W sondażach mają teraz 38 ze 100% populacji - też mało?
gdzie napisane o większości bezwzględnej albo o większości 2/3 albo o większości 1 głosem?
w Naszym ustroju to większość parlamentarna." I o takiej większości była mowa.

i jak o większości to za wiki; kochany Poseł Szczerba
"W wyborach w 2011 z powodzeniem ubiegał się o reelekcję, uzyskując 4137 głosów[2]. W 2015 został ponownie wybrany do Sejmu, otrzymując 4919 głosów" jak na okręg warszawski to spoko ma większość która daje mu mandat robić szopkę z sejmu

PostNapisane: 25.sty.2017 16:31:30 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Są równi i równiejsi jednak...:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... Czolka3Img

A prezio to podobno tylko szeregowy poseł...

PostNapisane: 25.sty.2017 18:32:29 
Klubowicz

roger_35 - no wybacz, ale czy Ci k..lwa za linkowanie płacą. Na Pudelku czy gdzieś tam linka wyślij.
Spłaszczasz chłopie rozmowę do poziomu grzywki Rakowskiego. :(
"no nerw mnie wzrósł" - linki o Petru zapodaj o (Kaczyńskim, Kijowskim, Komorowskim Kwaśniewskim, Rydzyku, Wałęsie, Wołodyjowskim, Zelniku, Żukaczubru itd...) i wszystko mi jedno o kim - ale do k nędzy pisz do "pudelka" w takich sprawach.
Jeszcze raz podkreślam - podsyłasz nam gównianego newoiuusa. Napisz co myślisz co uważasz - ja staram się tak robić - z jednymi się zgadzam z innymi nie ale, zawsze widzę argumenty - (w mojej subiektywnej ocenie czasami dobre i mocne i przekonujące a czasami słabe)
Nudzi mnie potwornie wałkowanie Posła Szerby ale jak napisałeś "równi i równiejsi" to Poseł Szczerba jest mocno "równiejsi" bo Sejm na miesiąc zablokował!!!!

PostNapisane: 25.sty.2017 18:53:15 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Roger_35 napisał(a):

Nitras - kolejna menda po Szczerbie uprawiająca dziecinadę za publiczne pieniądze. Agresywny i szukający zaczepki burak ...
Kaczyński zachował się z klasą - dziwię się że temu troglodycie z liścia nie wypłacił ...

PostNapisane: 25.sty.2017 19:22:38 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):
Roger_35 napisał(a):

Nitras - kolejna menda po Szczerbie uprawiająca dziecinadę za publiczne pieniądze. Agresywny i szukający zaczepki burak ...
Kaczyński zachował się z klasą - dziwię się że temu troglodycie z liścia nie wypłacił ...

Baskecior +1

Roger35 jeden, jedyny raz tylko dla Ciebie - więcej się w to nie bawię
http://www.grzechy-platformy.org/szczecin/

PostNapisane: 25.sty.2017 22:38:48 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):

Nitras "troglodytą"? Finezyjne. Ja ludzi używających słów których znaczenia nie rozumieją nazywam przygłupami, panie baskecior. Tych zaś, którzy lekceważą wyrzucenie dziennikarzy z Sejmu i Senatu, co wkrwia nawet moich dobrych kumpli , ortodoksów dobrej zmiany z redakcji z wsieci, nazwałbym nierozsądnymi krótkowzrocznymi i bezrefleksyjnymi - niech będzie - obywatelami.

PS: swego czasu jednym ze znaczeń określenia troglodyta był goryl (sic!).

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

PostNapisane: 25.sty.2017 23:06:00 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
rk07554 napisał(a):
Baskecior napisał(a):

Nitras "troglodytą"? Finezyjne. Ja ludzi używających słów których znaczenia nie rozumieją nazywam przygłupami, panie baskecior. Tych zaś, którzy lekceważą wyrzucenie dziennikarzy z Sejmu i Senatu, co wkrwia nawet moich dobrych kumpli , ortodoksów dobrej zmiany z redakcji z wsieci, nazwałbym nierozsądnymi krótkowzrocznymi i bezrefleksyjnymi - niech będzie - obywatelami.

PS: swego czasu jednym ze znaczeń określenia troglodyta był goryl (sic!).

WSK. Użyłem owego określenia jako trzeciego wg słownika , czyli człowieka ograniczonego i nieokrzesanego.
Jesli nadal okreslasz mnie jako przyglupa sugeruję lekturę ogólnodostępnych słowników.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1